akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nasze Pierwsze Krzaki

Wyszukiwarka Forumowa:

TęczowyMiś

Well-known member
Weteran
Buchów
1,032
Odznaki
1
Drugie w miarę udane krzaki zebrane troche przedwcześnie ale pamiętam że kopały jak trzeba :D pierwszym krzakiem był maroc od female seeds który jakimś cudem nie wiem jakim udało mi sie wyhodować i zjarać zanim doszedł he he fot niestety nie mam :)

1krzaki.PNG

Srockie

Member
Buchów
68
Dawno tu nikt nic nie wrzucał, mam nadzieję, że bez lipy bo nie ma czasu na relke. Wszystko automaty, w sumie nie wiem nawet czemu XD. Naczytałem się gowien w necie pestki zamówiłem jako pierwsze i jakoś tak wyszło, że posiałem.
IMG_2241.jpg

54 dzień od wyjścia z ziemi/22-26 flo.
Lewy górny róg - Critical 2.0 (xtreme) bulk seeds
Prawy górny róg - strawberry zkittlez ganjafarmer
Lewy dolny róg - ak47 2.0 bulk seeds
Prawy dolny róg - Purple queen (rqs)

Cały set 70x70x160 od spiderfarmera
Sf1000 2025 100w
Doniczki 14l (~12l ziemi) kupiłem tylko 50l 🤦🏼‍♂️
Lecę na biotabsie (starterpack) 1tabs na donice (nowy).
Pierwszy raz dostały biobizz ostatnio, bo zaczęły się wyżerać od spodu. (Bloom, topmax i calmag, mini dawka).

Buzz Astral

The Weed Ranger
Weteran
Buchów
3,958
Odznaki
11
Dawno tu nikt nic nie wrzucał, mam nadzieję, że bez lipy bo nie ma czasu na relke. Wszystko automaty, w sumie nie wiem nawet czemu XD. Naczytałem się gowien w necie pestki zamówiłem jako pierwsze i jakoś tak wyszło, że posiałem.
IMG_2241.jpg

54 dzień od wyjścia z ziemi/22-26 flo.
Lewy górny róg - Critical 2.0 (xtreme) bulk seeds
Prawy górny róg - strawberry zkittlez ganjafarmer
Lewy dolny róg - ak47 2.0 bulk seeds
Prawy dolny róg - Purple queen (rqs)

Cały set 70x70x160 od spiderfarmera
Sf1000 2025 100w
Doniczki 14l (~12l ziemi) kupiłem tylko 50l 🤦🏼‍♂️
Lecę na biotabsie (starterpack) 1tabs na donice (nowy).
Pierwszy raz dostały biobizz ostatnio, bo zaczęły się wyżerać od spodu. (Bloom, topmax i calmag, mini dawka).
Dobrze to wygląda - uważaj na plechę przy takim gąszczu :p

MokryHeniek

New member
Buchów
3
Witam,

mój debiut zaczął się tego roku z początkiem marca . Nasiono kupione w ganjafarmer .
Automat ice cream cake fast.
Odrazu zaznaczam że jestem laikiem w te sprawy i próbowałem swoich sił według swojej aktualnej wiedzy.
Zwykła szafa przerobiona na grow box , wyjąłem półkę i Na ściankach i drzwiach przykleiłem folie termiczna . A na górze lampa LED kupiona z temu . Wszystko wyglądało pięknie ale jak to bywa prawdziwa prawda zweryfikowala wszystko .

Na wacik nasionko drugi wacik i zalane wodą tak żeby było mokre i do szafki. Po 3 dniach był ogonek jeszcze poczekałem z dwa dni aż ogonek był na długość 0.5 cm . Dopiero wtedy do ziemi. Ziemia najtańsza jaka byla 20 litrów z kaufa za 10 zl i 10 litrów z bricomarche z kompostem za 10 zł. Nasiono do doniczki i zaczęły się problemy ... Niestety moja wina - brak wiedzy xD

Przez brak wentylacji zaczęła pojawiać się pleśń na ziemi . Odrazu internety i doczytałem że domowym sposobem jest wybrać ziemię z pleśnią , posypać cynamonem i dosypać świeżej ziemi i jeszcze raz posypac cynamonem . I taka procedura była z 10 razy . Halina rosła w dobre Pięła się do góry i w szerokość aż nie mieściła się w fantastycznym grow boxie. Wylądowała w pokoju przed oknem balkonowym i w większej doniczce na początku miała doniczkę 2 litry a docelowo trafiła do 12 litrowej doniczki. Ziemia ta sama co wyżej opisana bo zostało jej.
Po większej analizie że sam nie podołam z wyzwaniem po prosiłem znajomego o pomoc i wtedy zaczęła się jazda.

Najpierw wleciał supercropinng. Oczywiście pierwszy raz w życiu naginalem łodygę i tu też nie poszło po myśli . Najpierw sprawdziłem ile łodyga pójdzie w dół a dopiero za drugim podejsciem miałem przygotowany drucik aby ją złapać . Niestety przy drugim razie strzeliła łodyga więc związałem tak jak była . Już miała lecieć do kosza lecz postanowiłem dać jej szansę na rozwój i pokazanie sił.

W między czasie wpadła odżywka z plagron bloom - dawkowanie prawie jak na instrukcji i ciut więcej plus odżywka z firmy vedelholzer bio all in one cannabia dünger.
Ph ziemi nigdy nie mierzone i do chwili obecnej ani razu nie zostało zmierzone .

Po dwóch tygodniach wylądowała Halina docelowo na balkonie i tam już została.
Jak zaczęły pojawiać się nowe szczyty wleciał LST wszystkie szczyty naginane w dół i mocowane linkami do doniczki .

Po kolejnym tygodniu wleciał fryzjer prawie wszystkie liście wachlarzowe zostały usunięte plus zaczęła się walka z przędziorkami. Myślałem że woda kranowa jej szkodzi więc dostała Muszynianke ale okazało się że woda jest w porządku więc Woda do butelki + czosnek i obficie pryskana z od spodu i z góry .
Po kolejnym miesiącu wpadła odżywka z plagron pk i znowu LST. Zaczęła pokazywać siłę więcej nowych szczytów więcej linek .

Dopiero miesiąc temu z montowałem z linek scrog - siatkę i nałożyłem na nią . Zalalem Halinę odżywkami 2 ml azot, 4 blooma i 5 pk plus 4 litry wody że podstawka była pełna . Pojechałem na urlop wracam aż tam niespodzianka zaczęła kwitnąć z około 30 miejsc gdzie pojawiły się początki topkow .

Za tydzień dostanie nowa odżywkę z plagronu power buds . Bio idzie w odstawkę i zostaje bloom , pk i power . Pierwszy raz robię tu post i nie wiem czy zdjęcia się pojawia teraz czy trzeba to kopiować więc sory za problem ... Następnym razem będzie lepiej 😁💪🏼😎

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół