• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Nie dlugo start pierwszej uprawy, porady; )

Wyszukiwarka Forumowa:

meetstr

Well-known member
Buchów
0
Witam zakupilem juz dzis rozne rzeczy chcialem tutaj zeby ktos mi napisal czy ten towar ktory mam jest wystarczajacy:D na lampy, wilgotnosciomierz, nasionka, koce ratunkowe czekam; )

Tutaj mamy tak:
Ziemia
Kermazyt
Dolomit
Perlit
Urzadzenie do sprawdzania ph ziemi
Doniczki 16x malutkich nie wiem ile ona maja chyba jakos litr moze troszke wiecej, oraz 16 doniczek 10litrowych "szukalem 11 ale nie znalazlem" do tego podstawki pod doniczki jakies rekawiczki i spryskiwacz:D

Czegos mi tutaj brakuje?:p czegos za malo?

meetstr

Well-known member
Buchów
0
no tak oczywiscie lampy 2x hps 400w w drodze, wentylacja bedzie kilka wentylatorow komputerowych, do tego wiatraki itd. a box do 4m2; ) caly oblozony kocami ratunkowymi i steropaniem wczesniej.; ) ale oczywiscie 4m2 to maks, ale watpie zebym potrzebowal na moje 16 dziewczynek tyle miejsca.:) jak tylko przyjdzie reszta, to co do boxu lampy itd. bo sa w trakcie realizacji zamowienia to powstawiam fotki z gotowego boxa itd; )

---------- Aktualizacja posta 21:42 ---------- Czas poprzedniego posta 16:11 ----------

odpisze mi tutaj ktos czy to co mam wystarczy do zrobienia dobrego podloza dla roslinek?;) i jesli tak to poprosil bym o jakis najprostszy sposob ile czego dac z tych rzeczy ktore tutaj mam jesli doniczki sa 10litrowe aby zrobic porzadna glebe;P dzieki z gory

G

Guest

Guest
wymieszaj to wszystko razem i styknie -oprucz karmezytu on na wieszch :) , jaki tam nawóz masz naturalny -kurzak czy bydlecy ? a jak granulowany to dobra garsc na 20 L :)

meetstr

Well-known member
Buchów
0
tzn jaki nawoz?:p mam zestaw nawozow Duo Grow, Duo Bloom , ripen. czy potrzebuje jeszcze jakis? biohomus czy cos takiego?:p

---------- Aktualizacja posta 22:11 ---------- Czas poprzedniego posta 22:07 ----------

i jeszcze jedno bo tego wapniu dolomitowego jest 20kg to wszystko zmieszac z 180litrow ziemi? bo koles w ogrodniczym jak to kupowalem to jakis w szoku byl i mi cos mowil albo bredzil:D ze to jakos nie za dobrze czy cos takiego hm?; )

Jaroseeds

Well-known member
Weteran
Buchów
0
kupując miernik do ph kierowałeś się cena?to chujostwo jest... lepiej dołożyć trochę kasy i kupić elektroniczny.

meetstr

Well-known member
Buchów
0
hm to mam kupic jeszcze jakis nawoz bydlecy albo z kury?:D jaki?

---------- Aktualizacja posta 22:50 ---------- Czas poprzedniego posta 22:48 ----------

i co z tym dolomitem? 20kg do 180litrow ziemi dac? czy mniej czy jak?;P

G

Guest

Guest
mówiłem zebys to wszystko wymieszał razem i mieszanke bedziesz miał , mozna dodac z 5kg kurzaka na początek :) i styknie potem bedziesz podlewał nawozami w płynie , oczywiscie niemusowe jest naworzenie kurzakiem , wystarczy to co masz , na początek potem idą płynne substancje wiec działaj działaj :)

meetstr

Well-known member
Buchów
0
przyszly dzis lampy i koce ratunkowe i chyba jeszcze cos przyjdzie z tego co sie orientuje;)
2 lampy hps 400w

---------- Aktualizacja posta 12:18 ---------- Czas poprzedniego posta 12:15 ----------

to kupie jeszcze w takim badz razie z 5kg tego kurzaka; )

---------- Aktualizacja posta 14:41 ---------- Czas poprzedniego posta 12:18 ----------

a o to i przyszly wlasnie nawozy; )

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
Ekspertem nie jestem, też niedawno zaczynałem, ale widząc, że inwestujesz ostro poleciłbym Ci kupić mylar zamiast tych koców ratunkowych, odbija światło zdecydowanie lepiej.

meetstr

Well-known member
Buchów
0
hmm cos o tym slyszalem, ale wlasnie czytalem tez gdzies ze te koce sa w porzadku dlatego je zamowilem; ) to pewnie juz takie zostana:)

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
oj zapowiada się nie długo ciekawa fotorelacja:pr:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
oj zapowiada się nie długo ciekawa fotorelacja:pr:
oby była długa a nie jak przeważnie ... 3 strony kiełkowania, 3 strony pierwszego tygodnia ,później pytania "kiedy ścinka i ile wyciągnę" a później płacz, wk*** bo piniendzy w chooooj poszło i same doniczki zostały ... pożyjemy - zobaczymy. pozdro

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
oby była długa a nie jak przeważnie ... 3 strony kiełkowania, 3 strony pierwszego tygodnia ,później pytania "kiedy ścinka i ile wyciągnę" a później płacz, wk*** bo piniendzy w chooooj poszło i same doniczki zostały ... pożyjemy - zobaczymy. pozdro

dokładnie o to mi chodziło, a potem pyta jeszcze czy ktoś mu kopsnie pare pestek af<piwofuck>

meetstr

Well-known member
Buchów
0
powiem tak panowie nie ukrywam ze jestem nowicjueszem w tej dziedzinie:) nigdy jeszcze nie uprawaialem :p odrazu 16 nasionek wiem ze moze powininem zaczac od mniejszej ilosci, ogolnie nad uprawa zastanawialem sie od 2 lat czytalem o tym dosc duzo:D no i nadszedl ten czas:) jak bedzie sam nie wiem:D chcialbym zeby bylo dobrze;P postaram sie zrobic trening lst itd. zobaczymy;P ale bede potrzebowal troche czyjejs pomocy :pP

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół