• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nie wiem co to, pomocy!!!

Wyszukiwarka Forumowa:

kissme

Well-known member
Buchów
0
Witam, nie wiem co to za niedobór pasuje na niedobór K, Mn. Ostatnie roślinki mi obumarły miały podobne obiawy, troche inne plamy. Te plamy na zdjęciu mają ciemno brunatno - rudy kolor, podobny to koloru rdzy jak się ją namoczy.

Pozdrawiam, i licze na szybką pomoc, bo właśnie przez to że nikt mi nic nie napisał co dałoby mi do myślenia uschły mi 3 automaty, elooo :zjarany:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Może ją trochę przenawoziłeś? zielona strasznie... azotu ma w ciul:) i lekko sie popaliła?

d3inx

Well-known member
Buchów
1
Może ją trochę przenawoziłeś? zielona strasznie... azotu ma w ciul:) i lekko sie popaliła?

braki fosforu, potasu lekkie+sprawdz liscie od spodu bo robactwo tez widać
z tanich planton k + coś na robaki

co z tego że zielone? to nie jest popalenie!

kissme

Well-known member
Buchów
0
No leje florovit do pelargoni NPK 4+6+8. Podlewam co 2 dni normalna dawke, ok. 2l roztworu na planta, ku**a czas mi ucieka, bo teraz szczyty pojaśniały, są żółte :pl::pl::pl:

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

Może podlać roślinkę chorą bardziej stężonym roztworem nawozu ? Czy to na 100% ph ?

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Według mnie końcówki są popaone a dawka na florvicie jest tygodniowa, oczywiście mogę się mylić, ale to mocny nawóz jest ... . i według mnie, nie popaliła się całkiem ze względu na spory rozmiar...

Może wstaw nowe zdjęcia skoro się pozmieniało.

kissme

Well-known member
Buchów
0
Siemanko, kupiłem dzisiaj tester pH, no ph koło 8 mi wyszło, podlałem 5l wody z 1 łyzeczką octu ph około 6. Tester na zasadzie płynu Holiga, wyskubałem troszkę ziemi 5 cm pod powierzchnią i wyszło .. Dodaje fotki, jakby zdjęcia nie były waraźne (?), szczyty są mocno żółte i liście zawinięte lekkwo w dół . Są brązowe plamy, ale ku**a to jest do hu*a robota, bo trzeba czekać, czas goni, a to samo miałem z automatami i mi zdechły :pl:

url=https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-326537]
normal_P300812_15_47_5B015D.jpg
[/url]

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:59 ----------

A na nawozie pisze ze 3-4 razy w tygodniu można podlewać

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
No teraz widzę rzeczywiście nie są przewożone. sory. widac braki pewnie z powodu ze nie przyswaja składników przez złe PH gleby. Skoro jest w doniczce podlewaj jakis czas wodą (lub z mała dawką nawozów)składniki odzywcze pewnie tam są, na moim florwicie pisze raz w tygodniu ale kupowałem go z dwa lata temu może sie pozmieniało:) lub lekko inny jest:)

Mam nadzieję iż nie będzie jak z automatami powodzenia.

kissme

Well-known member
Buchów
0
No dzisiaj zrobiłem oprysk dolisny siarczanem magnezu, i florovitem ipodlałem troszke wodą ph około 5 obniżyłem żeby wyregurować ph na około 6, doświadczenie kosztuje niestety ... :zjarany:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
I dobrze, Teraz juz podlewaj wyregulowanym PH koło 6, nie wiem jak ten florvit wpływa na PH (zobacz sobie bez odzywki wode i z), ale jak co z tanich np. plankton K obniża jak masz w kranie 8 to po dodaniu odzywek będzie koło 6/7. co może ci pomóc przy regulowaniu tego, zwykle na flow są problemy z za niskim PH.
Powodzianka.

kissme

Well-known member
Buchów
0
Narazie nie ma oznak polepszenia, jutro spryskać jeszcze raz tym siarczanem magnezu ? Teraz w każdym baniaku z nawozami sprawdzam ph, lepiej zapobiegać niż użerać się jak się coś stanie, myśle ze z tego chorego krzaczka miałbym z 20 g, szału nie ma ale zawsze to pare jointów więcej :spalony:

G

Gość

Guest
Na moje oko to żółknięcie liści od dolnych partii - norma w tym okresie flo , zabrązowienia na górnych partiach - przenawożenie lub robiłeś oprysk podczas mocnego słonka . Zostaw już jak jest to się nie zregeneruje ale przynajmniej nie pogorszy sprawy parę razy popada i się polepszy , a pro po na flo już się nie pryska . Wpadłem na to że może popadał deszcz i od razu po nim wyszło słońce i jak wiesz krople działają jak soczewki i ci po przypalało liście. Mam nadzieje że coś pomogłem

Ahmed92

Well-known member
Buchów
0
podsyp jej dolomitu(niezaluj)ziomus,powinno pomóc

kissme

Well-known member
Buchów
0
dzieki za pomoc, na razie czekam, napisze jak cos sie zmieni :zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół