akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Natalki. Auto growkit szczepiony.

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
7
Zamówiłem niezaszczepiony auto growkit CVG+ warstwa żyta z kukurydzą do tego grzybnie w szprycy.
Zdezynfekowałem, wypaliłem igłę i zlałem zboże.
Zakleiłem dziurę i włożyłem do szafy.
Zobaczymy co się będzie działo.

Myślę że ciekawa alternatywa dla osób nie mających warunków do robienia wszystkiego od podstaw i chcących spróbować nie dostępnej odmiany w full auto.

Dodam że ta zabawa wychodzi ~25-50% taniej od gotowców a zrobić strzała przez worek myślę, że każdy potrafi. Jedynie dochodzi czas na rozrost grzybni.

Narazie więcej fot nie robię bo nie ma i czego.
Aha wór z substratem był wysterylizowany i zapakowany próżniowo przez producenta.

Zapraszam chętnych do obserwacji.

Buchów
7
Już coś się zaczyna dziać. Słabe foto bo i przez folie, również w galerii jest ograniczenie do 3MB żeby się zmieścić miszę robić screenshota z tel.

Zdjęcie oczywiście robione kilka minut temu. Ziarno przemieszałem.

Buchów
7

Foto z przed chwili. Ładnie grzybnia zaczyna przerastać zboże. Myślę wieczorem lub jutro rano wymieszać całość.
Sorka za jakość. W realu lepiej wygląda.

Buchów
7
Wzoraj ziarno zmieszane z cvg. Dziś już coś zaczyna się przebijać.

Następne foto myślę wstawić jak się zrobi ładne ciastko. Zaczęło parować i coraz mniej widać.
Cel tej relacji jest taki by inni jeżdżący na auto growkitach widzieli mniej wiecej jak to czasowo wygląda i może sami się zdecydowali na szczepienid choćby ze względu na inną odmianę. Zawsze jakieś nowe doświadczwnie :)

Pozdrawiam.

Buchów
7

Popełniłem błąd- za słabo pomieszałem żyto z kokosem. Trzepałem trochę przez worek ,w sumie sporo nawet. Zabieliła się szybko całość, prócz trójkąta w rogu. Chyba wada tego rozwiazania. W każdym razie dzis jak na foto i potem Słońce.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół