Witam. Zamierzam wykorzystać przy swojej uprawie rośliny autoflowering. Jakie nawozy są najlepsze dla tych odmian, co będę potrzebował? Widziałem, że spora część growerów korzysta z gotowych zestawów np. GHE tripack w skład których wchodzą trzy różne nawozy. Zazwyczja są na weg, flo i końcowy. Jednak czy przy uprawie automatów jest mi potrzebny nawóz na weg? Wolałbym kupić coś osobno o większej pojemność niż marnować pieniądze na coś co przyda mi się przez krótki okres czasu. Proszę was o radę i podanie ewentualnych KONKRETNYCH produktów.
Druga sprawa. Wszyscy posługują się wartoścami EC, czy wie ktoś jak je przeliczyć na ppm? Potrzebuję informacji na temat wody kranowej, mianowicie jakie powinno być jej optymalne ppm przed dodaniem nawozu oraz z nawozem. Zastanawiam się czy nie będę potrzebował filtra osmozy, a posiadam miernik TDS.
Druga sprawa. Wszyscy posługują się wartoścami EC, czy wie ktoś jak je przeliczyć na ppm? Potrzebuję informacji na temat wody kranowej, mianowicie jakie powinno być jej optymalne ppm przed dodaniem nawozu oraz z nawozem. Zastanawiam się czy nie będę potrzebował filtra osmozy, a posiadam miernik TDS.