Witam,
mój debiut zaczął się tego roku z początkiem marca . Nasiono kupione w ganjafarmer .
Automat ice cream cake fast.
Odrazu zaznaczam że jestem laikiem w te sprawy i próbowałem swoich sił według swojej aktualnej wiedzy.
Zwykła szafa przerobiona na grow box , wyjąłem półkę i Na ściankach i drzwiach przykleiłem folie termiczna . A na górze lampa LED kupiona z temu . Wszystko wyglądało pięknie ale jak to bywa prawdziwa prawda zweryfikowala wszystko .
Na wacik nasionko drugi wacik i zalane wodą tak żeby było mokre i do szafki. Po 3 dniach był ogonek jeszcze poczekałem z dwa dni aż ogonek był na długość 0.5 cm . Dopiero wtedy do ziemi. Ziemia najtańsza jaka byla 20 litrów z kaufa za 10 zl i 10 litrów z bricomarche z kompostem za 10 zł. Nasiono do doniczki i zaczęły się problemy ... Niestety moja wina - brak wiedzy xD
Przez brak wentylacji zaczęła pojawiać się pleśń na ziemi . Odrazu internety i doczytałem że domowym sposobem jest wybrać ziemię z pleśnią , posypać cynamonem i dosypać świeżej ziemi i jeszcze raz posypac cynamonem . I taka procedura była z 10 razy . Halina rosła w dobre Pięła się do góry i w szerokość aż nie mieściła się w fantastycznym grow boxie. Wylądowała w pokoju przed oknem balkonowym i w większej doniczce na początku miała doniczkę 2 litry a docelowo trafiła do 12 litrowej doniczki. Ziemia ta sama co wyżej opisana bo zostało jej.
Po większej analizie że sam nie podołam z wyzwaniem po prosiłem znajomego o pomoc i wtedy zaczęła się jazda.
Najpierw wleciał supercropinng. Oczywiście pierwszy raz w życiu naginalem łodygę i tu też nie poszło po myśli . Najpierw sprawdziłem ile łodyga pójdzie w dół a dopiero za drugim podejsciem miałem przygotowany drucik aby ją złapać . Niestety przy drugim razie strzeliła łodyga więc związałem tak jak była . Już miała lecieć do kosza lecz postanowiłem dać jej szansę na rozwój i pokazanie sił.
W między czasie wpadła odżywka z plagron bloom - dawkowanie prawie jak na instrukcji i ciut więcej plus odżywka z firmy vedelholzer bio all in one cannabia dünger.
Ph ziemi nigdy nie mierzone i do chwili obecnej ani razu nie zostało zmierzone .
Po dwóch tygodniach wylądowała Halina docelowo na balkonie i tam już została.
Jak zaczęły pojawiać się nowe szczyty wleciał LST wszystkie szczyty naginane w dół i mocowane linkami do doniczki .
Po kolejnym tygodniu wleciał fryzjer prawie wszystkie liście wachlarzowe zostały usunięte plus zaczęła się walka z przędziorkami. Myślałem że woda kranowa jej szkodzi więc dostała Muszynianke ale okazało się że woda jest w porządku więc Woda do butelki + czosnek i obficie pryskana z od spodu i z góry .
Po kolejnym miesiącu wpadła odżywka z plagron pk i znowu LST. Zaczęła pokazywać siłę więcej nowych szczytów więcej linek .
Dopiero miesiąc temu z montowałem z linek scrog - siatkę i nałożyłem na nią . Zalalem Halinę odżywkami 2 ml azot, 4 blooma i 5 pk plus 4 litry wody że podstawka była pełna . Pojechałem na urlop wracam aż tam niespodzianka zaczęła kwitnąć z około 30 miejsc gdzie pojawiły się początki topkow .
Za tydzień dostanie nowa odżywkę z plagronu power buds . Bio idzie w odstawkę i zostaje bloom , pk i power . Pierwszy raz robię tu post i nie wiem czy zdjęcia się pojawia teraz czy trzeba to kopiować więc sory za problem ... Następnym razem będzie lepiej

Image 1000137761 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com
Image 1000137760 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com
Image 1000121394 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com
Image 1000121456 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com
Image 1000122861 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com
Image 1000137755 in Grafiki użytkownika Mokryheniek album
galeria.haszysz.com