nasiona marihuany

Nie chcą rosnąć

Wyszukiwarka Forumowa:
K

karan

Guest
Witam ja mam taki problem kupiłem nasionka White Rhino zasadziłem wyrosły na jakieś 5 cm do góry mają po dwa liście i stoją w miejscu w ogóle sie nie rozkorzeniają. Hoduję pod świetlówkami, ziemia, doniczki wszystko tak jak było opisane.

B

blancik

Guest
karan napisał:
Hoduję pod świetlówkami, ziemia, doniczki wszystko tak jak było opisane.

Nie HODUJESZ, a uprawiasz.

Co do reszty to opisz wielkość doniczek itp. itd.

K

karan

Guest
Doniczki 11 cm średnica. Myślę, że albo za dużo podlałem albo brak Co2??

B

blancik

Guest
A ile dni już mają roślinki ???

Mogą już czasami mieć za male te doniczki, bo z kąd wiesz co jest z korzeniami-grzebiesz w ziemi :scratch:
Korzenie poprostu mogą już być dość "bujne"

K

karan

Guest
Roślinki mają półtorej tygodnia, a korzenie na pewno nie są bujne bo sprawdzałem.
To znaczy... widziałem korzenie przy przesadzaniu w doniczki i od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Nie wiem co z tym zrobić...

B

blancik

Guest
Ciekawe jak sprawdzasz te korzenie? moim zdaniem mogą już być naprawde bujne.

A jeżeli jest tak jak piszesz to zostaw, bo może ci sie wydaje ze nic niepodrosly, tak często bywa.

porto

Well-known member
Weteran
Buchów
0
niewiem, zabardzo się jeszcze nieznam ale może to taki szok po przesadzeniu i należy poczekać

1

1tathc

Guest
pewnie za niskie ph.ja mniałem też za niskie i nic nie rosło a dałem dolomitu i odrazu zaczeły pnąć się w góre

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Spróbuj dostarczyć roślinom CO2, ja miałem podobny problem. Moje rośliny rosły BARDZO wolno, z początku naprawdę BARDZO, później nieco przyspieszyły, a po podaniu CO2 różnica była ogromna.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Skad masz nasiona? Moim zdaniem to wina nasion.... nawe tw najgorszej glebie i na prapecie konopie rosna wiec nie moga od tak po prostu zachamowac wzrostu.

K

karan

Guest
Nasiona mam z cannabis.fr.pl. Ale już wszystko w porządku jest przynajmniej tak mi się wydaje widać, że roślinki zaczęły rosnąć. Za dużo podlałem i za bardzo ubita ziemia była.

[ Dodano: 2006-10-14, 23:47 ]
1tathc a jeśli zamiast Dolomitu dałbym skruszonej kredy? Ten sam efekt czy nie?

1

1tathc

Guest
ja też nie mniałem dolomitu i dałem kredy, troche pomogło, ale dopiero dolomit w 100% rozwiązał sytuację.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół