nasiona marihuany

Moja roślinka broi

Wyszukiwarka Forumowa:

Netheril

Member
Buchów
0
Roślinka ma ok. 5 tygodni i zaczęły sie drobne problemy. Hoduję ją na parapecie więc dociera do niej czyste słoneczko. Wczoraj ją przyciąłem pierwszy raz, a dzisiaj przesadzam do wiekszej doniczki z nowo kupioną ziemią.

197.jpg

1. Rozumiem że tych liści roślinka nie potrzebuje i ich obumarcie jest naturalne.
2. Ale czy te powinny żółknąć??
3. Te z kolei nie zółkną, ale są jakieś ochlapnięte, jakby miały mało wody, ich kolce sa skierowane do dołu.

Ogólne roślinka nie jest zoczyście zielona, na zdjęciu tego nie widać ale ma troche zółtawy odcień (albo jestem przewrażliwiony).

Bardzo prosze o pomoc

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
hehe

mi sie wydaje ze wtym przypadku rozwiazani4em jest zapalic grubego bata... :thumleft:

Netheril

Member
Buchów
0
Teraz to juz jest jedna wielka hu*nia :(
Każdy listek zaczyna usychać, a kolor roślinki jest wyblakły. :pl: :pl: :pl:

Patron

Well-known member
Buchów
1
szczeze jak na 5 tygodni roslinka wyglada nie najlepiej i widac ze wcale tak duzo do niej swiatła nie dociera!!!!!!

S

sitex

Guest
i co sie dziwić - jesień się zaczęłą i na oknie roślince napewno nieprzyjemnie :(

B

blancik

Guest
Netheril, ogólnie to hu*nia, parapet to nie miejsce do uprawy tej rośliny.
Jeżeli jednak chcesz ją ratować to ją jak najszubcie przesadz w większą doniczkę i powinno się jej poprawić. Na duży plon niemasz co liczyć, ale jak ją dobrze i starannie utrzymasz to coś tam będziesz mial.

Netheril

Member
Buchów
0
Netheril szanuj zieleń, i wszystkich growerów z tego jedynego i niepowtarzalnego Forum!
No przepraszam, ale nie wydaje mi sie zebym kogoś uraził. To jest moja pierwsza roślinka, dostałem ją za darmo i traktuje ja jak próbe, trening, nauke.
Mam też dobre wieści, po tym zdjęciu zrobiło sie jeszcze gożej, prawie cała uschła, tylko korona nie wyschła całkiem, na dodatek (teraz bedzie bomba :farao: ) podczas przesadzania trzymałem ją i podziwiałem aż nagle bryłka w której był kożen rozsypała sie i kożeń mógł sie uszkodzić, ale szybko zabrałem sie za przesadzanie z chirurgiczną precyzją i podlałem obficie.
Teraz w miejscach suchych liści powstają dwa nowe zdrowe listki. :thumright:
Mam nadzieje że odzyska siły.

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Netheril napisał:
Cytat:
Netheril szanuj zieleń, i wszystkich growerów z tego jedynego i niepowtarzalnego Forum!

No przepraszam, ale nie wydaje mi sie zebym kogoś uraził. To jest moja pierwsza roślinka, dostałem ją za darmo i traktuje ja jak próbe, trening, nauke.
Mam też dobre wieści, po tym zdjęciu zrobiło sie jeszcze gożej, prawie cała uschła, tylko korona nie wyschła całkiem, na dodatek (teraz bedzie bomba ) podczas przesadzania trzymałem ją i podziwiałem aż nagle bryłka w której był kożen rozsypała sie i kożeń mógł sie uszkodzić, ale szybko zabrałem sie za przesadzanie z chirurgiczną precyzją i podlałem obficie.
Teraz w miejscach suchych liści powstają dwa nowe zdrowe listki.
Mam nadzieje że odzyska siły.
uprawa na parapecie moze i byla by dobra ale jakies 2miesiace temu:)to co bendziesz z tego mial to jakies1g jarania:)
a i nikogo nie uraziles!blancik, uzyl poprosty komendy [ you ] i wyswietla sie nic kazdego uzytkownika ktory to czyta!zarejestrowales sie tu to przeczytaj regulamin!!
pozdro

J

JeanMarihuan

Guest
Ja tek miałem z siewką ( z nasion dla papug ) mi się wydaje że to konopia przemysłowa.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół