nasiona marihuany

moja ukochana przelała mi roślinki - jak je ratować

Wyszukiwarka Forumowa:
C

cluzo

Guest
Z lektury forum wywnioskowałem, że moje rośliny dostały za dużo wody.Podlewane ostatnio były nawet 2 razy dziennie.Doniczki mają w dnie otwory.
Jak mam ratować uprawę?
Czy powinienem je przesadzić?
Czy może wystarczy przez pare dni nie podlewać?

B

blancik

Guest
Przesadz je w większe donice, bo z tego co widać to te są w porównaniu do roślin malutkie.
Po przesadzeniu już nie podlewaj dwa razy dziennie, tylko raz a dobrze jak ziemia wyschnie.Powinny dojść w jakieś 2 dni. I radzilbyn jeszcze dodać jakiś dodatek do ziemi, taki jak np. perlit lub coś w tym stylu.
Elooo

PS
I NIE DAWAJ UKOCHANEJ PODLEWAĆ TWOICH ROŚLINEK BO CZASAMI BĘDZIE O NIE ZAZDROSNA I CI JE WYKOŃCZY hee :silent:

VERSACZ

Well-known member
Buchów
0
albo swiatlo
caly czas trzymasz je przy oknie?

B

blancik

Guest
No tak, zapomnialem o świetle jak już VERSACZ wspomnial.

Ale zobaczcie na te doniczki, moim zdaniem zdecydowanie za maaaaaaleeeee!

C

cluzo

Guest
Wstępnie dzieki za information i prosze o jeszcze. Szczegoly o ktore pytocie są nastepujące:
- doniczki: średnica okolo 18-20 cm, wysokość 20 cm, oczywiscie nie są po brzegi napelnione ziemia, tak wiec ziemi jest pewnie z 15 cm. Jak pisalem wczesniej w doniczkacha sa otwory tak wiec nadmiar wody z nich wyplywa dolem.
- swiatlo: rosliny stoja caly czas blisko okna, POWINIENEM TO ZMIENIC?? Sadzilem je 1-go maja w swieto narodowe, maja wiec teraz prawie 3 miesiace. Od lipca nie naswietlam ich w nocy zarowkami. Stoja sobie spokojnie w poblizu okna i maja naturalna dzien i noc. Podpowiedzcie gdzie je przenieść.
- roslinki: XL x ICE X-Line (www.femaleseeds.nl) sa wysokosci okolo 70-90 cm

Z gory dzieki za podpowiedzi. Zielone pozdro dla wszystkich farmerow
:queen: cluzo

B

blancik

Guest
Ziemi powinno być więcej, co do światla na parapecie to nielicz na jakieś lepsze plony bo ich niebędzie.
Rośliny powinny dostawać światla tyle ile powinny, czyli wsadz je do boxa pod lampe jak masz.

I teraz powiem ci najlepsze, bo z tego co piszesz w swoim poście wynika ze roślinki mają już 3 miesiące-JAKBYŚ TE TRZY MIESIĄCE TRZYMAL TO W JAKIMŚ BOXIE TO PEWNIE NA DNIACH POWOLI JUŻ BYŚ OSTRZYL NOŻYCZKI DO ZBIORÓW :silent: :pr:

:flower:

C

cluzo

Guest
To taka bardzo nieprofesjonalna uprawa - nie mam boxa ani lampy. Liczylem ze mimo to cos uda mi sie wychodowac. Przez trzy miechy kwiotki staly na parapecie w dzien, a w nocy pod zarowkami energooszczednymi w zaimprowizowanym boxie. Moze mimo wszystko cos z nich bedzie, choc dzis im sie chyba jeszcze bardziej pogorszylo - to byl pierwszy dzien suszy, ktora im urzadze. Na wstepie dosypie im ziemi.
Czekam na darsze instrukcje.
pozdro[/fade]

borsuk2216

Well-known member
Buchów
0
jezeli nie ma mozliwosci ze je wlozysz do boxa to chociaz wez je na out jest super pogoda.

B

blancik

Guest
Po trzech miechach rzycia w domu, czasami mogą niedać rady na out.
Zrób so wtedy jakiąś prowizorkę, daj kilka świetlówek i wtedy coś jeszcze napewno wyciągniesz z tych panienek bo są ladne.
O ilościach światla masz wszystko na forum, tylko poszukaj.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ja miałem kiedyś siejuchy jakieś dziwne na parapecie i za***iste topki urosły. Nie było na nich żywicy nie było mocy ale ilość jak na parapet dość duża. Będę w domu to wyniucham może jakieś foto ( jak tylko dorwe działający napęd optyczny).

Co do fotki to ja widzę objaw:
Niedobór magnezu (Mg).
Krawędzie liści są uniesione a końcówki skręcone. Liście żółkną (a nawet brązowieją) ale żyłki pozostają zielone.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół