• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Nie zadawaj pytania szkodzącego sponsorowi forum bo kosz

Wyszukiwarka Forumowa:

perkusista80

Well-known member
Buchów
0
Kolejny raz na forum ktoś zadał nie wygodne ale proste pytanie i temat poleciał w kosz:

https://www.forum.haszysz.com/r-nica-sklepach-t66720.html

w tym temacie okazało się ze pestki w sklepie ktorego banerek jest na forum sa ponad 2x droższe niż gdzie indziej. Co zrobił moderator ?? Posłał temat do kosza.

Nie wysilił sie z uzasadnieniem tylko zasugerował:

Nasiona zawsze najlepiej brac od sprawdzonych breederow i ze sprawdzonych poleconych sklepow.

jednak oba sklepy sa polecane na forum i opisywane w dziale:

https://www.forum.haszysz.com/polskie-f256.html

Tylko jeden ma przyklejony temat i okrzyknięty jest jako" najlepszy sklep".

Może by warto tam dopisać i najdroższy.

P.S

Ciekawi mnie ile czasu temat przetrwa.

Pozdro all

oleander

Well-known member
Buchów
0
Powiem tak . Kazdy ma rozum taki jaki ma i tyle pieniedzy w portfelu ile ma . Albo wybierze lepsze jakosciowo pestki albo te drugiego pokolenia i zaplaci mniej(sklep jest polecany bo nie ma walka i mozna tam kupowac ale pestki troche gorszej jakosci. Ludzie nie doszukujcie sie teori spiskowych i nieistniejacych problemow ze niby polecany bo to i tamto . Pozdro i jesli ktos uwaza ze sklep polecany bo sponsoruje itp to niech robi zakupy gdzie indziej ,tak jak ja robie , bo mnie zyczajnie nie stac zeby placic za jakosc musze sie zadowolic gorszymi z drugiego pokolenia (biedny ze mnie grower)

perkusista80

Well-known member
Buchów
0
Albo wybierze lepsze jakosciowo pestki albo te drugiego pokolenia i zaplaci mniej(sklep jest polecany bo nie ma walka i mozna tam kupowac ale pestki troche gorszej jakosci.

Pokaz mi to na forum ta jakoś pestek z jednego sklepu a z drugiego zaznaczając od razu różnice nice w jakości??

I pokaż mi te pestki gorszej jakość?? Proszę:)

Demented.

Well-known member
Buchów
0
dokładnie ja nie widze nic w tym dziwnego, kupujesz gdzie chcesz, a jeżeli Ci nei pasują ceny to bierz pestki z tańszych seedbk i sie nie napinaj

oleander

Well-known member
Buchów
0
Pokaz mi to na forum ta jakoś pestek z jednego sklepu a z drugiego zaznaczając od razu różnice nice w jakości??

I pokaż mi te pestki gorszej jakość?? Proszę:)

Pestki drugiego pokolenia sa tansze (a takie masz w f2seeds i ma chyba najtaniej ) luknij do ganjafarmera czy santindi tam tez ceny sa podobne jak na cannabis tak jak mowilem kupujesz gdzie chcesz i za ile chcesz masz wolny wybor. Pozdro

D

delete

Guest
Mi też się to nie podoba ,że moderatorzy czują się tu jak na wybiegu i robią jak chcą . Nie tyczy sie to tylko tego przypadku , ale całości ... Fakt faktem porządek musi być i gdyby nie oni to byśmy sie pozabijali o własne posty , ale czasem to przeginają totalnie . Głupi przykład , przeglądając fotorelacje doszedłem do etapu gdzie trafiałem na fotorelacje bez fotek kompletnie ani jednej , w dodatku z 2006/7 , co sie z tym wiąże są bez użyteczne i bez wartościowe ; po drugiej stronie chłopak szuka rad co do nasion , czy lepiej wiecej a tanszych czy mniej a drozszych . Nie spodobało się modowi bo miał okres to dał warna i kopnął do kosza niezwazając ze temat jest przydatny i nie jedna osoba by na tym jeszcze skorzystała . A tak to tępym rozumieniem , temat w koszu , a za pare dni ktoś inny założy i zapyta o to samo .....

Może najpierw pan darko posprząta przeterminowane tematy , a potem bedzie sprzątał "świeże" śmieci ?!

oleander

Well-known member
Buchów
0
Ja biore tansze pestki i uwazam ze sa dobre i tyle. Jak by sie ktos zapytal czy brac te tansze ale z drugiego pokolenia to bez zastanowienia odsylam do pana f2seeds . Inni wola pestki najwyzszej jakosci elegancko opakowane itp (wiadomo ze lepsze ale czy musza byc az tak drogie .) Jaki kto wybierze sklep jego wola (wydaje mi sie ze gdyby f2seeds byl polecany jako najlepszy to tez by bylo zle ze niby pestki lipne itd i ludzie sa tam naganiani zeby on mial kase i forum tez nie stracilo sponsora. A tak propo zna ktos sklep godny zaufania tanszy od f2seeds nie liczac tego co mozna dostac na otwartej pestce a co do modow itp nie musi mi sie wszystko podobac i zdanie zostawiam dla siebie .Pozdro nie spinajcie sie i bierzcie tam gdzie wam pasuje

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Pestki drugiego pokolenia sa tansze (a takie masz w f2seeds i ma chyba najtaniej ) luknij do ganjafarmera czy santindi tam tez ceny sa podobne jak na cannabis tak jak mowilem kupujesz gdzie chcesz i za ile chcesz masz wolny wybor. Pozdro
Dokładnie.
Albo są F1, albo F2.
F2 zawsze sporo tańsze.
Do autora:
Co to F1 i F2 to sobie sam poczytaj. Jestem pewien, że temat poleciał w kosz dlatego, że nie zadałeś sobie trudu poszukania podstawowych info. Takie pytania powtarzają się tu ciągle, są więc wywalana do kosza. Bo jak można 10, 20 albo i 50 razy odpowiadać na te same pytania?

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
temat (tak domniemywam) poszedł do kosza z jednego prostego powodu: jedyną dobrą odpowiedzią na pytanie było POCZYTAJ.

łatwo można sobie też wywnioskować, nie tylko czytając forum, że pestki różnią się jakością, firmą itd. itp.

jest wiele zmiennych, które kształtują cenę.

- kupując w pewnym (sprawdzonym) sklepie masz pewność, że pestki FEM to FEM
- kupując w pewnym (sprawdzonym) sklepie masz pewność, że pestki AUTO to AUTO
- kupując w pewnym (sprawdzonym) sklepie masz pewność, że pestki wykiełkują
- kupując w pewnym (sprawdzonym) sklepie masz pewność, że pestki WW to WW (bądź inna odmiana)

na cenę też wpływa to, z jakiej firmy te pestki pochodzą.

oddam teraz głos Dutch Passion, które też w pewien sposób pozwoli ci zrozumieć logikę rynku nasion konopi:

White Widow od Dutch Passion została udoskonalona wiele lat przed powstaniem większości istniejących dzisiaj firm produkujących nasiona. Dzięki temu wielu prawdziwych wielbicieli White Widow nie ma nic przeciwko zapłaceniu trochę więcej, aby dostać autentyczne geny F1 White Widow z lat osiemdziesiątych, o autentycznym zapachu, smaku i ekstremalnym haju, którego nie da się pomylić z żadnym innym. Dzisiaj wiele firm oferuje nasiona White Widow, jednak wiele z nich to tylko odległe imitacje oryginału.

Demented.

Well-known member
Buchów
0
- kupując w pewnym (sprawdzonym) sklepie masz pewność, że pestki wykiełkują

to też zależy od umiejętności growera:flower:

podsumowując: chyba już Ci zostało wytłumaczone dlaczego pestki f1 są drogie, wiesz co kupujesz i płacisz za jakość prosto od bredera a właściciele sb też chcą zarobić, jeżeli Ci tak szkoda kasy to raz wydaj te 100zł na pestki f1 reg i zrób sobie własne pokolenie f2, i sporo kieszonkowego od mamy zostanie w kieszeni

D

delete

Guest
Na moje prosta sprawa...w cannabis.fr.pl masz pechy sprowadzane z NL i tam zakupisz orginały nasion od breederów zagranicznych, a na f2seeds.pl właściciel współpracuje z ludźmi, którzy zakupili oryginalną odmianę wybrali najlepsze krzaki i poddali je chemicznemu zabiegowi STS'em i otrzymali z tego dobre nasiona fem z tą samą genetyką. Może stąd mała zmiana nazwy odmiany z Automazar na mazar automatic ;)

forumowa dziffka

Well-known member
Buchów
0
ja wole tansze pestki i wieksza ich ilosc, i tak wykiełkuja i tak bedzie plon, z tym ze wyższy bo co droższe nei zawsze znaczy ze lepsze, ne raz sie przekonałem ze pestki f2 dorównuja tym f1, ba nawet kiedy f2 lepiej sie sprawowały niz f1 kwestia genów :D

S

Synek z zawodu

Guest
Głupi przykład , przeglądając fotorelacje doszedłem do etapu gdzie trafiałem na fotorelacje bez fotek kompletnie ani jednej , w dodatku z 2006/7 , co sie z tym wiąże są bez użyteczne i bez wartościowe ;

Dlatego teraz nie macie możliwości usuwania zdjęć . Bo zaczęły robic się fotorelacje widmo . User kończył fotorelację i kasował zdjęcia niby "dla bezpieczeństwa" itp itd ...

po drugiej stronie chłopak szuka rad co do nasion , czy lepiej wiecej a tanszych czy mniej a drozszych . Nie spodobało się modowi bo miał okres to dał warna i kopnął do kosza niezwazając ze temat jest przydatny i nie jedna osoba by na tym jeszcze skorzystała . A tak to tępym rozumieniem , temat w koszu , a za pare dni ktoś inny założy i zapyta o to samo .....

Może najpierw pan darko posprząta przeterminowane tematy , a potem bedzie sprzątał "świeże" śmieci ?!

a ty uważasz ,że jak ten temat by został , ludzie ładnie grzecznie by odpowiedzieli chłopakowi to inni już by nie zakładali takiego samego tematu ?! Sam byś po 10 lub 20 razie odpowiadania każdemu gimbusowi na to samo pytanie dałbyś mu w ryja i zapewne użył byś stwierdzenia : "ku**a ***any gimbusie naucz się szukać , korzystać z wyszukiwarki a nie zaśmiecaj forum
durnymi pytaniami !!!"
- tak pewnie byś postąpił , więc nie pisz mi tutaj ,że zły ch*j moderator kasuje bezinteresownie tematy ...

perkusista80

Well-known member
Buchów
0
Do autora:
Co to F1 i F2 to sobie sam poczytaj.

Czytałem już dawno <lol> Nie wiem czy do mnie to było, bo tamten temat nie ja zakładałem

Jestem pewien, że temat poleciał w kosz dlatego, że nie zadałeś sobie trudu poszukania podstawowych info. Takie pytania powtarzają się tu ciągle, są więc wywalana do kosza. Bo jak można 10, 20 albo i 50 razy odpowiadać na te same pytania?

Nowi zawsze będą zadawać takie pytania i nie wiem czemu się dziwicie.
nie musicie im odpowiadać czy nawet czytać taki temat, lub po prostu dopisać lub pomoc odnaleźć potrzebne informacje.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół