• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Moje rośliny, pytania.

Wyszukiwarka Forumowa:

kwiatki

Member
Buchów
0
Witam, moja historia związana z MJ jest krótka, dopiero w tym roku zacząłem sobie podpalać :), nie myślałem o własnej hodowli, jednak kolega dał mi kiedyś pare pestek, nie wiem jaka to odmiana, jakiś "no-name" i postanowiłem, głównie z ciekawości spróbować coś wychodować. Znalazłem odpowiednią, tak mi się wydawało miejscówe i po kilkunastu dniach w doniczkach roślinki poszły do ziemi. Okazało się jednak, że jest tam za mało słońca (rosną wśród wysokich pokrzyw, wykarczowałem małą polankę i od strony południowej wykosiłem pokrzywy ale i tak jest słabo) , krzaki są bardzo wyciągnięte, dodatkowo zasadziłem je za blisko siebie, rosną sobie samopas, niczym ich nie podlewałem nigdy. Są w ziemi trochę ponad miesiąc więc niedługo, ale wybiły się już ponad wysokość pokrzyw9. Dlatego mam pytanie czy cokolwiek może z tego być, czy próbować je jeszcze przesadzić? Nie jedźcie po mnie za bardzo, to moja pierwsza "uprawa", dzięki niej i tak wiele się nauczyłem do tej pory, za rok to będzie już inna bajka, ale szkoda mi tych krzaków, chciałbym je jakoś podratować :).W kilku zdjęciach przedstawię historię tych roślinek. Jest ich 6.

Do ziemi poszły 15 czerwca i były mniej więcej takie:

Po dwóch tygodniach - 30 czerwca:

Po kolejnych dwóch tygodniach - 15 lipca:

Ostatni, aktualny widok z 21 lipca czyli wczoraj. Drzewka są powyginane ponieważ była mocna burza kilka dni wcześniej, a one rosną na takim lekkim zboczu, widocznie woda podmyla ziemie i się wykrzywiły, ale poprostowałem je, widać zresztą na zdjęciach ze same zdążyły skierować się już ku słońcu.

kwiatki

Member
Buchów
0
Dzieki za rady!<joint>. A to ze tak blisko siebie stoją to nie przeszkadza im? :)

niznik112

Active member
Buchów
0
;)

Co Ty ziomuś :) Lej Nawozem !:zjarany::zjarany::jaraczz::jaraczz:<shiza>

Tyros

Member
Buchów
0
Bedzie im przeszkadzac,zrób lst kazdy krzak w inna strone i naginaj:zjarany:

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
ile godz. słonca na spocie mają ?
bo straszne patyki

kwiatki

Member
Buchów
0
Nie wiem ile dokładnie w pełnym słońcu, myślałem że będzie lepiej, ale widocznie mało skoro takie badyle. Im większę są to dłużej poddane są na działanie promieni, teraz już są wyższe niż pokrzywy i korona szybko zaczęła sie rozrastać, nie ciągnie ich tak do góry jak na początku. Podlewać je biohumusem i zrobić lst? Może jak pokażą płeć to wyrwę facetów i trochę się przerzedzi? Bo jeszcze za wcześnie na płeć?

G

Gość

Guest
.

lej i naginaj.no sa patyki. za rok bedzie madrzejszy.<peace>

P

Phineash

Guest
tez radze je naginac i podlewac Biohomusem.
Butelka 6,50 w moim miejscie , a starczy na dosc długo , wiec to nie jest duzo wydatek ;d

powodzenia

unnamed

Well-known member
Buchów
0
naginaj i jak możesz wykarczuj krzaki do okoła ( jak nagniesz znów się bedzie piąc do góry )

G

Gość

Guest
Witaj , sluchaj fajnie rosną ! nie przesadzaj ich zostaw je .. jak dobrze rosną to lej nawóz .. one potrzebują tego. Kup sobei jeden z tańszych np BIohomus ! ;P :zjarany::smokee::zjarany:

Ty chyba nie widziałeś fajnie rosnącego krzaka chłopie. jakieś badyle i tyle, wyciągnięte w ch*j, widać, że nawozu żałowałeś sobie, albo w ogóle nie lałeś. Ja bym je zabierał z tamtą, albo wykarczował trochę drzew (Przynajmniej ja tak zrobiłem u siebie) Jeżeli nie zrobisz tego to licz się z bardzo małymi plonami.

kwiatki

Member
Buchów
0
Dziś wyrwałem krzaka, raczej na pewno chłop ale możecie potwierdzić?:

Dodam, że przesadziłem je w lepsze nasłonecznione miejsce parę tygodni temu.

tony44

Well-known member
Buchów
0
tak kutach jak sie patrzy... no coz przyroda:)

GozdiHaze

Active member
Buchów
0
jak będziesz następnym razem wyrzucał roślinki na outa ,to nie wsadzaj jej do ziemi tylko do dużego metalowego wiadra mi kiedyś tak ślimak opierdo*** 1,5m krzaczora bo w ziemi posadziłem ;/ życzę plonów :harvest::harvest::harvest::harvest:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół