akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Moja roślinka umiera

Wyszukiwarka Forumowa:
K

KuCzaPakA

Guest
Moje roślinki mają 20 dni (White Widow,schrom x buddah sister,BiG Bud) narazie je oświetlam zwykłą żarówką 150W ale już zamówiłem HPSa 400w przyjdzie mi w tym tygodniu.Moje roślinki strasznie wyrosły do góry!!! Prawie wogóle na boki liście sie dziwnie powykręcały i zaczynają zmieniać kolor na żółty. I mam jeszcze jedno pytanko czy początkowe chÓjowe oświetlenie będzie miało wpływ na dalsze życie roślinki i czy mam jakieś szanse na dobre plony jak już zamontuje HPSa. :cheers:

S

Sed

Guest
KuCzaPakA napisał:
je oświetlam zwykłą żarówką 150W ale już zamówiłem HPSa 400w przyjdzie mi w tym tygodniu.Moje roślinki strasznie wyrosły do góry!!! Prawie wogóle na boki liście sie dziwnie powykręcały i zaczynają zmieniać kolor na żółty. I mam jeszcze jedno pytanko czy początkowe chÓjowe oświetlenie będzie miało wpływ na dalsze życie roślinki i czy mam jakieś szanse na dobre plony jak już zamontuje HPSa.
No no no żarówka 150w hehe to wszystko przez nią niestety jak już uprawiasz to przynajmniej kup świetlówki. A tą wyrzuć i posadż nową chociaż może jest dla niej jeszcze szansa.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
oby szybko doszedł i ten HPS, jak będziesz o nie bardzo dbał to morze jeszcze coś z nich bedzie

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
siemka zwykła zarówa 150 daje wiecej ciepła niz swiatła to zle rosliny z niedoboru swiatła szybko zaczeły wyrastac do zarówki a ona przyjarała liscie i sie poskrencały rosliny nie padną jesli szybko zamątujesz hps jesli naprawde sie postarasz to wszystko jest mozliwe tak jak duzy plon pozdro.

W

whitejoe

Guest
-=*BerniO*=- napisał:
przyjarała liscie i sie poskrencały rosliny nie padną jesli szybko zamątujesz hps jesli naprawde sie postarasz to wszystko jest mozliwe tak jak duzy plon

co do tej wypowiedzi nie był taki pewny czy cos z niej bedzie chodowca sam powinien sie okreslic. czy jest jeszcze cos w tej roslinie zycia czy jest całkiem spalona??

Jezeli sa jeszcze zielone liscie to roslina moze z tego wyjsc.(ponieważ to roslina berdzo żywotna) Zapewne przy żarówce 150W roslina w takim wieku wybiła sie do swiatła ma cienka łodyge (Wzrost ok 25cm) i posiada z 2 pary lisci. Jezeli sa wszystkie spalone to po chodzowli, jesli nie to jest nadzieja. Zapodaj dobra temperaturke w 25-30st jak bedziesz miał Hps + dobra wilgotnosc i cos moze z tego bedzie.
-=*BerniO*=- napisał:
wszystko jest mozliwe tak jak duzy plon

plon zalerzy od chodzowcy i od techniki jaka zastosuje oraz uwagi. :geek: kolego zasadz i powiesz czy to takie proste miec np.100 g

Ps.
nic mi nie pozostaje tylko życzyć powodzonka

K

KuCzaPakA

Guest
Liście są zielone,tylko się powykręcały, jutro już będzie HPS :cheers: Zastosowałem nawóz w małej ilości mojej roślince prawdopodobie brakowało AZOTU. Niewiem jeszcze jaką metode bd stosował może mi coś podpowiecie? Jaka metoda jest najbardziej opłacalna :D

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mam nadzieje że twoja roślinka wyzdrowieje

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół