nasiona marihuany

Moja roślinka zaczyna chorować :(

Wyszukiwarka Forumowa:
P

puzel

Guest
1. Rodzaj oświetlenia (hps, świetlówki, nateżenia światla)
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)

:arrow: 1. Światło słoneczne
:arrow: 2. Nasionko
:arrow: 3. Ziemia uniwersalna Ph 5,5-6
:arrow: 4. co 3 dni
:arrow: 5. Prawie brak, otwarty lufcik w oknie
:arrow: 6. Jeszcze nie nawozilem, podlewam wodą z kranu
:arrow: 7. 4 tygodnie
:arrow: 8. nie mam pojęcia :(

Dodatkowe info: Na wstępie mówie ze jestem początkującym hodowcą. Nasionko było wyciągnięte z palenia i o dziwo wykiekowało chyba po 2 dniach. W tej chwili wyrasta 4 sektor (nie licząc tych 2 malutkich listków które odpadly). Kilka dni temu na 1 poziomie (listki 1-nopalczaste) na listkach zaczely pojawiac sie brązowe plamki. Wczoraj te listki zaczęły lekko żółknąć i kilka plamek pojawiło się na wyższym sektorze (listki 3-palczaste), pomyślałem, że moze doniczka jest za niska i przesadziłem do większego kubka. Dziś patrze a te listki 1-palczaste coraz bardziej żółkną, a na 3-palczastych pojawia się coraz więcej brązowych plamek. Dodatkowo chore listki się troche krzywią i zaokrąglają się w dół :( Co z tym fantem zrobić?? Czy jest za niskie Ph?? Czy może zacząć nAwozić??

pozdro

adehade

Well-known member
Buchów
0
Ja mam to samo ale te plamki czarne zatrzymały się na jednopalczastych listkach. Też się wykręcają i końcówki są żółte a nawet białe?Krzak ma 6 tygodni i żyje tak już z tym 3 tyg

kfjatek

Well-known member
Buchów
0
Moim zdaniem to wina ziemi...:/
Za niskie ph.... a pozatym ziemia pewnie ma
za malo składników..ze tak sie dzieje!
Dosyp do ziemi dolomitu(6 pln w ogrodniczym-10kg)....
i zacznij troche nawozić! np. Biohumusem(do roślin zielonych)...
To moje rady... :)

Peace.

P

puzel

Guest
Byłem w ogrodniczym i okazało się ze dolomitu niema, będzie dopiero... na jesień, czym moge to zastąpić?? Gdzieś slyszalem ze wapnem, czy moze być takie w tabletkach roszpuszczaące się w wodzie dla ludzi?? Od razu spytalem sie o ziemie i okazalo sie ze jest tylko o ph 5,5-6 No i niewiem co mam teraz zrobić bo czas najwyższy aby rośline wysadzić na out. Czy sam biohumus zalatwi sprawe??

Obciąłem te jednopalczaste liście, a te trójpalcaste są już prawie całkiem uschnięte :/

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dodaj skorupek z jajek albo kredy!! gdzies tak 1 kreda na cala dolniczke powinna wystarczyc.Zalezy tez ile masz ziemi,konopie maja rozbudowany system kozeniowy i potrzebuje przynajmniej 10litrowa dolniczke, pozatym twoja roslinka ma 4 tygodnie wiec juz powinienes ja nawozic,szczegulnie jak byla w malej dolniczce to szybciej sie mogly skladniki mineralne wyczerpac!i oczywiscie podlewales woda z kranu odstana na 2 dni??

P

puzel

Guest
Szczeże mówiąc to kilka razy zdażyło mi się podlać roślinę nieodstaną wodą, lecz przeważnie kranówa sti nalana w butelce pod parapetem. Jeżeli chodzi o doniczke to nadal jest niewielka bo kubek 400 ml :/ Jutro pojade znaleźć miejscówke aby wysadzić rośline na zewnątrz, choć z tym niepowinno być dużego problemu. Jeśli chodzi o nawożenie to raz ją nawoziłem nawozem do roślin zielonych (kilka dni temu - w niedziele) ale to była niewielka ilość, jutro pojade po biohumus, mam nadzieje, że przynajmniej to będzie.

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
ja zawsze podlewam kranowa nie odstana i jakos do tej pory rosna bez zarzutow... nie widze sensu pie****enia sie z woda...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół