• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

nie kwitną skurczybyki

Wyszukiwarka Forumowa:

aliG

Active member
Buchów
0
Yo.szukałem trochę info na forum w sprawie mojego problemu, ale wiele się nie dowiedziałem więc piszę do was:spalony: problem polega na tym że mam 4 rośliny, wydaje mi się e są to automaty lecz 100% pewności nie mam:zjarany: rośliny były kiełkwane 1 lipca, 22 lipiec poleciały na spota, no i motyla noga mineło już 1,5 miesiąca a one jak nie kwitły tak nie kwitną:pl: a jak to nie są af to kiedy zacznie topić i czy wgl dojdzie?

Ischar

Well-known member
Buchów
2
jezeli to nie automaty a z tego co piszesz to nie sa automaty wiec sezonowki sadzone 1 lipca napewno nie dojda, ale potrzymaj zreszta nie masz wyboru pozdro

G

Gość

Guest
jezeli to nie automaty a z tego co piszesz to nie sa automaty wiec sezonowki sadzone 1 lipca napewno nie dojda, ale potrzymaj zreszta nie masz wyboru pozdro

Co ty pie****isz, jak nie dojdą :pl: Zależy jaka to odmiana. jeżeli odmiana dochodzi w Polsce to dobrze, zakwitnie ale zbierzesz mniejszy plon, jeżeli nie dochodzi w Polsce to ch*j z taka robotą. Lejesz jakieś nawozy ?

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
na jakiej podstawie sądzisz, że są to automaty?

są to ładne zdrowe planty, czy raczej badyle walczące o przeżycie?

Yo.szukałem trochę info na forum w sprawie mojego problemu, ale wiele się nie dowiedziałem więc piszę do was:spalony: problem polega na tym że mam 4 rośliny, wydaje mi się e są to automaty lecz 100% pewności nie mam:zjarany: rośliny były kiełkwane 1 lipca, 22 lipiec poleciały na spota, no i motyla noga mineło już 1,5 miesiąca a one jak nie kwitły tak nie kwitną:pl: a jak to nie są af to kiedy zacznie topić i czy wgl dojdzie?

Ischar

Well-known member
Buchów
2
chlopie 1 lipca wysadzone i ze dojdzie popie****ilo cie, na 100 % nie dojdzie pojawia sie jakies topiki bez zywicy lekkie tak tak cos tam bedzie z tego ale pytanie bylo jednoznaczne czy ku**a dojdzie
pozdro

G

Gość

Guest
chlopie 1 lipca wysadzone i ze dojdzie popie****ilo cie, na 100 % nie dojdzie pojawia sie jakies topiki bez zywicy lekkie tak tak cos tam bedzie z tego ale pytanie bylo jednoznaczne czy ku**a dojdzie
pozdro

Konto od 2008 roku a bzdury gada....

Jakbyś wysiał nasiona w maju to weg. trwałaby do połowy sierpnia (przypuśćmy) bo wtedy roślina przełącza się na flo.
A jak wysiejesz je w lipcu to i tak w połowie sierpnia zacznie się flo. z tym że roślina będzie o wiele mniejsza bo miała krótszy czas wegetacji (rozwoju rośliny) :sunny:

xxxkatxxx

Well-known member
Buchów
0

a ile twoim zdaniem kwitnie automat ? chryste

---------- Aktualizacja posta 15:10 ---------- Czas poprzedniego posta 15:08 ----------

Jakbyś wysiał nasiona w maju to weg. trwałaby do połowy sierpnia (przypuśćmy) bo wtedy roślina przełącza się na flo. A jak wysiejesz je w lipcu to i tak w połowie sierpnia zacznie się flo. z tym że roślina będzie o wiele mniejsza bo miała krótszy czas wegetacji (rozwoju rośliny)
nastepny automat czyli jego czas vegetatywny jest scislie okresliony przez geny jak i moment i czas zaindukowania kwitnienia , kiedy by nie posadzil nawet w zimie na oknie to zakwitnie po okreslonym czasie w zaleznosci od genow

---------- Aktualizacja posta 15:16 ---------- Czas poprzedniego posta 15:10 ----------

chlopie 1 lipca wysadzone i ze dojdzie popie****ilo cie, na 100 % nie dojdzie pojawia sie jakies topiki bez zywicy lekkie tak tak cos tam bedzie z tego ale pytanie bylo jednoznaczne czy ku**a dojdzie pozdro
chryste jesli to automat w 100% automat to ukonczy kwitnienie / ale kolega nie wie co ma za geny wiec moze byc problem z wywnioskowaniem tego

---------- Aktualizacja posta 15:17 ---------- Czas poprzedniego posta 15:16 ----------

kiełkwane 1 lipca, 22 lipiec poleciały na spota, no i motyla noga mineło już 1,5 miesiąca a one jak nie kwitły tak nie kwitną a jak to nie są af to kiedy zacznie topić i czy wgl dojdzie?
moze byc to zwykla roslina albo pol auto , szkoda ze nie wiesz bo pewnie daltego nie dowiesz sie przed koncem lata czy dojda czy nie , taka podstawowa zasada to wiedziec co sie wsadza ;] i gdzie

Skromna wasza wiedza o auto proszę https://www.forum.haszysz.com/co-jest-autoflowering-automat-autoflo-afi-t25228.html dowiedzie sie wiecej

aliG

Active member
Buchów
0
nawoziłem tylko 3-4 razy gnojówką z pokrzyw, więc jeśli to nie są automaty to zaczną kwitnąć jak będą miały 12/12:zjarany: kiedy występuje równonoc?,albo czy mogę im zrobić sztucznie 12/12?

K44

Active member
Buchów
0
Rownonoc nastepuje 22/23 wrzesnia. I zaciekawilo mnie to jak ty im mozesz zrobic sztucznie 12/12;{?

Pozdrawiam
K44

aliG

Active member
Buchów
0
Rownonoc nastepuje 22/23 wrzesnia. I zaciekawilo mnie to jak ty im mozesz zrobic sztucznie 12/12;{?

Pozdrawiam
K44

bo ja wiem przykryć czymś żeby światło nie dochodziło czy coś, niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony w tej sprawie.<coolpalacz>

Saico

Well-known member
Buchów
0

Pozdrawiam
K44

12/12 sztuczne robisz wkładając planty w zaciemnione miejsce.Lub zakładając worki na nie na 12 h ciemni. i 12 h swiatła.
Ale taki sposób nie jest dobry ;D Mało osób stosuje sztuczne 12/12 bo po co :D
Wybiera sie odmiany ktore dojda sieje się je i czeka sie do pazdziernika na zbiory choinek ;D

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
a ja się pytam czy to są badyle, bo jak tak to i fotoperiod 12/12 nie pomoże

aliG

Active member
Buchów
0
a ja się pytam czy to są badyle, bo jak tak to i fotoperiod 12/12 nie pomoże

nie no badyla to nie są, ale jakieś za***iste krzaczki też nie:zjarany: krzaczki przykryłem 20min temu więc jutro o 7.00 zapie****am na spota je odkryć<lol> a i jeszcze takie pytanie, czy jak zaczną już kwitnąć to mam je nadal przykrywać czy już nie?<joint>

---------- Aktualizacja posta 23:10 ---------- Czas poprzedniego posta 19:25 ----------

i jak długo będę musiał je przykrywać aby zakwitły?

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
ty na serio chcesz popie****ać dzień dzień z tym kocem i je przykrywać? pie**ol to i zostaw je do września. jest jeszcze kupa czasu( dwa miechy), roślinki dadzą radę. możesz już sobie spokojnie sadzić jakieś nowe automaty - niektóre dojdą w momencie jak będą zbiory tych na dworze :D

Z

z\G/esio

Guest
Mi po tygodniu wsadzania do ciemni pokazały się pierwsze białe włoski.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół