nasiona marihuany

Naswietlanie zaraz po zasadzeniu ziarna

Wyszukiwarka Forumowa:
J

Jazzmad

Guest
Pytanko mam takie:

Wypuscily mi kielki zaaplikowalem je do ziemi i zastanawiam sie czy juz od tego mometu doniczki powinny znajdowac sie w miejscu oswielonym czy moga stac sobie w ciemnym miejscu do chwili wyjscia pierwszych listków z ziemi?

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Mogą stać w ciemnym miejscu do chwili wyjścia pierwszych listków. Tylko pamiętaj, żeby w tym ciemnym miejscu było ciepło.

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
ja zawsze daje pod lampy dlatego ze jesli wyjdzie to od razu sie naswietla a nie wyciaga, ponadto zarówki dają ciepło, w tym czasie zanim wyjda kiełki zmniejszam szybkosc wentyli tak aby temperatura w boxie nieznacznie sie powiekszyla.

H

hemp_kowal

Guest
Moim zdaniem naświetlanie ziemi a raczej zwiększenie jej temperatury światłem to dobry ybór, Ponieważ przyśpieszy to czas wzrostu i napewno szybciej zobaczysz swoje maleństwo na powierzchni ziemi. POZDRO

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Nie koniecznie... Moja sativka wyszła po 5-6 godzinach, a nie miała prawie światła... Poprostu jak quakemind powiedział, że jak wyjdzie roślinka i bedzie ciemno to się wyciągnie.

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
kiedys posadzilem pestki w ziemi i nie wlaczylem oswietlenia, zapomnialem o tym kompletnie i wlaczylem dopiero po 3 dniach, ku mojemu zdziwieniu pestki ktore wybily z ziemi byly mimio braku swiatla wysokie, mialy nawet 5-7 cm wysokosci, byly strasznie wyciagniete, teraz wole aby rosly od malego przy swietle, daje to fajny efekt - niski krzak ktore jest bardzo rozgaleziony.

J

Juri

Guest
dokładnie tak, młoda roslina powinna mieć od samego początku czyli jak tylko wyjdzie z ziemi dobre światło zapobiega to zbytniemu wyciąganiu się roślin i ogólnie ma to bardzo dobry wpływ na prawidłowy rozwój

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
z doswiadczenia wiem ze nalezy naswietlac juz od wsadzenia pestki do ziemi! Jak zaczalem naswietlac dopiero po wyjsciu z ziemi to tak mi sie wyciagnelo ze mialo 15 cm przy pierwszym pietrze!!!!!!!!! Pozdro

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
hbsh napisał:
z doswiadczenia wiem ze nalezy naswietlac juz od wsadzenia pestki do ziemi! Jak zaczalem naswietlac dopiero po wyjsciu z ziemi to tak mi sie wyciagnelo ze mialo 15 cm przy pierwszym pietrze!!!!!!!!! Pozdro
a ile tego doswiadczenia masz? Bo troche glupot juz na tym forum napisales...
napie****asz beznadziejne tematy w dziale dla poczatkujacych, a tu nagle blyskasz "doswiadczeniem"... zalosne

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
hu* cie obchodzi ile mam doswiadczenia. A w dziale dla poczatkujacych pisze bo nie uwazam sie za takiego ******** geniusza jak ty! Swoje wiem i pisze co mysle!

R

Rider

Guest
hbsh napisał:
Swoje wiem i pisze co mysle
Szkoda ze wiekszosc postów jakie napisałes to beznadzieja , głupota lub rzeczy które juz były

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
No szkoda :tongue: ... ze na tym forum pisza tacy ludzie jak ty ktorzy zamiast pomagac to krytykuja i czepiaja sie wszystkiego! Akurat to co napisalem odnosnie tego tematu to wedlug mnie prawda bo sam to sprawdzilem! PEACE

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
hbsh napisał:
No szkoda ... ze na tym forum pisza tacy ludzie jak ty ktorzy zamiast pomagac to krytykuja i czepiaja sie wszystkiego!

W pewnym momencie odechciewa się pomagać, odpisując na pytanie, które było zadane na forum już kilka razy, a odpowiedzi wystarczy poszukać.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Wiec zawsze mozna nie odpowiedziec a nie jechac po kims! Albo po prostu usunac temat albo nawet dac warna a nie dopier***** sie do wszystkiego! Jesli ktos nie zgadza sie z tym ze "jak sie nie naswietla roslinki od poczatku to ona sie wyciaga" niech sie tu wpisuje. No prosze!!!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół