- Rejestracja
- Sie 7, 2011
- Postów
- 82
- Buchów
- 2
Witam witam moi zieloni przyjaciele jako że nie znalazłem tego przepisu na naszym kochanym forum postanawiam się z wami tym podzielić.
Nalewka ma bardzo silny aromat jak i cudowny smak więc wszystkich lubiących nalewki zapraszam
A oto skład:
1/4 ananasa
25 dag cukru
0,5l spirytusu
no i jak ją przygotować:
Obranego ananasa dzielimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w woreczku z gazy. Spirytus wlewamy do słoja a owoc zawieszamy nad jego powierzchnią (tak, aby nie dotykał płynu) i zamykamy naczynie. Nalewkę odstawiamy na dwa tygodnie do maceracji w ciemne i chłodne miejsce, po czym ananasa usuwamy, a alkohol mieszmy z ciepłym syropem ugotowanym z cukru i 0,75 l wody. Tak przygotowaną ananasówkę rozlewamy do butelek i pozostawiamy do sklarowania. Nalewka powinna dojrzewać pół roku.
PS: Najlepiej pić schłodzoną lub z kostkami lodu
Pozdrawiam Wódz Topów
Nalewka ma bardzo silny aromat jak i cudowny smak więc wszystkich lubiących nalewki zapraszam
A oto skład:
1/4 ananasa
25 dag cukru
0,5l spirytusu
no i jak ją przygotować:
Obranego ananasa dzielimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w woreczku z gazy. Spirytus wlewamy do słoja a owoc zawieszamy nad jego powierzchnią (tak, aby nie dotykał płynu) i zamykamy naczynie. Nalewkę odstawiamy na dwa tygodnie do maceracji w ciemne i chłodne miejsce, po czym ananasa usuwamy, a alkohol mieszmy z ciepłym syropem ugotowanym z cukru i 0,75 l wody. Tak przygotowaną ananasówkę rozlewamy do butelek i pozostawiamy do sklarowania. Nalewka powinna dojrzewać pół roku.
PS: Najlepiej pić schłodzoną lub z kostkami lodu
Pozdrawiam Wódz Topów