nasiona marihuany

Muchomor czerwony Amanita muscaria

Wyszukiwarka Forumowa:

jambarn

Member
Rejestracja
Sie 17, 2021
Postów
20
Buchów
102
Siema nażarłem się Amanita muscaria dziś w lesie po 1:30 godz zrobiłem się blady a oczy żółte - wy***ało mi wątrobę?
 

jambarn

Member
Rejestracja
Sie 17, 2021
Postów
20
Buchów
102
Już jest cacy przepiłem bimbrem i najadłem się ciastek na maśle z thc - chyba nigdy podłoga z kafelek nie była tak mieka 😉
 

ceu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Paź 4, 2015
Postów
1,143
Buchów
1,397
Bo to się żre po wysuszeniu.. poczytaj najpierw zanim coś zrobisz.
 

KajmanNoNWO

Well-known member
Rejestracja
Lip 3, 2012
Postów
414
Buchów
170
Stary muchomory najpierw się suszy , niektórzy trzymają godzinę w piekarniku na 70⁰C lub zamykają w słoiku jak zioło na 3msc i dopiero jedzą... Hardkor jesteś 😉
 

Janek10

Well-known member
Rejestracja
Lut 9, 2022
Postów
1,029
Buchów
1,377
Odznaki
4
Stary muchomory najpierw się suszy , niektórzy trzymają godzinę w piekarniku na 70⁰C lub zamykają w słoiku jak zioło na 3msc i dopiero jedzą... Hardkor jesteś 😉
Dokładnie tak 👊 jak zażywać takie rzeczy, to tylko i wyłącznie z głową, ku**a ludzie !!
 

Wiewiorka

Well-known member
Rejestracja
Mar 27, 2023
Postów
198
Buchów
90
Pozwolę sobie skomentować wątek, bo z amanitą mam jakieś tam doświadczenia.
1. NIGDY nie spożywamy amanity razem z alkoholem!!! Alkohol działa na barierę krew-mózg, przez co w połączeniu z muscymolem, mamy combo. Obie substancje się wzmacniają. Szczególnie negatywnie skutki alkoholu. Jedynym wyjątkiem jest nakewka na alkoholu stosowana według ściśle określonego protokołu i tylko w niektórych chorobach układu nerwowego np bolerioza.
2. Surowy muchomor zawiera dużo kwasu ibotenowego, który działa drażniąco na żołądek. W kwaśnym środowisku (np w żołądku;) ) i tak się on zamienia w muscymol, także nie jest jakiś szczególnie groźny. Dawka śmiertelna surowego muchomora według różnych źródeł to 20-30 surowych kapeluszy. To jest zapewne kilka kg :p oprócz tego muchomor czerwony surowy może zawierać muskarynę, ale są to śladowe ilości i nue jest ona groźna. Zwykła kurka może jej zawierać wiecej. Konsekwencją zjedzenia surowego grzyba w nadmiarze będą raczej bóle brzucha czy jakieś niestrawności spowodowane kwasem ibotenowym.
3. Muchomory się suszy i curringuje żeby kwas ibotenowy się zdekarboksylował do muscymolu, jak również, żeby pozbyć się z niego resztek muskaryny (jeśli w ogóle tam była). Wieksza część kwasu ibotenowego dekarboksyluje się już przy suszeniu. Ja suszę w 70°C, bo tyle daje moja suszarka. Temperatura nie ma moim zdaniem wpływu na "moc". Reszta kwasu ibotenowego się dekarboksyluje podczas curringowania. Powinno się to odbywać minimum 6tyg w lodówce/ piwnicy/ zakopane w słoiku pod ziemią, a przynajmniej bez dostępu światła. Najlepiej jak leżą 2 do 3 miesięcy. Nie suszymy na słońcu, bo wtedy kwas ibotenowy się zamienia w muskazon, który jest mniej korzystny od muscymolu.
4. Przed spożyciem zaleca się nażreć kwaśnego z powodów opisanych wyżej ;)
5. Nie jest to grzyb trujący. Nie odnotowano przypadków uszkodzenia wątroby po jego spożyciu. Tak samo przypadki śmiertelne można policzyć pewnie na palcach jednej ręki. Ale była to np mała dziewczynka, która się zgubiłam lesie i przez 3 dni jadła muchomory, bo nic innego nie znalazła do jedzenia :p

Smacznego ;)
 

Waran z Komody

:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:
Weteran
Rejestracja
Lut 20, 2014
Postów
1,137
Buchów
3,657
Odznaki
3
Przyznam szczerze, że wiedziałem o konwersji kwasu ibotenowego w muscymol podczas leżakowania ale o sprzyjaniu środowiska klasowego już nie… kolejna cegiełka wiedzy… dzięki
Ale uparta ze mnie gadzina więc podtrzymuję Gundabad :kres:hehe
:tiphat:
 

A lonely Wolf

Well-known member
Rejestracja
Lip 11, 2019
Postów
47
Buchów
13
Trzeci miesiąc mikrodawkuje, wcześniej piłem abrozie i tynkture z suszonej Amanity muscarii i czuje się wspaniale, czuje że moja odporność wzrosła, a sny są inne, bardziej realistyczne.....
 



Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany
Góra Dół