Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Tu niema regoly kogo policja zatrzymuje jeżeli zalazles policji za skore to będziesz miał kontrol co ulice. Jeżeli stoją sobie powiedzmy na wylotowce i zatrzymoja co 10 auto to jest kontrol wyrywkowa. A jak sprawdza twoje dane i będzie ze byłeś zatrzymany za posiadanie to masz trzepanie auta i koniec niema przypalowych aut każde ma swój urok
Aha i chyba ze się podejzanie zachowujesz to mogą też zrobić trzepanie i niepolecem zalesc straży granicznej za skore bo auto będzie wyglądać naj na zlomie gola blacha w środku zostaje i auto na kolkach to jest dopiero trzepanie
Polecam pooglądać seriale dokumentalne o pracy policji typu Gliny, Patrol, Gliniarze (http://tvnplayer.pl/szukaj,1.html?query=gliny tutaj sporo odcinków, przy okazji możecie popatrzeć jak wygląda takie przeszukanie). Najczęściej znajdują towar w zdezelowanych i starych taczkach typu Tico, Matiz, Fiesta, Cinquecento. Wniosek taki, że jak się ma tzw. szczurowaty pysk w połączeniu z fryzurką na krótki trawnik, podróżując z kompletem niemniej urodziwych kolegów w galowym stroju sportowym, to na głębszą kontrole nie pomoże nawet 2 letni Saab, dziadkowa 10 letnia Corolla z dieslem czy klasyczny muscle car.
Wg. mnie nie ma takiego czegoś jak najmniej/najbardziej przypałowy samochód tylko najmniej/najbardziej przypałowy skład samochodu.
Dla mnie najmniej przypałowa, ale i bardzo droga jest Tesla.
Po pierwsze masz mega temat do pogadania, że to elektryczne, jesteś eco itd., po drugie zwykłego dilla nie stać, a po trzecie i najlepsze na przerzut pod maską nie ma silnika, tylko bagażnik. Nikt tam nie będzie zaglądał, a jeżeli nawet to można porobić schowki we wnękach.
Dokladnie, ja jezdze bmw dosc starym bo 2004r choc na polskie realia to calkiem nowy samochod, raz mialem kontrol o 3 rano jak jechalem do pracy i rzeczywiscie od razu kazali mi otworzyc bagaznik ale to tylko tyle, rutynowa kontrola owszem mialem conieco ale przy sobie, jak sie cos wiezie to lepiej miec to ukryte w ubraniu niz w samochodzie, jeszcze nie slyszalem zeby pyrali goscia jesli oczywiscie nie zwraca zbytnio na siebie uwagi.
Stereotyp BMW juz raczej nie obowiazuje mam znajomego gline w drogowce i mowi ze najczesciej kolizje sa z bmw ale jesli chodzi o przesteczosc to wlasnie francuzy wbrew temu co ktos wyzej napisal, widzisz koleszko, bedac glina nigdy bys nie zlapal lobuza
ha ha ha jak mi kto powie ze to od kierowcy zależy to smiech miałem forda probe kontrola za kontrolą nawet 2 na miesiąc sprzedałem dziada i kupiłem renault twingo uwierzcie przez 6 lat nawet na dmuchanie mnie nie zatrzymali :joker: tera mam bmw e 46 i znowu sie zaczęła zła passa l:
Sam wcześniej jeździłem BMW 3 i nie miałem problemów z trzepaniem auta, tylko jedna kontrola przez 3/4 lata, ale to po tym jak przypałowo zwolniłem koło stojącej radiolki (kumple nie mogli się zdecydować gdzie jechać, a obok radiowozu był jeden z proponowanych celów podróży, więc nie dziwota, że zatrzymali) ale bez trzepania. Na tę chwilę latam Volvem w kombi i uważam, że chyba nie ma mniej przypałowego auta od rodzinnego, bezpiecznego kombi ;-) Od roku ani jednej kontroli.
Większość zależy od kierowcy, jak ma coś przy sobie i puszczą nerwy to choćbyś był kierowcą karetki to Ci ją przeszukają
W pewnym stopniu zależy to od kierowcy, jak ktoś będzie świrował to nawet Xsarą Picasso albo Scenikiem będzie miał kontrolę. przez ostatnie pół roku jeżdżę furami z lat 90 o różnym stopniu pożarcia korozją i policja kilka razy mnie już witała. Ale tylko dlatego, że ktoś bawił się w króla driftingu w nocy na pustym parkingu albo w środku nocy jeździło się po dużym mieście, wtedy po prostu stara fura rzuca się w oczy. Przy "normalnym" użytkowaniu nie było w moim przypadku ani jednego zatrzymania. Wątek.jest o autach, ale ze swojego doświadczenia dorzucę, że pewne rzeczy można przewozić jednośladem i do tej pory też kłopotów nie miałam.
Najbardziej przypałowe:BMW,Mietek,Volkswagen,honda-szczególnie starsze roczniki,a jak masz do tego czarną szybę to kipisz murowany.Najmniej przypałowe moim zdaniem :vany i kombi.Najlepiej jednak kupić kijanke i jeżdzić z ziomalem,trzeba tylko pozdrawiać się na drodze z misiaczkami.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.