• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Nie rosną, żółkną.

Wyszukiwarka Forumowa:

Walipieta

Active member
Buchów
0
Witam. Więc do rzeczy. Wystartowałem 2tyg temu z 3 roślinkami Blueberry od ganja farmer. Boxa mam z szafki obłożonego kocem ratunkowym, 3 wentylatorki. Wpuszczający powietrze, wyciągający i mieszający. Ziemia do kwiatów 5, 6-5 PH. Temperatura w dzień 28 stopni, w nocy 22. Oświetlenie jakieś 5000 tys lumenów - trochę brakuję. Ale to wydłużałyby się raczej, a one w ogóle nie rosną.
00175765877013319831.jpg

G

Gość

Guest
Jakie 55000 lm? Przeciez nawet nie podal wymiarow szafki.

Sprawdz ph ziemi, ja kupilem kupną miała miec ph 5.5-6.5 a w rzeczywistosci ok 4.5. Stracilem przez to 2 planty, reszta rosnie w ziemi wykopanej spod domu i wszystko jest ok.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
w pierwszej kolejności sprawdź ph bo najprawdopodobniej właśnie tutaj będzie problem
co do braku lm, to słusznie zauważyłeś - nie powinna żółknąć tylko się wyciągać.

Walipieta

Active member
Buchów
0
Przelana nie jest. Ogarnę coś z PH. Jak najlepiej domowym sposobem pod wyżyć poziom PH? Skorupy od jaj, wapno?

Walipieta

Active member
Buchów
0
Ziomek. Miałem je w jakimś tam małym pudełku, podlewałem je co dwa, trzy dni po 100 ml około.

Buchów
0
Ziomek. Miałem je w jakimś tam małym pudełku, podlewałem je co dwa, trzy dni po 100 ml około

Pewnie 100 milimetrowym :)

Przelana nie jest. Ogarnę coś z PH.
:pl:

W 2 tygodnie tak z***ac pH (i to nie dodajac nawozow) i zeby to juz zdarzylo sie na niej odbic. Ty to jestes mocarz i masz zdolnosci. Czym to pH tak zepsules? Zwykla woda? Coz za odczyn ona musi miec? :) Poczytal bys troche!

Wez sie lepiej za zbieranie kapsli!!!

Blady kolor lisci i opadniete - przelana. Dziekuje i do widzenia

Ostatnia edycja:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
przelana;p daj tej ziemi wyschnąć niech postoi sucha pół dnia i dopiero podlej, i zacznij tak, a pewnie się obudzi na razie korzenie zaczynają gnić...
:)

I i założenie np pół szklanki co 2 dni nie jest dobre... . poczytaj o podlewaniu!! jak na dworze jest deszcz i zimno to i w szafie masz chłodniej i wieksza wilgotnosc - czyli trzeba rzadziej podlewac... i w upały odwrotnie.

ZłyRolnik

Well-known member
Buchów
0
Ja bym ją wystawił na świerze powietrze , jak będzie ładna pogoda , oczywiście nie na słońce tylko w cień , niech poczuje troche wiatru , może pomoże , jak miałem to samo i tak zrobiłem .. Liście które były żółte odpadły a zielone rosły pieknie oraz nastepne pietra ; ) .:smokee:

Walipieta

Active member
Buchów
0
No więc zmieniłem jej ziemie i roślinka zaczęła rosnąc. Teraz pojawił się kolejny problem, ciemne liście.
20120827773.jpg
20120827767.jpg

---------- Post added 28-08-2012 at 12:01 ---------- Previous post was 27-08-2012 at 16:01 ----------

Roślinka dostała biohomusa. Pomóżcie!!

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
z czego ta ziemia jest biała dolomit? jak tak to dobrze zrobiłeś:) wygląda jakby tego jej było brak. ostrożnie podlewaj(dawaj wyschnąć ziemii) a będzie rosła dalej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół