• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Nawożenie BioBizz | 39 DZIEŃ | Gorilla Cookies, Banana Purple Punch, Cinderella - AUTO.

Wyszukiwarka Forumowa:

d3jaVu

Member
Buchów
2
Siema,

Rośliny:
- Banana Purple Punch AUTO (10L) FastBuds 25CM
- Gorilla Cookies AUTO (10L) FastBuds 35CM
- Cinderella AUTO (4L) FastBuds 20CM

Temperatura:

- Noc - 19
- Dzien 22-24
Wilgotność: 40-55%
BOX: 40X40X140
Lampa: Grow The Jungle The Jackson ORIGINAL 100w (102w)
Mieszak: 5W 2100RPM (215 m3/h)
Wyciagajacy: 20W (257 m3/h)

Jako, że niedawno zacząłem przygodę ze swoimi krzaczkami, to mam pytania odnośnie dawkowania nawozów biobizz, jak i o kondycję roslinek.

Tak, sa to niezle karły - głownie dlatego, ze trzymałem lampe za blisko; błędy początkującego trzymałem ją na ok 25-30cm nad roslinami juz w 3-4 tygodniu (teraz jest to znow ok. 30 nad Gorilla, 40 nad Purple i 45 nad Cinderella - rozwazam znow danie jej do gory.

Od jakiegos juz czasu widzialem ze z Cinderella jest nie za ciekawie poniewaz zaczela zolknac, reszta trzymala sie raczej dobrze - wczesniej dosc ostroznie podchodzilem z nawozami - posiadam wszystkie od BioBizz.

Nawożę co drugie podlanie, ostatnie nawożenie (28.11.2024) lałem do 10L doniczki po ok 1.1L wody, do 4L około 700ml. (na 1litr ok. 3ML BiogGrow, 3-4 BioBloom, 1ml calmag, 3-4 bioheaven, 3 alc-a-mic, 4 acti-vera, 1ml topmax. Nawadniam jak gleba jest sucha do 3-4cm (czyli zazwyczaj co ok. 3dni)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady - tego czy warto słuchać sie tabelki producenta czy też nie, wcześniej dawki były dwukrotnie mniejsze, wiec zastanawiam sie czy nie przesadzilem, moze warto dac czegos mniej, a czegos wiecej? Warto dac wyzej lampe, a może zmniejszyć moc? chetnie poslucham kazdej rady, z gory dzieki kazdemu za pomoc!

Widok z góry:

GC:

Cinderella:

BPP:

Ostatnia edycja:

d3jaVu

Member
Buchów
2

Siemka! 40 dzien, ucielibyscie zolte liscie Cinderelli, czy moze lepiej poczekac i jej nie stresowac? reszta fajnie rosnie, cinderella jakby stanela.

BetonowyDaniel

Dolce & Gibony
Buchów
3,731
Odznaki
8
One i tak i tak odpadną jak tak zżółkły. Ja tam bym je usunął.

d3jaVu

Member
Buchów
2
Siemka. 41 dzień. Planuje jutro usunąć zżółknięte liście Cinderelli po podlaniu, żeby jakoś zrekompensować jej ten stres.

Tak sobie kminie, czy ta siatka nie jest zbyt lekko naciagnieta - czy nie lepiej usunac te haczyki i samemu przywiazac na sznurek czy cokolwiek do prętów growboxa.

Banana Purple Punch fajnie rosnie, wychodzi duzo topow, wyciagaja sie do gory - 36cm od lampy

Gorilla
podobnie, z tym, że ona zaczela troche pozniej kwitnac, ale odkad podnioslem lampe wyzej diametralnie poszła do góry i pędy fajnie się powydłużały, że jest jakikolwiek przepływ światła przez nią. 33cm od lampy

Zastanawiam sie też nad położeniem cinderelli na czymś (podstawek lub cos podobnego), co po prostu da ją troche wyżej do światła - nie wydaje mi się, żeby Cinderella dalej poszła do góry, bo ma full doniczke w korzeniach, a do tego przez 90% czasu była blokowana przez zbyt bliskie swiatlo, a faze "stretchu" juz ma raczej za soba, ewt podrosnie z pare cm, chociaz tej pewnosci nie mam. ok. 45cm od lampy

Zdjęcia przesyłam w ramach zobaczenia sobie, jak mniej więcej to wygląda. Jeżeli ktoś wyczaruje pomocne rady ze zdjęć bądź mojego opisu, to będę wdzieczny, pozdro.

POV z boku:
GC:
Cinderella
BPP:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół