nasiona marihuany

Nasionka i te sprawy ...

Wyszukiwarka Forumowa:
M

malutka

Guest
Cześć wszystkim :) Piszę sobie na forum bo wiem, że muszę w końcu wziąść się za sadzenie roślinki, bo po prostu muszę mieć swój shit :) Yak sobie pomysłałam, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże i doradzi. Więc tak ... po pierwsze to muszę zakupic szafe. Duża bo chciałabym tam wsadzic około 6 doniczek. Tylko własnie na allegro nie ma żadnych, kótr by były do tego odpowiednie ... przynajmniej tak mi sie wydaje. I tu zwracam się z prośba o linki do stron gdzie można kupić jakaś dobra i nie drogą szafe z której mozna by było zrobic growboxa. Druga sprawa to nasionka ,,, czytałam troche na forum i wiem, że nie jest to chyba odpowiednie pytanie ale gdzie mogę kupić pewne nasionka? Mówili, że najlepiej femizniozowane, bo wyrosną z nich kobitki :))) Trzecia sprawa to czy lampa hps 400W nie będzie dawała za dużo ciepła i czy roslinki się nie przypalą? Czwarta to wentylacja. Kupiłam dwa wentylatory o takie ... http://allegro.pl/item113872506_wentylator_polo_5_sr_120_wyl_pociagany_wys_0zl.html
i wydaje mi się, że są dobre czy tak ?
Piąta to nawozy i ziemia... Czy dobrze bym zrobiła jeżeli psadzę najpierw roslinki w takich doniczkach
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p86903078780099660657&w1=1&ks=kat2259078350&pks=&p=9&sz=
a pózniej przesadziła do takich
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p33440392036384888307&w1=1&ks=&pks=&p=9&sz=
????
Czy może lepiej kupić substrat torfowy i dodać do zwykłej ziemi? Prosiłabym równiez o linki do stron na których znajduja sie odpowiedznie nawozy. A co do zawartosci CO2 w powietrzy to bardzo trzeba to kontrolować ? Czy niespecjalnie trzeba ja regulować tylko niech będzie taka jaka jest?
Pozdrawiam wszystki :] I przepraszam jeżeli coś jest nie tak w moim poście ale jestem dziewczyną i nie wiem wiele na ten temat. Wiem tylko tyle że chciałabym mieć dużo dobrego shitu ... <peace> Rasta Roots Reggae OnE lOvE! :pr:

H

haszyszekk

Guest
malutka napisał:
I przepraszam jeżeli coś jest nie tak w moim poście ale jestem dziewczyną i nie wiem wiele na ten temat.
Wogólne mało dzewczyn na forum... (10%?) :scratch:
Ten temat może Ci troche pomóc...
http://www.forum.haszysz.com/viewtopic.php?t=1234&start=0
Rób boxa pod lampe jaką maszdo dyspozycji... radziłbym ok. 1m2
Zmieście sie do 8 roślin na flo, Na wegu moze ich być nawet 12 :) Kup pesteczki fem... zaoszczedzi Ci to duużo zachodu ;]
Wentylatory moga być... niehc jkeden dmucha w strone roślin na wysokości początku pnie roślinki a drugi zamontyj tak, żeby wiał pożniej między spodziewanymi topami a lampą... przy tych upałach kłopoty z temp. są nieuniknione ;/ Musisz po prosty kombinować ;] Jak na początek takie duniczki jak te z hempu sa idealne :) te 6l powinny dac rade ale proponuje dać je do 15l donicy na flo... ziemia nie jest taka droga a różnica w plonie bedzie znaczna...
CIekawe stronki to np. www.growshop.cz ;] do nawozów to albo hemp.pl albo ogrodniczy jakiś... niedługo wejdzie nowy sklepik także bedzie coś ciekawego ;] pzdr

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
malutka napisał:
czytałam troche na forum i wiem, że nie jest to chyba odpowiednie pytanie ale gdzie mogę kupić pewne nasionka? Mówili, że najlepiej femizniozowane, bo wyrosną z nich kobitki
Jesli chcesz kupic nasiona z zagranicy polecam

http://www.seedboutique.com/store/ maja obszerna oferte i spoko ceny :thumright: jesli jednak z PL to www.seed.pl lub www.cannabis.fr.pl

M

malutka

Guest
Dziękówka za odpowiedzi :) A co do tego ile mam na to kasy to raczej nieograniczona ilosc ale też bez przesady tak chyba z 600 złotych mogę wydać na wszystko :]

[ Dodano: 2006-07-18, 12:44 ]
Hehe bogusik2 ale masz zaje....sta mini plantacje :))) Może tez coś tekiego osiągne :]

freeman

Well-known member
Buchów
0
Kupilas bardzo mocno cenione wentylatory. Mocniejsze przede wszystkim od tych komputerowych. Osobiscie jeszcze ich nie uzywalem ale slyszalem ze troche glosno chodza
Co do pewnych sklepow to dobrze radzi ci VipGrower. To sa jedyne zaufane polskie sklepy jak narazie.
Moze sprobuj nie kupowac calej szafki tylko po prostu zbuduj a jesli nie czujesz sie na silach to popros jakiegos kolege to ci na pewno pomoze. Przy najmniej powinien.
Peace

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
malutka, a w domu niemasz jakiejs szafki do przeróbki na growgoxa

M

malutka

Guest
Heh nie wiem bo te wentylatory sa w drodze do mnie :))) No a własnie w domu nie mam szafki która by sie nadawała na growboxa ... a co do kolegów to oni nic nie potrafią :D Sama sobie lepiej dam rade :] PzDr ! =]

Apollo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
a szafa komandor wiece ta z lustrem z drzwiczkami odsuwajacymi mozna ja podobniesz na zamowienie zamowic dotna wymiary jakie chcecie:) mzoe ona sie nada elo

Patron

Well-known member
Buchów
1
Taniej ci wyjdzie jak pujdziesz do stolarza i powiesz żeby zmontował ci takiego boxa podasz mu wymiary a on ładnie wszystko ci podocina,zrobi otwory na wentylacie(wiatraki) co do lampy jesli miała byś boxa wysokos100cm szerokośc50cm i głębokosc tez 50 to hps 250 powinien w zuełnosci ci wystarczyc to jest box tak na 3 roslinki,kupisz puszke białej farby wymalujesz wnętrze i będzie dobrze!!!powodzenia

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
malutka napisał:
Więc tak ... po pierwsze to muszę zakupic szafe. Duża bo chciałabym tam wsadzic około 6 doniczek.

box 1m2 HPS 400 W i mozesz leciec pelna para :thumright: ze stolarzem nie glupi pomysl powinno wyjsc sporo taniej :thumright:

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hej mała, miło widziec plec piekna na forum :cheers:

Co do boxu jak nie masz zadnej spizarki w domu albo szafy to polecam odwiedzic komisy meblowe... za ok 60-120zl kupisz szafe, wez najglebsza (60-70tke)...lub poszuakc gdize maja arkusze kartonowe duze, tasme, listewki na stelarz i skonstrulowac wlasnego boxa.

Odmiane wez sobie feminizowana z femaleseed najlpiej, osobiscie polecam grapefruita, nie bierz z nirvany-komercja

ziemi nie kupuj torfowej, szybko wysycha, mozna dodac troche takeigo substratu ale glownym skladnikiem musi byc ziemia(czrnoziem), i nie kupuij ziemi w supermarketach jest kiepska, do mieszanki dorzuc perlit(napowietrza ziemia, tworzy dobra strukture, korzenie latwo przechodza) i dolomit(reg ph)

oswietlenia polecam swietlowki kompaktowki 4-6x20 rury // lub energoszczdne 23wphilipsa 6-8szt, zmontowane razem z odblysnikiem poziomo
http://allegro.pl/item114835404_philips_swietlowki_energooszczedne_23w_nowe_.html

pamietaj zeby trzymac zawsze optymalnie oswietlenie od roslin, przy swietlowkach ok 1-2cm, roslinki wtedy pieknie szybko rosna nie wyciagaja sie...nie boj sie nic sie nei spali od swietlowek

wentylator w zalesnosci od hps jaka sobie kupisz, przy 250tce starczy jeden wentylator kanalowy, lazienkowy 14w...przy 400tce taki wentylator plus cos co by chlodzilo bezposredno powietrze pod lampa, wlot miedzy szczytami rosl a lampa...wylot u gory mozesz porobic otwory
np.:
http://allegro.pl/item115058185_wentylator_kanalowy_osiowy_dospel_euro_100_fvat.html

i pamietaj zeby cos potrenowac roslinki tak zeby maxymalnie miejsce w boxie wykorzystac...polecam fim i lst

troche kombinowania przed Toba, najlpeij sobie wszytko skrupulatnie przygotuj, nie speisz sie potem odbija sie to na plonie...zycze powodzenia :flower:

M

malutka

Guest
Heh na razie wsadziłam sobie ziarenko do donczki i mam małego grow boxa ze słaba wentylacją :( Srednia temperatura to 31 stopni. Na razie mam tam świetlówke 250W No i własnie mam takie problem bo zaraz jak mi wyskoczyła roslinka z ziemii to mi sie listek jeden ułamał nie ten karbowany tylko ten prostu bardziej ... i strasznie mi szkoda :( Czy coś z tego jeszcze bedzie ??

freeman

Well-known member
Buchów
0
Nie martw sie wogole te nie karbowane listki odpadaj zwykle bardzo szybko wiec predzej czy pozniej stalo by sie to.
Duzo osob ma problemy z wentylacja i trzymaja w takiej temp. Mysle ze przy takiej temp. na zewnatrz to itak masz calkiem niezle.
najlepiej zraszaj tez scianki boxa woda

M

malutka

Guest
Hehe juz 4 roslinki mi wyrosły z ziemi w boxie jest temp. 29 stopni :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół