akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

NAJLEPSZA GOTOWA MIESZANKA ZIEMI DO UPRAWY

Wyszukiwarka Forumowa:

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mix'ów ziemi jest wiele rodzajów, jednak kupno tego w większej ilości jest dość drogie - np taką osmocae 150 litrów...

można zrobić własną mieszankę o dużo mniejszą cene.
torf odkwaszony + ziemia + keramzyt + dolomit
nic więcej mi nie potrzeba ;)

R

rasta

Guest
Nexer napisał:
mix'ów ziemi jest wiele rodzajów, jednak kupno tego w większej ilości jest dość drogie - np taką osmocae 150 litrów..
ja osobiście wolę kupić dobrą mieszankę niż robić ją samemu. koszt będzie porównywalny. różnica dziesięciu zl na takiej ilości to nie jest dużo.

G

Green

Guest
no tak ale jezeli ktos uzywa 300-400L na jeden grow to ta oplacalnosc znacznie sie zwiekrza robiac soil mixa samemu :D jak kupowac gotowy produk po parenascie jak nie dziesiat zl za 50 l
wszystko zalezy od indywidulanych potrzeb
pozdr.

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Jaka jest najlepsza mieszanka na indoor przygotowana samemu, którą można dostać w naszych warunkach?

Na razie posiadam:
- czarnoziem
- torf (ph 5,5 - 6,5)
- perlit
- włókninę kokosową

Co jeszcze mogę dać / zamienić, aby było najlepiej? I w jakich proporcjach to wymieszać?

G

Green

Guest
biohumus sm czyli tzw suchy dawaj go jak najwiecej ale bez przesady oczywscie, jest to jak narazie najleprzy z latwo dostepnych, dodatek do naszego soil mixa, rewelacyjne jest rownez gowienko nietoperza aby dodac w poczatkowa faze wzrostu i s soil mixsie ktorego uzywamy na flo ze wzgledu na duza zawartosc fosfory, jednak ten prodykt jest bardzo trudno dostepny w naszym kraju

aha tzw sol gorzka z angielskiego epson salt praktycznie kazdy zagraniczny grower jej uzywa a jest to poprostu siarczan magnezu ktorego to rosliny bardzo duzo pobieraja do dostania w aptekach lub skeplach z zdrowa zywanosci czy chemicznych

narazie to chyba wszystko co pamiatam w tej chwili jak cos sobie przypomne albo wyszperam to dopisze

a ogolnie to bym dawal wszystkeigo rodzaju organic fert czyli nawozy organiczne ale u nas z nimi jest cholernie trudno dodam ze chodzi mi o sypkie nawozy do miesznaia z gleba

pozdr.

T

Tusonik

Guest
Ja kupuje tylko ziemię COMPO SANA. Ma w składzie m.in. torf, perlit, agrosil (wzmacnia system korzeniowy), wzbogacona minerałami. Nie jest tania, za 5l płace 7zł, a zwykła supermarketówka z 2zł ale przynajmniej mam pewność, że ma wszystko co potrzebują roślinki i nie musze kombinować z dodatkami żadnymi :)

cadaver

Member
Buchów
0
Ktoś byłby wstanie podać jakąś dobrą i sprawdzoną gotową mieszankę gleby co by można było kupić w jakimś leroy etc (zamawianie przez neta odpada bo czas nagli)?
Wiem, że ponoć temat przerabiany ale niestety nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi a jak już wszystko robię wg "podręcznika" to chciałbym i na ziemi mocno nie oszczędzać tym bardziej że to na niskie planty i dużo jej nie potrzebuję .

Pozdrawiam:spalony:

G

Gość

Guest
Ponawiam poprzednie pytanie. Jak by mógł ktoś odpowiedzieć...:zjarany:

cadaver

Member
Buchów
0
jako, że sam testuję czuję się w obowiązku żeby napisać.

Jako gotową mieszankę ziemi ludziom którzy chcą wydać nieco więcej pieniędzy na glebę mogę polecić tą co kolega wyżej czyli compo sana.

Do ziemi jest dodany perlit (pomaga zaopatrywać korzenie w CO2) i agrosil czyli wspomagacz wzrostu korzeni. Niestety ph nie jest idealne bo na opakowaniu jest napisane, że ph 5-6,5 wiec warto dorzucić dolomit i wymieszać(10kg 10zl leroy).

w ziemi też są inne związki tj fosfor azot i potas.

Oczywiście nie należy zapominać o Keramzycie, który sypiemy na dół i na górę na takiej mieszance.
Szczerze mogę polecić.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół