nasiona marihuany

namiot 60/60/140 ile doniczek

Wyszukiwarka Forumowa:

matimax96

Active member
Buchów
0
Witam mam pytanie ile doniczek pod automaty wsadzić do namiotu 60x60x140?
Lepiej wsadzić 9 w donicach 7l 20x20x27cm czy lepiej może 4 w donicach 11l 25x25x26cm? Chodzi mi o ilość plonu, oświetlenie cfl 125w weg + cfl 200w na flo, jakie najlepiej wrzucić do tego nasiona żeby zebrać jak najwieksze plony? wydaje mi się że 9 doniczek będzie lepszym pomysłem, do tego jakieś szybkie automaty? Pozdro

Skagen

Smoke Buddah
Buchów
1
Zasadź cztery panienki w 11l. To optymalne do boxa 60x60 - sam taki mam, tylko 20cm wyższy. Zobacz sobie w mojej lub innych fotorelacjach jak wyglądają 4 donice w tym boxie i zobaczysz, że więcej jest ciężko. Chociaż słyszałem, że wsadzali pięć doniczek 11l - szczerze nie wiem jak :)

Marine

Well-known member
Buchów
0
Ja w takim samym namiocie mam plan taki, że chcę mieć 3 kwitnące rośliny (na lst) + 3 młode (troszkę ponad miesięczne opóźnienie). Młode idą automaty i regi od razu na 12/12 - bez veg. Dzięki temu po ścince nie będzie pustego namiotu, tylko te 3 młode będą już w miare spore, aby je przesadzić do większych donic po ściętych krzakach. Po przesadzeniu wysiew kolejnych 3 młodych...

Pierwszy raz tak robię. Mam nadzieję, że da radę bez problemów i mi się nic nie pohermi...

Danio93

Well-known member
Buchów
1
Automaty 12/12 dają słaby plon.
Nie polecam

R

rolnikdolpasz

Guest
Lepiej 4 w donicach 11l 25x25x26cm.

Automaty mają mieć cały cykl 18/6.

Marine

Well-known member
Buchów
0
Nie polecam
Nie polecam

Będą mniejsze - nie ma problemu. Dzięki temu wrzucę do boxa jeszcze jedną doniczkę i będzie się ilość zgadzała. Dzięki temu mogę też mieszać auto i foto, a do tego w jednym boksie mam rośliny w 2 stadiach rozwoju i nie grzeję lampami prawie pustej przestrzeni jak większość ludzi po harveście i zasianiu nowych pestek. Ciagle będzie coś kwitło. No i rachunki za prąd niższe.

Sumarycznie myślę, że wyjdę tym systemem na plus. Nie mam pewności, bo dopiero zaczynam tak działać. Może zrobię relację jeśli będzie działać.

R

rolnikdolpasz

Guest
Myślę, że lepiej w jednym boksie mieć rośliny w podobnym stadium rozwoju, chyba, że to box dwukomorowy z osobną komorą na klony, lub sadzonki.

Panowie nie odpowiedzieliście jaką odmianę ma wybrać Autor, żeby mu padaka co do ilości nie wyszła.

R

rolnikdolpasz

Guest
Dlatego napisałem, że myślę, bo jak bym nie napisał, że myślę a Ktoś by miał inną teorię, to od razu był bym krytykowany.

Wracając do boxa Autora wybrał bym Super Skunk-a fem-pełnosezonowego -klik link i dał około 3tyg wega na 18/6 a potem flo 12/12.

Super Skunk foto-klik link

Zamiast lamp CLF
dał bym zasilacz GIB 250, oraz dwie żarówki;
1. 250w GIB MH Growth Spectre na wega.
2. 250w GIB Flower Spectre na flo.
pamiętając o dobrej wentylacji.

krtek77

Well-known member
Buchów
0
Świecisz 12h 5,5h nocy, 1h świecenia (co "resetuje" roślinę - nie zacznie kwitnąć dzięki tej godzinie światła), 5,5h nocy - i tak w kolko przez cały weg, potem dajesz od razu 11/13 i co jakiś czas skracasz długość dnia.

R

rolnikdolpasz

Guest
A czemu super skunk i czemu 18/6 a nie 12/1 ?

Dlaczego Super Skunk? - Bo jest mocny, oraz w miare dobrze wychodzi w czasie porównywalnym, lub niewiele się różniącym do automatów.

Co do fotoperoidu 12/1 nigdy nie próbowałem. Lepiej wychodzi ilościowo to 12/1 niż 18/6 a na flo 12/12?
Zawsze dawałem dla pełnosezonówek na wega 18/6 a na flo 12/12. Dla automatów słyszałem, że najlepsze jest 18/6 od początku do końca.

https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?53751-12-1-fotoperiod-przyszłości

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół