• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nie rosna

Wyszukiwarka Forumowa:

kojot

Well-known member
Buchów
0
jak w temacie maja juz prawie miech i od tygodnia nie rosna w gore tylko rozwija sie lodyga i listki a na ostatnich dwoch pietrach rozwijaja sie liscie a pietra maja moze centymetr :scratch: czy to tak moze byc ze stoja w miejscu czy cos jest nie tak ? maja po ok 18 cm HELP bo juz zaczynam miec watpliwosci :pale:

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
jak w temacie maja juz prawie miech i od tygodnia nie rosna w gore tylko rozwija sie lodyga i listki a na ostatnich dwoch pietrach rozwijaja sie liscie a pietra maja moze centymetr czy to tak moze byc ze stoja w miejscu czy cos jest nie tak ? maja po ok 18 cm HELP bo juz zaczynam miec watpliwosci
Co to za odmiana?
Czasami jest to związane z nieodpowiednim oświetleniem, słabymi genami, ale ja obstawiałbym na zbyt mało miejsca w donicy, lub nie dobrą przepuszczalność ziemi- kiedyś miałem ten sam problem. Czasami zbyt niskie ph hamuje wzrost, lub brak/nadmiar mikro/makro-elementow. Napisz coś więcej o warunkach, a na pewno wymyślimy co dolega twoim roslinkom.

Pozdrawiam!

kojot

Well-known member
Buchów
0
hmmm ziemia kwiatowa box taki 50x50 dwie energo oszczedne po 18W i jedna jarzeniowka 18 W no nasionka wlasnie sa przemyslowe na poczatek bo trenuje :p i doniczki hmmm nie wiem z 1,5 litra cos kolo tego jak czegos jeszcze nei dopisalem to pytaj bo nie wiem

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
hmmm ziemia kwiatowa box taki 50x50 dwie energo oszczedne po 18W i jedna jarzeniowka 18 W no nasionka wlasnie sa przemyslowe na poczatek bo trenuje
Za***iste podejście!
Trening czyni mistrza- dobrze, że nie marnujesz pestek!
Ja także trenowałem kiedyś na cytrusach i na siejce/przemysłówce.
Co do oświetlenia to nie bede ukrywał, że to trochę za mało, ale na trening wystarczy.
doniczki hmmm nie wiem z 1,5 litra cos kolo tego jak czegos jeszcze nei dopisalem to pytaj bo nie wiem
1,5 litra wystarczy w takim stadium jakim są- ile mają?
Sprawdz przepuszczalność ziemi, ponieważ to bardzo ważne- może się wydawać, że dobrze podlałeś, ale jak się naprawdę okaże woda nie dociera do korzeni i wtedy jest lipa na maksa. Pomiedzy doniczka a ziemia, gdy jest ziemia jest juz sucha jest przerwa? Jeśli tak to masz złą przepuszczalność gleby w donicach.

Może też zdażyć się tak, że roślinki zatrzymały swój wzrost z powodu jakiegoś stresu lub innego czynniku zewnętrznego. Robiłeś coś ostatnio z nimi?

kojot

Well-known member
Buchów
0
w niedziele beda mialy miecha... no przyciolem pare dni temu na dolnym pietrze te pojedyncze listki i jak sprawdzic ta przepuszczalnosc bo nie za bardzo cie zrozumialem ? i co jeszcze poradzisz ?

P

predator

Guest
po co trenować na siejkach jak można kupić tanio profesionalne odmiany a tagże dla poczatkujących :)

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
po co trenować na siejkach jak można kupić tanio profesionalne odmiany a także dla poczatkujących
Widze, że mamy profesjonalistę..;)
Ja trening miałem na przemyśle i teraz dobrze myśle. Trening czyni mistrza i nie wyobrażam sobie mojej kariery rolnika bez własnie takiej opcji. Zwątpić bardzo łatwo- już na pewno gdy są to pestki markowej firmy.

Pozdrawiam!

P

pxr

Guest
Dokladnie, ja tez trenowalem na przemyslowkach. Wiele sie nauczylem i wiem co robic zeby w przyszlosci nie miec nasionek F2 :p hehe

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Troche teorii też by się wam przydało...

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
sleja napisał:
Troche teorii też by się wam przydało...
Wiesz- lepiej niech to moderator usunie, bo widze ze na innych forach internetowych nie brakuje ignorantów.

art610

Well-known member
Buchów
0
hehehe tak sie złożyło że to właśnie sleja jest moderatorem ;]

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
wtop :)

według mnie to wystarczy troche no dobra sporo poczytać zastosować się do wskazówek a nie wymyślać tanich alternatyw i na pewno uda się uchować śliczną roślinkę. Na pestkach z żarcia dla papug można się tylko zrazić do hodowli, nie dość, że rosną... jak chcą albo raczej nie chcą. Z tego co słysze od innych zawsze rosną jakieś mizerne czasami wychylają się nad ziemie pare cm i usychają, grower zamartwia się i nie co jest grane... a to lipna pestka :D. Z drugiej strony rozumiem obawe przed utratą kasy, która jest tak bardzo porządana :D.

hlor

Well-known member
Buchów
2
Ja obecnie trenuje wyglada to tak ze wykielkowalem przemyslowke 1,5 miesiaca przed wlasciwymi pestkami i dzieki temu bede wiedzial czy warunki sa ok

zembfy

Well-known member
Buchów
1
JA wsumie to mam pestki za freee HOLENDERSkie ale nie wiem co za dodmiana :D i nie bede trenowal sadze napierw z 4 krzaki i 4 peski mi zostana ;] na pozniej;]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół