akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Naturalne ogrodzenie, żywopłot itp.

Wyszukiwarka Forumowa:

YourNightmare

Well-known member
Buchów
0
Znalazłem bardzo dobre miejsce na spota, dobra gleba, dobre nasłonecznienie, dostęp do wody, lecz jest mały mankament ponieważ z jednej strony jest dosyć odsłonięty, prawdopodobieństwo że ktoś zobaczyłby planty jest raczej bardzo małe bo to miejsce gdzie bez gumaków się nie przejdzie <coolpalacz> . Chciałbym to miejsce, taki na oko pas z 10 max 15m obsiać albo obsadzić jakimiś roślinami które na następny sezon wyrosną na około 2-2.5m bo polecą tam pełnosezonówki a chciałbym zminimalizować ryzyko zauważenia spota. Jakieś pokrzywy czy inne gówno odpada, zależy mi na jakichś konkretnych krzaczorach, najlepiej jakichś ostrych, trudnych do sforsowania. Pomoże ktoś w dobraniu roślin i jak to rozplanować, kiedy je siać/sadzić, jak o nie zadbać itp.? Po 3 sezonach sadzenia jakichś marnych automatów chyba przyszedł czas na porządny out :D
Pozdrawiam wszystkich survivalowców :)

nemo_green

Active member
Buchów
0
Wybierz sie na mała wyprawę dookoła spota, bedziesz potrzebował konkretnego sekatora i dostępu do wody.
Wybierasz sobie chwasty/krzaki ( jakieś duże zarośla które chcesz miec u siebie). Obcinasz najwieksze ich gałęzie (skośnie wzgledem łodygi), wrzucasz koncówki łodyg do wody na kilka dni(ok5 bedzie na pewno wystarczająco), a ostatni etap to powbijanie tych namoczonych badyli do ziemi, gdzie chcesz miec swoj zywopłot. Możesz podsypac azofaską jak chcesz.

W najlepszym wypadku, krzaczor bęzie zył na spocie jeszcze w tym roku. W najgorszym, spełni swe zadanie na przyszly sezon.

Chyba że nie masz dostepu do krzaczorów, wody, albo nie chce Ci sie w to bawić, to polecam rozsypac nawoz tak aby tworzył swoisty "mur zieleni", jednak musisz pamietac ze sezonówki scinane w pazdzierniku/listopadzie to juz przypał konkret i na tle roslinnosci dookoła wyglądają bardzo nienaturalnie. Duże połautomaty, albo sezonowki w czesciową zacienionym miejscu dadzą rade.

Sam co roku stosuję nawozy( w tym 15kg azofaski i 10kg saletry amonowej poszlo w kamuflaz) a dodatkowo, od tego roku dziłają też krzaki kamuflaże i naprawde dają rade :)

YourNightmare

Well-known member
Buchów
0
To dobry pomysł, mam niedaleko domu małe pole gdzie rosną śnieguliczki białe, na pewno kojarzysz co to za roślina, na jesień wypuszcza małe białe kulki, jest dosyć gęsta i dosyć szybko się rozrasta, myślisz że nadawałaby się? Ewentualnie dorzuciłbym jeszcze trochę innych gatunków które znajdę niedaleko spota i podsypię saletrą bo tylko ją mam do dyspozycji. Miejsce jest takie że w ciągu dnia około 6-8h nieprzerwanie świeci słońce ale pod wieczór już jest tak w pół zacienione bo na zachodzie są niewysokie drzewa liściaste więc chyba da radę. Planuję zrobić lst żeby trochę zglebić krzaczki bo wiem jak wysokie potrafią być regulary które rosną na dobrej ziemi a nie chce przyj***ć sobie przypału. A propos wierzby nie zasadzę jej ponieważ zbyt rzucałaby się w oczy, to nie okolica gdzie mogłaby ona występować, to strasznie dziki i zapuszczony teren.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół