akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nie rośnie od 9 dni, brązowe krawędzie.

Wyszukiwarka Forumowa:

Comet

Member
Buchów
0
Witam, jedna z roślinek nie rośnie od 9 dni. Jak myślicie trzymać ją dalej czy ustąpić miejsca innym? Dodam że wszystkie mają takie same warunki.

Oto ona:

Dla porównanie inna zasadzona w tym samym dniu:

Na trzech zauważyłem brązowe plamki szczególnie przy krawędziach liści:

Za gorąco?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sadze ze poczatki kiepskiego ph, ta mala musiala trafic na kiepską partie ziemi, może zle wymieszales, a keramzyt wymoczyłes? a reszta tez cos pokazuje nie tak.

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
1.Powinneś wyparzyć keramzyt
2.Młoda roślina ładuje w korzenie dlatego może się opóźnić
3. Takie geny (najprawdopodobniej)
4. Sprawdź pH tak jak by były juz przypalone od niego. Przelej wode przez doniczke i sprawdź jaka woda wypływa (pH).
5. Jaką wode lejesz? Jakie masz lampy?

Zauważyłem że większość ludzi robi tak

Pytanie:
Co jest nie tak ? I daje zdięcie.
Nie jesteśmy wróżbitami, wróżkami, medium, Itp.
im więcej powiesz tym lepiej pomożemy. Muszisz wiedzieć że Objawy jakie są pokazane w tabelach niedoborów i na fotach nie muszą być takie same. Tak jak z ludźmi nie każdy choruje tak samo. Tak wiec masz lekcje na przyszłość jak chcesz założyć temat. Pozdro
Ps. Następnym razem cie opier***le :)

Comet

Member
Buchów
0
Keramzyt wczoraj wrzuciłem do wody, jutro wyląduje pod kwiatkami. Tą najmniejszą roślinę wyrzuciłem. Myślę że dobrze mówisz z tymi genami było to nasionko z poprzedniej uprawy. Lampy(12 świetlówek + 2odbłyśniki) podniosłem do góry. Kranówa odstana min. 24h. PH nie mam jak teraz sprawdzić- paski lakmusowe będe miał za kilka dni.
Gdyby czasem się im pogorszyło to wrzuce zdjęcia.

Dzięki za odpowiedzi :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół