akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nawóz

Wyszukiwarka Forumowa:

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
Gdzie trzymacie nawóz?,czy rozrabiacie go przed samym podlaniem?ja zalałem 6 nakrętek na litr wody,podlałem i zostawilem w butelce,po paru dniach nawóz się zaśmierdł :albino:
Moze dac go do lodówki?,jak wy to robicie?
Nawóz to -Biohomus :p

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
Najlepiej to nie zostawiac nawozu ,np jak masz podlac np. 3 rosliny pol litrem wody to wlewasz 1-2 nakretki wylewasz wszystko i tyle. Poprostu rozrabiaj przed samym podlaniem i najlepiej nic tam nie zostawiac na pare dni

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
najlepiej to sie stosuj do instrukcji na opakowaniu :)To biohumus to te 6 nakrętek na 1L wody wydaje mi się za dużo :).
Ja leję 2 nakrętki na 1 L wody i zostawiam w butelce w ciemniejszym i chłodniejszym miejscu, lezy już kilka dni i nie śmierdzi. Za duże stężenie i pewnie za ciepło masz dlatego to brzydko pachnie.

Na jednej ze stron czytałem, że nawóż typu biohumus powinien leżeć w nieprzezroczystym opakowaniu (?).

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
no tak,duże stężenie.ale nierozrobiony lezy juz długo i sie nei zaśmierdł :)
z tą przezroczystą butlą to moze i prawda i dlatego tak.
Jak np chcę podlać jedną roślinkę to bez sensu jest rozrabiac na bierząco.Moze ktos inny ma jakies swoje "sprawdzone sposoby" :silent:

i czy jak tak polezy sobie ten nawóz i zacznie brzydko pachniec to czy mozna nim jeszcze podlać czy juz sie nie nadaje?

1

1oolec

Guest
widze ze wszyscy uzywacie niejakiego "biohumus-u"

czy jest jeszcze cos czym mozna by to zastapic?
mieszkam sobie w Irlandii i raczej ciezko tu dostac biohumus :)

poradzcie czym mozna sie kierowac w doborze nawozu?
slyszalem np ze nawoz do palm jest dobry...prawda to czy falsz? :)

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ma nie mieć strasznie kwaśnego ani zasadowego odczynu. Na veg mieć dużo azotu, a mało P i K. Niektóre nawozy na kwitnienie nie mają wogóle azotu, a samo P i K. Tylko to jest tak na prawdę potrzebne na flo.

kolo

Member
Buchów
0
Kubczak napisał:
ja zalałem 6 nakrętek na litr wody,podlałem i zostawilem w butelce,po paru dniach nawóz się zaśmierdł :albino:
Moze dac go do lodówki?,jak wy to robicie?
Nawóz to -Biohomus :p
6 nakrętek na litr :D? Nie czytałeś instrukcji obsługi nawozu :D? Na mojej butelce biohumusu jest napisane, że rozcienciacz w stosunku 1:30, czyli 1 nakrętka na 1 litr wody (mam biohumus 0,5 litrowy, na większych butelkach może są wieksze nakrętki i dozowanie jest inne więc warto poczytać co jest napisane tam z tyłu). Moze dlatego ze za duzo go dałeś to zaśmierdł po paru dniach... a pozatym przecierz nawóz śmierdzi więc co w tym dziwnego?

cHc

Active member
Buchów
0
Hmmmm a jaki nawóz jest ogólnie najlepszy do Cannabis tak doświadczalnie chłopaki macie coś doradzic ?? :->

kolo

Member
Buchów
0
biohumus poprostu......najwiecej osób używa, więc chyba dobry :)

Buddahh

Well-known member
Weteran
Buchów
1
a co powiedzie o SUBSTRAL-u ?? podobno roślinka szybciej rosnie .. i jest mocniejsza... chyba na ganje tak samo by to działało ? co otym myslicie ?? yo !

KNX

Member
Buchów
0
Mam pytanko!!

Czy lepsze są preparaty w płynie czy w granulkach, bo ja stosuje w płynie i jest chyba dobrze mianowicie BIOHUMUS FORTE. Co lepiej stosować?

Pozdr :flower:

D

dan20

Guest
Ja stosuje azofoske w granulkach i jest wypas rosnie jak szalona :cheers:

hlor

Well-known member
Buchów
2
Biohomus forte jest na weg czy na kwitnienie bo mam jedna buteleczke i niewiem czy bede musial drugiego kupowac.

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Raczej na weg, na kwitnienie lepiej kupić jakiś do kwitnących.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
BioEkor na kwitnienie dosyć stężony trzeba uważać z dawkowaniem, ale świetnie po tym kwitną roślnki. Radzę trzymać się dawkowania zalecanego przez producenta, to nie jest Biohumus przedawkowanie nie jest problemem :). Warty uwagi nawozik

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół