• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

nawożenie

Wyszukiwarka Forumowa:

remedy

Member
Buchów
0
Witam. Zamierzam wykorzystać przy swojej uprawie rośliny autoflowering. Jakie nawozy są najlepsze dla tych odmian, co będę potrzebował? Widziałem, że spora część growerów korzysta z gotowych zestawów np. GHE tripack w skład których wchodzą trzy różne nawozy. Zazwyczja są na weg, flo i końcowy. Jednak czy przy uprawie automatów jest mi potrzebny nawóz na weg? Wolałbym kupić coś osobno o większej pojemność niż marnować pieniądze na coś co przyda mi się przez krótki okres czasu. Proszę was o radę i podanie ewentualnych KONKRETNYCH produktów.

Druga sprawa. Wszyscy posługują się wartoścami EC, czy wie ktoś jak je przeliczyć na ppm? Potrzebuję informacji na temat wody kranowej, mianowicie jakie powinno być jej optymalne ppm przed dodaniem nawozu oraz z nawozem. Zastanawiam się czy nie będę potrzebował filtra osmozy, a posiadam miernik TDS.

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Ponieważ roślina jeszcze rośnie i już kwitnie należy do czasu zatrzymania wzrostu użyć nawozu z dużą zawartością azotu i fosforu o stężeniu NPK 6:6:4. Oczywiście musi być jeszcze wapń, magnez i mikroskładniki.

Woda osmotyczna jest najlepsza do potrzeb ogrodniczych. Plony przy jej zastosowaniu są największe.

Ponieważ jeden z młodych moderatorów zbyt dosłownie przyjął moje słowa i podlewał roślinę samą wodą osmotyczną, dodaje, że samą wodą osmotyczną się nie podlewa. Trzeba zawsze dodawać do niej nawozów. Zaś owemu moderatorowi proponuję pouczyć się a dopiero później się wypowiadać. Ksywkę tego moderatora zapomniałem. Jak sobie przypomnę to zapodam.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół