nasiona marihuany

Mrówki

Wyszukiwarka Forumowa:
P

papież

Guest
co zrobić żeby nie zaszkodzić młodemu krzaczkowi i zeby te wredne kurewki dały mu spokój ?
w połowie liście są porobione przez nie dzióry........

P

pxr

Guest
papież napisał:
w połowie liście są porobione przez nie dzióry........
Jesteś pewien że to mrówki robią Ci te dziury? :albino:
Jeżeli Ci wadzą to zapytaj w ogrodniczym o środki chemiczne na nie ;)

P

papież

Guest
własnie problem jest w tym ze po polu łazi tyle owadów ze ślimaki sie nawet nie pokazują :]
po za mrówkami jest tam pełno pająków takich jakby zuczków pełno muszek i innego dziadostwa......głównymi podejrzanymi sa czarne mrówki.......czerwone mają mrowisko troche daleko bo jakies 20 metrów wiec raczej za leniwe by były :p

Dzidek

Well-known member
Buchów
0
Kolo mojej miejscowy jest mrowisko dużych czarnych mrówek(zaraz obok) i roslinki rosna bez problemu, jest to moim zdaniem plus gdyz mrówki konopi nie ruszaja a inne robactwo nie podejdzie bo bedzie miało lipe, zaden ślimak sie nie zblizy bo padnie ofiara z miejsca :) Pozdro

B

blancik5

Guest
to raczej nie mrówki u mnie w dołku gdzie posadziłem było wchuj mrówek na drugi dzien juz ich nie było a krzaczek był wiec to pewnie szkodzi konik polny.

B

bobo

Guest
Na mrówki polecam z domowego doswadczenia "mrówkogram".
Posypuje sie go na trasach przelotowych robotnic. Jaki bedzie mial wplyw na rosliny nie wiem,metoda prób i bledow sie klania :)

kayaman

Well-known member
Buchów
0
bobo napisał:
Posypuje sie go na trasach przelotowych robotnic.
Przecież ja nie będe siedział i patrzał , jakimi trasami sobie wędrują , anie czy to jest robotnica , czy zwykła mrówa , czy moze matka albo ojciec . :tongue:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hehehe matka albo ojciec to dobre :D a tak do tematu to myślę że mrówki będą szkodzic w fazie kwitnienia... przecież wszyscy dobrze wiedzą ze jak rzucimy na ziemię cukierka,banana, loda lub coś innego o ładnym zapachu po jakimś czasie siedzi tam pełno mrówek i robią sobie imprezę !! przecież mrówki wchodzą na kwiaty innych roślin jak np piwonie... zawsze widze mrówki an ich kulkach kwiatów obawiam sie ze beda wlazily na topy bo to slodki i ladny zapach wkoncu nie? :D :queen:

BMS

Well-known member
Buchów
0
kaczor20 napisał:
obawiam sie ze beda wlazily na topy bo to slodki i ladny zapach wkoncu nie?
Najedzą sie złapią faze i pospadaja :flower: :jocolor:

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
niewydaje mi sie ze by jadly liscie...widzial bys ze chodza po konopi...!!raczej to jakis inny insekt :ncool:

B

blancik5

Guest
to troche lipa jak beda wlazic mi na bobe ,ale niech ktoś powie czy zna jakis dobry lek na te dziwki :farao:

P

papież

Guest
durielek napisał:
niewydaje mi sie ze by jadly liscie...widzial bys ze chodza po konopi...!!raczej to jakis inny insekt :ncool:[/quot]
Chodzą......ale jednak to nie one :p w każdym razie dzieki........teraz mam nowy problem - kwaśna gleba na którą wczesniej nie zwróciłem uwagi :( 3 roślinki sa skazane na zagłade jeśli dolomit nie zadziała na czas

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół