siema! to mi daliście teraz do myślenia... ja zamówiłem 4nasionka afghani i udało mi się jeszcze za free, co ciekawe pestki wygladały tak jak mówią opisy o pestkach afgańskich więc wyglądały na dobre ...
, wykiełkowały wszystkie, ale jedną straciłem z mojej winy. w każdym razie z 3 roślin wyszły 2 dziewczynki i 1 facet który już nie żyje. dziewczynki mają teraz około metra, jedna kwitnie już od 4 tygodni (zaczeła kwitnąć po miesiącu co mnie bardzo zaskoczyło) narazie wszystko wskazuje na to że nie jest to zwykła przemysłówka! chyba że przemysłówki też mają 9 palczaste 20centymetrowe liście? widziałem samosiejki i wyglądają jak chude karlate maleńtswa w porównaniu do moich mutantów. stosuje nawożenie chemiczne. roślinki przez 5 tygodni miałem pod folią, a od 3 tyg. rosną pod HPS250W w domu. wygląd mają piękny, ale oprócz tych dwóch afghani posiadam także power planta który ma ok. 20 cm mniej, jest za to silniej ukrzewiony i dopiero zaczyna wypuszczać pierwsze włoski. co ciekawe same liście power planta pachną lepiej niż kwiaty afghani z
www.nasionka.pl. power plant natomiast jest z pewnego źródła. niewiem co mam myśleć?? ale za niecałe 4 tyg. powinienem wiedzieć czy coś kopnie ta afghani i wtedy będzie można wystawić opinie o tym seedbanku
www.nasionka.pl. ja ich nie skreślam ponieważ uważam że jeśli wysyłali nasionka za free to chyba dobre skoro chcą żebyśmy zostali ich klientami, prawda? czekam na opinie...