nasiona marihuany

Na parapecie? Jak dobrze łaczyc płyty pisniowe?

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam po dłuższej przerwie : ]
1 Pytanko ; o
Mam okna z wschodu i zachodu... Z poludnia niestaty nie mam : ( Chcę na parapecie trzymac Lowryderki ostro trenowane spinaczami. Z której strony najlepiej je dac? Puki co sa wakacje, ale jak je posadze w lipcu nawet to do konca września będą rosnąć/kwitnąc... I nie będę mógł ich przestawiać na bardziej naslonecznione okno. Dopiero po 15:00 jak wróce ze szkoły... ; ( Na którym oknie je trzymac? i Czy w ogle dam tak rade cos wychodowac ? ; d

2. Jak dobrze łączyć płyty piśniowe?
Chcę zrobi grow boxa z płyt piśniowych czy jak one się nazywają : d jak je dobrze można łaczyć? Puki co mam zamiar kontownikami. I jak przymocowac lampy swietlówki do takeij płyty pod kontem 90 stopni? ; o płyta bedzie pokryta folia aluminiową (nie chce mi sie malować) i będzie 4-5 zarówek, moze wiencej, zalezy jai plon z tych na oknie ; d

M

misty1

Guest
bo płyty dobrze łączyć jest GWOŹDZIOMA I/LUB TAŚMĄ KLEJĄCĄ- połączenie na lata
(jestem konstruktorem zawodowym)

VERSACZ

Well-known member
Buchów
0
Ghonox napisał:
ale one troche zacienkie na gwozdki

sa przecierz male gwozdzie np. papiaki i sa jeszcze mniejsze jak pineska

Patron

Well-known member
Buchów
1
a co do oswietlenia to zalezy jaką bendziesz miał powieszchnie tego boxa co do łaczenia płyt to versacz ma racie sa małe gwożdziki!!

B

blancik

Guest
Do przykręcenia świetówki masz oprawkę, a ztylu tej oprawki masz napewno jakiś otworek i teraz weś sobie porób z cinkiej blaszki np. grubości 0,8mm takie kontowniczki szerokie gdzieś na póltora centymetrów i jeden z boków kontowniczka zrób dlugości 5cm a drugi krutszy na 2cm gdzieś, zależy od oprawki jaką posiadasz do świetlówek, w każdym razie ten kontowniczek musi wyglądać jak litera L. Po obu stronach nawierć otwory na śrubki.
I po zrobieniu tej "elki" do dluższej strony przykręć oprawkę, a ta krutsza strona kontowniczka zostanie ci do przykręcenia malą śrubką do plyty.

Co do lączenia pilśniówki to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie konstrukcji drewnianej, np. z lat dachowych, laty takie są szerokości coś okolo 2,5cm na 5cm.
Po zrobieniu takiego szkieletu na wymiar, przybijasz lub przykręcasz tylko plyty pilśniowe na koniec i masz box jak ta lala. Przednią ściane jedynie zrobisz na jakiś zawiasikach do otwierania.

W ten oto sposób będziesz mial wszystko jak należy i niebęsz się martwil ze coś odpadnie albo cosik w tym stylu, bo taśmy to bym niepolecal i gwozdzików także bo napewno nie będą trzymaly w pilśniowce.
Pozdro i powodzenia :thumright:

D

delete

Guest
dzięki ; ] Nie mam zabardzo listewek : ( plyty sprobuje kątownikami połączyć małymi i na śrubki. Przednia ściana będzie z kartonu + oprawka z plyty, bo mi plyt nie starczy ;o dno z styropianu. będzie podwójny dach. jeden z żaróweczkami wyjmowany, drógi zeby nie bylo nic widac od góry. Pomaluje białym sprejem. wymiary to 45x45 na 77 wysoki (cm). 5 roslin chcę wcisnąć (lowryder). Butla z drodzami na co2 będzie i nie wiem tylko zabardzo jak wentylator podlonczyc ; (. wszyskto na strychu, na którym jedyne sasilanie bendzie od lampki która tam wisi ; d podepnę do niej kable i chyba będzie git. Puki co mam kase na oswietlenie (tak mi sie zdaje). na allegro 13zł za swietlówke 23w, kupie 4 + 11w, to jak 6x20watówek. Musze zkolowac jakis transformator ; ( z wiatraczkami nie bendzie problemu, bo ojceic ma sklep z kompami ; ]

B

blancik

Guest
popatrz w domu, może gdzieś masz jakieś stare meblościanki, czy meble, one mają stylu taką plytę pilśniową-wstarczy ją oderwać bo przymocowana jest na zszywki

hlor

Well-known member
Buchów
2
Sluchaj lepiej jest zrobic szkielet z listewek i do tego przybic ta plyte. Jednak listewki sa drogie :bounce: chociaz mozna poszukac w piwnicy czy niema sie starych mebli ktore da sie przerobic :farao: na potrzebne materialy ja tak zrobilem i mam listewek od chu*a pana :flower:

D

delete

Guest
zmieniłem plany ; ] wymyśliłęm jak zrobić max niewykrywalnego growboxa... jedyna wada która go moze dradzic to wiaderka z co2 i kabel... w kącie na strychu dam wszystko, drzwiami do ściany, zeby na pewno nic nie bylo widac. Potem zasypie to wszystkimi gratami jakie tam byly i moze naznosze nowych jeszcze dal pewnosci ;] duzo roboty zeby podlac bendzie, no ale warto... Grow boxa juz robie. Puki co przystosowałemkarton, zakleiłem dziurki, uszczelnilem, lekko umocniłem, pomalowałem na biało. chcialem sprawdzic czy to na prawde tak swiatlo odbija i myslem ze oslepne jak zarówke do niego wlozylem... ; d Zastanawim sie nad kupnem HPS 70w gotowej za 40zł... Ale boje sie ze oszust czy cos. www.lampy.xt.pl co o tym myslicie?

glinka

Well-known member
Weteran
Buchów
13
bardzo dobry sklep naprawde polecam sam zamawiałem i wszystko jak najbardziej OK !

D

delete

Guest
napisałem e-mail do ziomka, zobacze co odpisze. Najlepiej by bylo odbiór osobisty ;d/za pobraniem (bo nawet jak oszuka, to "cos" dostanę)

VERSACZ

Well-known member
Buchów
0
Ghonox napisał:
(bo nawet jak oszuka, to "cos" dostanę)

jak juz by byl walek to napewno nic konkretnego bys nie dostal pewnie jakies smieci
ale raczej dobry bo ludzie kupuja i same pozytywne komentarze czytam

D

delete

Guest
Ziom nie odpisuje w ogle, nie moge e-0maila wyslac bo niedochodzi cos : =\ Musze świetlówki zamątowac : (

SMIESZNY1

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Pozdro GHONOX!!!
Życze dorodnego palenia i frajdy z hodowli bo sam sie wkręciłem w nią.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół