akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nawozy Advanced nutrients

Wyszukiwarka Forumowa:

Statement

Well-known member
Buchów
2
Witam ktos uzywa tych nawozow i faktycznie tyle tego trzeba zeby miec spoko efekty czy z czegos można zrezygnowac, bo wszystkie opisy nawozow sa super i jak to z efektami bo niby caly zestaw ma dac az do 40% wiecejnplonow

U

Usunięty 86180

Guest
Ja używam i najlepiej mi się sprawdza z tych co miałem :) ale to kwestia gustu :D

Statement

Well-known member
Buchów
2
Ja używam i najlepiej mi się sprawdza z tych co miałem :) ale to kwestia gustu :D
Mam zakupione
B52
Nirvana
Rhino
Big bud
Ovedrive
Voodoo juice
Piranha
Bud candy
bloom
Tutaj masz link do tej rozpiski i niewiem czy naorawdevtyke tego trzeba

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
5,702
Odznaki
8
Jak kupisz bazę connaisseur to nic więcej nie musisz mieć, ba jak nie masz doświadczenia, to możesz problemów sobie narobić dodatkami. :)

Jak się ogarniesz z tematem, to:
Baza connaisseur na wega nie potrzebujesz, a na blooma masz mocne 5-4-10 (ta sama baza od canny ma np 2-4-4)
Bud candy - sam magnez
B52 - witaminki
Bigbud i overdrive moim zdaniem lepsze boostery od innych na rynku, booo mniej skoncentrowane I trudniej poblokowac rośliny.

Sensizym wymień na zenzym od Shoguna, ten sam sklad tylko cena 2x niższa
Rhino skin możesz podmienić na silicon też od Shoguna, bardziej skoncentrowane (1ml/l) I znowu zdecydowanie tańszy mimo że sklad ten sam.
Voodoo juice bym nie kupowal, jak już to piranhe I tarantule, bo masz w tych dwóch butelkach podublowane juice plus coś tam jeszcze; ale lepiej wyjdziesz na GWS premium - taniej i więcej organizmów.

Te tam teasty terpens(teraz nirvana), Hammer heady, xbud factory to już przerost formy nad treścią. Może w hydro to coś dać, bo w glebie prawie na pewno nie zobaczysz różnicy.

Statement

Well-known member
Buchów
2
No wyobraz sobie ze kiedyś ludzie nie używali nawozów bo nie było w sklepach:), jak zrobiła się moda na grow leciały nawozy domowe, gdzie nie było podziału i rosły piękne rośliny o ile wiedziałeś co robisz
Tez taka prawda i z tym sie zgadzam ale niby wiesz nawozy specjalnie dedykowane dla tych roslin, to czlowiek chcialby pobawic sie z tym hobby tak "profesjonalnie"

Statement

Well-known member
Buchów
2
Jak kupisz bazę connaisseur to nic więcej nie musisz mieć, ba jak nie masz doświadczenia, to możesz problemów sobie narobić dodatkami. :)

Jak się ogarniesz z tematem, to:
Baza connaisseur na wega nie potrzebujesz, a na blooma masz mocne 5-4-10 (ta sama baza od canny ma np 2-4-4)
Bud candy - sam magnez
B52 - witaminki
Bigbud i overdrive moim zdaniem lepsze boostery od innych na rynku, booo mniej skoncentrowane I trudniej poblokowac rośliny.

Sensizym wymień na zenzym od Shoguna, ten sam sklad tylko cena 2x niższa
Rhino skin możesz podmienić na silicon też od Shoguna, bardziej skoncentrowane (1ml/l) I znowu zdecydowanie tańszy mimo że sklad ten sam.
Voodoo juice bym nie kupowal, jak już to piranhe I tarantule, bo masz w tych dwóch butelkach podublowane juice plus coś tam jeszcze; ale lepiej wyjdziesz na GWS premium - taniej i więcej organizmów.

Te tam teasty terpens(teraz nirvana), Hammer heady, xbud factory to już przerost formy nad treścią. Może w hydro to coś dać, bo w glebie prawie na pewno nie zobaczysz różnicy.
Gws premium to jest ten Great white w proszku? To mowisz ze sama baza, big bud, overdrive i zrezygnowac z B52 i Bud candy?
Skoro shogun ma ten sam silicon o połowę tanszy to ma sens

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
Tez taka prawda i z tym sie zgadzam ale niby wiesz nawozy specjalnie dedykowane dla tych roslin, to czlowiek chcialby pobawic sie z tym hobby tak "profesjonalnie"
Jak dedykowane? To zwykły chwyt marketingowy, wszytsko jest tym samy pod różnymi nazwami, znajdź mi specjalne substancje w tych nawozach której nie znajdę w nawoazach z ogrodniczego

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
5,702
Odznaki
8
Gws premium to jest ten Great white w proszku? To mowisz ze sama baza, big bud, overdrive i zrezygnowac z B52 i Bud candy?
Skoro shogun ma ten sam silicon o połowę tanszy to ma sens
Tak, ale w wersji premium. Taki granatowy pojemniczek, nie torebka. Tam jest chyba ponad 30 roznych bakterii i grzybów. Dodatkowo te proszki latwiej przechowywac.Ten zwykły to wg mnie strata kasy jak już kupować jakiś taki specyfik.

Nie mówię zrezygnowac, mówię że w zupełności wystarczy żeby osiągnąć spoko efekt.

Statement

Well-known member
Buchów
2
Tak, ale w wersji premium. Taki granatowy pojemniczek, nie torebka. Tam jest chyba ponad 30 roznych bakterii i grzybów. Dodatkowo te proszki latwiej przechowywac.Ten zwykły to wg mnie strata kasy jak już kupować jakiś taki specyfik.

Nie mówię zrezygnowac, mówię że w zupełności wystarczy żeby osiągnąć spoko efekt.
Spoko opcja z tym GWS i jak to stosowac od 2 tyg. do 6 tyg. po pół łyżeczki na 4 litry?

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
5,702
Odznaki
8
Daje odrazu, w sensie że sionko w ziemię, posypuję z góry trochę i podlewam, a potem raz jak jest przesiadka z 1 na 3 albo z na 11. Zależy jak mam miejsce.
potem raz jeszcze przy przełączeniu znowu podsypie, zaleje wodą i elo.

Statement

Well-known member
Buchów
2
Daje odrazu, w sensie że sionko w ziemię, posypuję z góry trochę i podlewam, a potem raz jak jest przesiadka z 1 na 3 albo z na 11. Zależy jak mam miejsce.
potem raz jeszcze przy przełączeniu znowu podsypie, zaleje wodą i elo.
Okej dzieki za pomoc

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół