• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Nadmiar azotu?

Wyszukiwarka Forumowa:

kr3d

Member
Buchów
0
Witam, moja roślina od jakiegoś czasu ma następująco wyglądające listki:

lisc2~0.jpg

lisc~0.jpg

Co jest problemem? Przeczytałem FAQ i pasuje mi to, ale czy to na pewno to?
Końcówki liści są żółte, brązowe i/lub martwe. Reszta rośliny wygląda zdrowo i zielono. Łodygi mogą być miękkie.
>>> Nadmiar nawozu (zazwyczaj azotu), zbyt mokra lub

nieprzepuszczalna gleba (rozrzedzić piaskiem lub kermazytem), uszkodzone korzenie.

Wypowie sie ktoś obeznany? :) Z góry dziekuję za pomoc.

EasyFarmer

Well-known member
Buchów
5
Chodzi Ci o podziurkowane liscie czy co? jak tak to robota slimakow badz innych malych kurestw..

kr3d

Member
Buchów
0
Dziękuję za odpowiedź EasyFarmer
Tak, chodzi o te dziurawe liście. Ślimaki to na pewno nie są bo by nie wylazły z tej doniczki i nie maja sie gdzie ukryc, także nie mączliki ani mszyce bo używam chemii (co prawda od niedawna i tylko raz dziennie psikam- walić tego więcej?).

EasyFarmer

Well-known member
Buchów
5
A co z nowymi liscmi po uzywaniu chemii? Nawozisz to ? Ile czasu ma krzak? Pokaz jakas fote tego krzaka..

D

Dziobak

Guest
http://wiki.haszysz.com/index.php/Tabela_pomagająca_rozpoznać_deficyty

Tutaj masz mniej więcej zobrazowane deficyty pierwiastków w roślinkach.
Na moje, to bankowo podgryza Ci ją jakiś pasożyt. Jeśli byłby to jakiś niedobór, to listki może i by usychały, ale raczej zostałyby na swoim miejscu. Nie wiem czego Ty używasz, ale wiele osób chwali sobie wywar z czosnku, skrzypu itp. Musiałbyś poczytać. Działa też na grzyby :)

kr3d

Member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedzi. Fotkę wstawie jutro, dziś nie mam za bardzo możliwości. Poza tym krzaczki są ok, problem pogryzionych listków to jedyny problem. A i mówiąc od niedawna używam chemi mam na myśli od paru dni, zatem na nowe liście przyjdzie dopiero pora.
Hm, wywar z czosnku mówisz. Chętnie sprawdzę, dziękuje za link Dziobak :).

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół