• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nie za pożno na LST/FIM ?

Wyszukiwarka Forumowa:

manta321

New member
Buchów
0
Siema, jestem pierwszorocznym growerem i nie wiedziałem o czymś takim jak LST/FIM, kupiłem 7 pestek/femi, najpierw box, po miesiącu out, wszystko elegancko, panienki mają od 1,5m-2m teraz dowiedziałem się o podcinaniu czy nie jest za późno na LST i FIM ?

D

delete

Guest
Raczej nie ruszałbym już ich, 2 m to juz zacny krzun. Z twoim doświadczeniem zaraz coś połamiesz. Fim odradzam, jakie odmiany masz w ogródku; byc może będą wegować do połowy września :p

unnamed

Well-known member
Buchów
0
lst na głównej łodydze ryzykowne ale pokusił bym o odginanie odrostów :)

alejasieboje

Well-known member
Buchów
0
na fim wg mnie juz za pozno, za malo czasu na wzrost odrostow.
Co do lst to wg mnie mozesz smialo, oczywiscie nie do ziemi, bo takiego kolosa mozesz zlamac, ale nagiac ja lekko, tak samo odrosty na boki ponaginac i to Ci tylko na dobre wyjdzie. Ja ostatnio sam naginalem/doginalem, to jest trening malo stresujacy, takze nie widze przeciwskazan, no procz zlamania lodygi.

Quortohn

Active member
Buchów
0
To ja przy okazji zapytam: Do kiedy powinno się stosować LST i FIM?

Pain

Active member
Buchów
0
LST można nawet do końca, chodzi o doświetlanie szczytów. FIM jest sens robić, kiedy roślina będzie miała jeszcze co najmniej te 2-3 tygodnie wega, aby zdążyła się za***iście odbudować.

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
LST można nawet do końca, chodzi o doświetlanie szczytów. FIM jest sens robić, kiedy roślina będzie miała jeszcze co najmniej te 2-3 tygodnie wega, aby zdążyła się za***iście odbudować.

Akurat doswietlanie topow jest tylko dodatkowym plusem lst a nie jego sensem. i po fimie w 2 tyg sie nie zregeneruja. nie rob nic jak bd kwitlo to porozchylaj szczyty

Pain

Active member
Buchów
0
Akurat doswietlanie topow jest tylko dodatkowym plusem lst a nie jego sensem.
no dobra to jest racja jeśli chodzi o weg ale jeśli chodzi o flo to chodzi tylko o doświetlanie.

i po fimie w 2 tyg sie nie zregeneruja.
2-3 tygodnie spokojnie

---------- Aktualizacja posta 10:47 ---------- Czas poprzedniego posta 10:46 ----------

chociaż z drugiej strony, tak czy siak doświetlanie topów jest sensem LST.

manta321

New member
Buchów
0
Passion i Shaman, co mam w końcu zrobić :pl:

---------- Aktualizacja posta 22:37 ---------- Czas poprzedniego posta 22:17 ----------

Jeszcze mam pytanie co do kwitnienia bo jeszcze nic nie wyszło ;/ wychodzą włoski, w niektórych są brązowe

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół