nasiona marihuany

Nawilżanie powietrza

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Jakie są wasze sposoby na nawilżanie powietrza w boksie? Miałem 4 planty i 2 mi zdechły z powodu zbyt suchego powietrza od hpsa, resztę musiałem rewegetować w innym boksie, teraz trochę odżyły, więc lecą z powrotem pod hps. Jak wy nawilżacie powietrze w boksie? Mokra szmata się u mnie nie sprawdziła, wysychała w kilka godzin. Jakieś pomysły?

S

sdfsdf

Guest
mozesz dac wlasnie mokra szmate do tego jakies naczynie z woda. ja TYLKO zraszaczem tak czesto jak tylko moge obficie zraszam roslinki :)

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
zraszanie roslinki woda w trakcie dzialania hps chyba nie jest bezpieczne, lepiej juz te szmaty i naczynia z woda bo chyba innego sposobu na to juz nie znajdziesz

S

sdfsdf

Guest
no z poczatku balem sie :/ ale pomyslalem ze jak jest ulewa na dworze i lampy swieca i nic im sie nie dzieje to w boxie tez nie powinno byc wiekszych szkod :) wiem ze lampy maja obudowy i wogle ale sa tez takie co nie maja np. szyby i swica :) jak dotad nie jest zle :) byle bys nie pryskal na lampe :cheers:
Pozdro!

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Bielak napisał:
ja TYLKO zraszaczem tak czesto jak tylko moge obficie zraszam roslinki

1) nie ma mnie w domu tak często aby pryskać je co 2-3 godziny (jest naprawdę tak sucho, że musiałbym je pryskać tak często)

2) woda na liściach działa jak szkło powiększające i może popalić roślinki

Na jakiej zasadzie działają elektryczne nawilżacze powietrza? Może uda mi się coś takiego zmontować samemu. Chociaż jest spore ryzyko zwarcia.

S

sdfsdf

Guest
lubo napisał:
nie ma mnie w domu tak często aby pryskać je co 2-3 godziny (jest naprawdę tak sucho, że musiałbym je pryskać tak często)
wiec pozostaje duze naczynie z woda

lubo napisał:
woda na liściach działa jak szkło powiększające i może popalić roślinki
wiem! wahalem sie dlatego! ale zaryzykowalem i nie widze zeby byly jakies male powypalane w listkach plamki :) jednym slowem jest ok :) ale nawet jak jestes zadko to spryskaj raz na jais czas roslinki a problem TROCHE zniknie!
lubo napisał:
Na jakiej zasadzie działają elektryczne nawilżacze powietrza?
zalewasz urzadzenie woda a emitowane przez nie cieplo nawizla powietrze poprzez parowanie wody w nim znajdujacej sie. niestety takie urzadzenie jest drogie :/

mimo wszystko nadal jestem za tym by spryskiwac roslinki!
Pozdro!

H

haszyszekk

Guest
Kup grzałke (zwykła taka do wody) i wloż do dużego metalowego naczynia z wodą.
Włącz grzałke i oblooknij ile będzie trwało wygotowanie sie całej wody.
Potem (zalużmy że 1h - w praktyce powinno być więcej).... Jesteś przy roślinach co 2 dni powiedzmy czyli 48h... masz 1h na 48 nawilżania czyli jak podzielisz 48h na 60min (1 godzina) otrzymasz 1 minute na godzine (dokładnie 54s.). Teraz zalożmy że dajesz timer (potrzebny jest) żeby właczał grzałke na 2nim co 2 godz... stawiasz to przy wentylatorze wprowadzającym powietrze do boxa i już...
Jak dasz więcej wody to np. ustawisz 3min co 1h i będzie wilgotność ok. pzdr

H

haszyszekk

Guest
drexter napisał:
nie wyplacisz sie za prod
Nie no na takie koszty to kazdy powinien być przygotowany... bez przesady z tym prądem... pzdr

21 Jack

Member
Buchów
0

Stosowanie nawilzaczy inaczej Mgiełki jest fajną zeczą:
lecz nie na tym to polega.
Grzegorz24 na siłe nic nie zdziałasz, Napisze ci pare słow co ja sądze:

Zastosowanie dodatkowych Bayerow jak Nawilzacz Od począdku jak do konca uprawy. jest wskazane, ale jesli masz juz rosliny w growromie w jakims stadium przyrostu, nie kupuj Nie udawaj kasy. nie pomozesz rosliną a nawet zakłucisz im czysty własny przyrost.
To jest prosty przykład nic na siłe- nagły przyrost wilgoci spowolni ci rozwoj rosliny az sama roslina sie dostosuje do nowych waronkow otoczenia bedziesz do tyłu o 2-wa tygodnie >pozdrawiam tak czy nie

sangria

Well-known member
Buchów
0
zakup ultradzwiekowego nawilzacza o niskim poborze pradu jest nezlym rozwiazaniem by podniesc wilgotnosc jednak dosc kosztownym a pomysl bogusika jest bardzo dobrym i tanim rozwiazaniem twojego problemu; pobor pradu takiej grzalki raz po raz co dwie godz nie powinien byc duzy sumujac czas cykli ktore wykona przez caly okres trwania uprawy

Nara

Well-known member
Weteran
Buchów
44
Mam pewien pomysl na nawilzanie powietrza, urzywam hpsow i sam balem sie ze mi przesusza szafe.otoz by lepiej ustawic doniczki zrezygnowalem z podstawek i polozylem gazety + papier toaletowy (do pupy ^^) czysty.Gdy woda wyciekla z den doniczek papier nasiakl delikatnie a poparu godzinach pod lampami zaczal ostro parowac zas w szafie powietrze stalo sie mocno wilgotne (wyczuwalnie) i zapach sie zintensyfikowal.
Odrazu powiem ze probowalem nawilzania stawiajac miseczki z woda i tym podobne patenty,nie dzialalo ...
moze moje doswiadczenie jakos ci pomoze.....pzdr

P

Power

Guest
jak jestem w domu to spryskuje sciany boxa (regipsy polalowane na białeo), sprysukje tez rosliny ( 72% wilgotnosci mam ) i tak wszystko mniej wiecej co 30min jak mnei nie ma to zostawiam szmatke (najlepszy sposob) jak cie nei ma

G

Gość

Guest
Stosowanie nawilzaczy inaczej Mgiełki jest fajną zeczą:
lecz nie na tym to polega.
Grzegorz24 na siłe nic nie zdziałasz, Napisze ci pare słow co ja sądze:

Zastosowanie dodatkowych Bayerow jak Nawilzacz Od począdku jak do konca uprawy. jest wskazane, ale jesli masz juz rosliny w growromie w jakims stadium przyrostu, nie kupuj Nie udawaj kasy. nie pomozesz rosliną a nawet zakłucisz im czysty własny przyrost.
To jest prosty przykład nic na siłe- nagły przyrost wilgoci spowolni ci rozwoj rosliny az sama roslina sie dostosuje do nowych waronkow otoczenia bedziesz do tyłu o 2-wa tygodnie >pozdrawiam tak czy nie

Mam sterownik wilgotność/ogrzewanie /chłodzenie/suszenie i do tego chciałbym podłączyć nawilżacz powietrza, w sterowniku będzie ustawiona na jakieś 55-60% w dzień i 65-70% w nocy tak więc wilgotność powietrza będzie utrzymywana na zadanym poziomie w dzień jak i w nocy i przy takim czymś powinno chyba zdać egzamin.
Druga sprawa mam zrobiony spryskiwacz który włącza się raz w tygodniu w nocy i symuluje deszcz przez dwie minuty-dysze są z takich korków od dezodorantu i za***iście delikatnie rozpyla oczywiście napędzane silniczkiem od wycieraczek

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół