akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

nasiona a policja

Wyszukiwarka Forumowa:

tasiu

New member
Buchów
0
kupilem pocztą nasionka, troche tego, paczka była otwierana w transporcie, mimo to nic nie zginęło, myślicie, że to policja mogła lukać? (paczka otwierana i ponownie zaklejona)zastanawiam się bo mi pukała do drzwi bo z sąsiadem sie kłóce a ja mówie że nikogo w domu nie ma, a wezwania (3?) olałem, teraz sąsiad sie uspokoil i był spokoj przez 3 misiące, to zły sąsiad , a za policją nie przepadam dlatego nie otwierałem żeby nie było że ja coś winny.
Więc myslicie że policja mogła na poczcie coś węszyć , żeby np dowiedziec się kto mieszka u mnie?

2 pyt. czy policja wiedąc że ktoś ma nasiona i gadżety np bongo, może zorganizować przeszukanie?

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Przypalowo z takim sasiadem. Kiedyś przyjadą na interwencję a z Twoich drzwi poleci zapach i pozamiatane.

Szczegolnie w sytuacji jaka opisujesz.

19cinek52

Well-known member
Buchów
0
Najlepiej by było żebyś nic w domu nie miał np. zdjęć, nasion, pustych pakietów ale za bongo czy shisha nic Cie nie mogą zrobić. A jeżeli masz takiego sąsiada to żeby przypadkiem Cię nie pod***ał i żebyś nie miał nieprzyjemności, a żeby zrobić przeszukanie to po pierwsze muszą mieć nakaz a żeby mieć nakaz to muszą mieć jakieś potwierdzone info że znajduje się coś u Ciebie w domu a jeżeli znaleźli by nasionka czy zdjęcia to będą Cię katować żebyś puścił pare z ust i się spucował gdzie to jest.

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Policjant ma prawo dokonać przeszukania na "blachę", puźniej jest wystawiona zgoda prokuratora. Takie przeszukanie jest możliwe gdy ma uzasadnione podejrzenie że w danym lokalu są dowody na popełnienie przestępstwa, lub gdy może chodzić o zagrożenie życia.
Realnie wygląda to tak że mają prawo wejść kiedy tylko chcą. Wystarczy wymyślić powód.

tasiu

New member
Buchów
0
czyli jak wiedzą, że ktoś ma nasiona to co? przeszukają mu dom? lol myslałem, że domniemanie niewinności obowiązuje...

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Same w sobie nasiona nie są nielegalne i można je kolekcjonować, ale takich ludzi praktycznie nie ma. Policja dobrze wie że jak znajdzie u kogoś nasiona to pewnie ta osoba sadzi. Jeżeli to policja grzebała w twojej przesyłce to mogą za jakiś czas wpaść z nakazem z podejrzeniem prowadzenia nielegalnej uprawy.
Poza tym skąd wiesz że paczka była przez kogoś otwierana? Może w sklepie zapomnieli czegoś dołożyć i przez to tak to mogło wyglądać.

pakowski

Well-known member
Buchów
1
Nie schizuj się. Jakby coś chcieli to nikt by grzecznie do drzwi nie pukał. Czasem się zdarza, że koperty mają słaby klej i sklep zaklei kopertę, żeby mocno trzymała, albo w transporcie klej puści, to pocztowcy zakleją paczkę, żeby nic nie wypadło

R

rolnikdolpasz

Guest
-Zależy skąd ta przesyłka? Jak z Holandii to (mogli, ale nie musieli) lukać czy dragsów tam nie ma a zobaczyli nasiona to olali, bo są legalne.
-Co ty nie mogą Ci chaty przeszukać za nasiona, czy bonga.
-Co do ,, wezwania (3?) olałem`` udał bym się z rana w powszedni dzień na Komende w celu wyjaśnienia, co to za wezwania.

---------- Post Zaktualizowany 21:52 ---------- Data pierwszego postu 21:44 ----------

Nie schizuj się. Jakby coś chcieli to nikt by grzecznie do drzwi nie pukał. Czasem się zdarza, że koperty mają słaby klej i sklep zaklei kopertę, żeby mocno trzymała, albo w transporcie klej puści, to pocztowcy zakleją paczkę, żeby nic nie wypadło

Też może się zdarzyć, że zapukają. Co do paczki raczej bym się nie obawiał. Może jakaś całkiem inna sprawa.

tasiu

New member
Buchów
0
Poza tym skąd wiesz że paczka była przez kogoś otwierana? Może w sklepie zapomnieli czegoś dołożyć i przez to tak to mogło wyglądać.

nie w sklepie mówili, że nie ma takiej możliwości. paczka miała przeciętą taśme nożykiem i potem ponownie obklejona została. Taśma bezpieczeństwa była pod.

przesyłka krajowa więc kontrola celna odpada.

police musi mieć jakiś nakaz na przeszukanie paczki? czy możliwe , że mają kogoś na poczcie i poprosili go zawiadomienie jak na jakiś adres idzie przesyłka?

wiem, że to schiza ale może policeman se pomyślał aha ktoś go spławił potem olewa wezwania trzeba powęszyć może jakiś przestępca
wogole to po tytoniu tak sie naschizowalem
i tak ide w plener to sie zluzuje
teraz zamówie sztuczne dildo i papugi lol

19cinek52

Well-known member
Buchów
0
Ja na twoim miejscu bym się nie przejmował tak bardzo, ja już nie jedno krotnie zamawiałem na swoje imie i nazwisko do paczkomatów i na pocztę i bez żadnych problemów. Idz zobacz na tą komende co to za wezwania i wyjaśnij o co chodzi. Bedziesz miał z głowy i nie potrzebnie sobie zatracasz głowę.

R

rolnikdolpasz

Guest
Ta dokładnie. Idź wyjaśnić tą sprawę z wezwaniami.

Havoc

Well-known member
Weteran
Buchów
1
z jakiego sklepu zamawiales ? :D

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
możliwe że sklep coś wypaplał, bo bez powodu nie rozcinają przesyłek i ponownie zaklejają. Ja bym wolał być ostrożnym i na chacie nic nie trzymał. Wybierz się również na tą komendę i dowiedz co chcieli.

R

rolnikdolpasz

Guest
możliwe że sklep coś wypaplał, bo bez powodu nie rozcinają przesyłek i ponownie zaklejają. Ja bym wolał być ostrożnym i na chacie nic nie trzymał. Wybierz się również na tą komendę i dowiedz co chcieli.

Poczta jest raczej uczciwa. Przypadki przesyłek rozcinanych czy czegoś bardzo cennego nie ma zapewne były, ale to raczej nie przesyłanych pocztą. Może w sklepie zapakowali i się pomylili, dlatego musieli znowu odpakować.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół