nasiona marihuany

Niechciane kwitnienie

Wyszukiwarka Forumowa:
D

dunbar

Guest
Moja roslinka prowadzi polityke faktow dokonanych. W wyniku najprawdopodobniej za malej ilosci swiatla [nie udalo mi sie z roznych wzgledow zapewnic jej nawet 18h swiatla na dobe, przewaznie bylo to 16-17] widze pierwsze oznaki kwitnienia - tzn moge juz okreslic plec.

Czy oznacza to ze wzrost weg. jest juz definitywnie zakonczony i mam przestawic swiatlo na 12/12? Czy probowac cos jeszcze zwojowac i zostawic ja pod 24/0? [teraz mam juz taka mozliwosc]. Roslinka ma prawie 3 tyg i jestem mocno niezadowolony z jej rozmiarow - ledwie 10cm wysokosci, chociaz ostatnio dosc przyspieszyla rozwoj listkow. Prosze o porade.

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
To ze rozpoznasz plec to nie znaczy ze kwitnie juz :cat: Przedtem nie mogles swiecic a teraz juz mozesz 24/0 ? Dziwne

Mazar

Well-known member
Buchów
0
Dobrze jest, daj ja na 18/6 albo tak jak mowisz 24/0 i znowy bedzie na wegetacji i jest git:)
a jak płeć? jak meska to moze sie zastanów nad dalsza hodowla chyba ze chcesz podarować komus pyłek a tamta osoba wzamian Tobie pare pestek
elo

D

dunbar

Guest
Ano nie moglem, dopiero teraz mam sprzet ktory mi to umozliwia + timer + wiecej czasu zeby w ogole w domu byc.

Fajnie, myslalem ze w momencie rozpoznania plci zaczyna sie juz kwitnienie /w takim razie jakie sa jego objawy?/ - dzieki, wale jej teraz 24/0 :silent:

PS. To kobitka, ICE z femaleseeds via cannabis.fr.pl

H

haszyszekk

Guest
Cały ten temat to kwas!!!
BlackDeath napisał:
To ze rozpoznasz plec to nie znaczy ze kwitnie juz
Jeżeli nie wiesz nic na ten temat to siedź cicho i nie zapodawaj takich kwasów bo wprowadzasz ludzi w błąd!!! Następnym razem warn!!
dunbar, roślinka skoro widać jej płec kwitnie pewnie około od 2 tygodni...
Jeżeli masz warunki to daj jej jeszcze troche 24/0, albo zostaw tak... ale nie urośnie za duża, a co za tym idzie będzie mały plon. pzdr

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Taa roslinka ma 10 cm i kwitnie juz (pewnie bez fim'u czy innych). Pozatym plec rosliny mozna rozpoznac juz po ok 2-3 tygodni po wykielkowaniu.

eye

Well-known member
Buchów
2
hmm jeszcze nie zdażyło mi się żebym wiedział po 2 albo 3 tygodniach życia rosliny jaka to plec chduje jusz 3 krzaka teraz tego co mam mam jusz 2 miechy i jeszcze nie wiem co to za plec a ty mi to mowisz ze po 3 tygodniach od wykielkowania jusz widac co za plec :scratch: albo ja jestem głupi albo ty ale to się okaże jaak wytlomaczy to ktos inny ja mysle ze plec widac dopero w pozniejszym, stadium zycia rosliny a napweno nie tak szypko po wykielkowaniu!!

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Widac jestes wyjatkowo zdolny. Poczytaj troszke to moze zrozumiesz.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
agrrr bez sensu temat, skoro pokazała płeć i kwiaty rosną to kur.. logiczne jest, że rozpoczął się proces kwitnienia. Teraz albo 18/6 albo 24/0 i wracamy do vegu. Ja bym tak zrobił, troche ją portenowac coby jakikolwiek plon z niej był.. potem 12/12 i finito.

arturpcpocb napisał:
wytlomaczy to ktos inny ja mysle ze plec widac dopero w pozniejszym, stadium zycia rosliny a napweno nie tak szypko po wykielkowaniu!!

nie zdarzyło mi się abym widział płeć po 2 tyg od kiełkowania. Jeśli tak się stało to albo był to LR :) albo planty miały nieregularne godziny doświetlania i zwariowały.
Po czymś takim mogą zhermić.

Niemniej jednak specjalnie się przerzuca na flov w celu wyeliminowania męskich plant na co najwyżej tydzień może dwa..

zrobie to co by zrobił pewnie bogusik.. temat ląduje w koszu.

eye

Well-known member
Buchów
2
ta i co chyba Low Ryder tylko tak szybko pokazuje plec bo wkoncu to mała roslina która praktycznie od samego początku kwitnie , no albo jak ktos nie umie naświetlać rosliny to tak bywa hehe wienc sam sobie pocztaj ;]
a no i chyba zze ty odrazu kazdego krzaka jakiego masz dajesz odrazu na FLOW :albino:
EMA hehe

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
"Krzak męski jest znacznie wyższy od żeńskiego, szczególnie gdy rośliny są jeszcze stosunkowo młode tj. do 1 miesiąca. Liście rośliny męskiej są dłuższe i zagięte ku dołowi. Roślina żeńska jest gęstsza. Po ok.2 miesiącach życia męska zaczyna wypuszczać małe "banany" wyglądające jak winogron, które następnie puchną i wypuszczają żółty pyłek" - cytat z www.marihuana.prv.pl
Z doswiadczenia wiem ze pokrywa sie to 100 % z prawda.

R

rasta

Guest
BlackDeath, teoretyku jak nie uprawiasz to się nie wypowiadaj. eeehhhh......nic więcej nie chce mi się pisać.
za takie herezje warna dostaniesz następnym razem, więc uważaj.....

H

haszyszekk

Guest
BlackDeath napisał:
Po ok.2 miesiącach życia męska zaczyna wypuszczać małe "banany" wyglądające jak winogron, które następnie puchną i wypuszczają żółty pyłek"
ale androny ^ ^ roślina pokazuje płeć dopiero kiedy przestawi sie jej fotoperiod na 12/12 (wyjątek LR - autoflowering) i da czas na pokazanie PREFLOWERÓW, czy to męska czy żeńska... wcześniej nie da sie jednoznacznie określić płci!
Powiedzmy że mam 2 rośłiny o nieoznakowanej płci... i co jeżeli dam im weg 3 miesiące? Poźniej normalnie fli i zbiory.. jak sie tutaj sprawdza twoja teza?
BlackDeath napisał:
Z doswiadczenia wiem ze pokrywa sie to 100 % z prawda
To napisz gdzie mieszkasz bo chyba na innej planecie żyjemy.
rasta napisał:
za takie herezje warna dostaniesz następnym razem, więc uważaj.....
Dokładnie... wprowadzanie innych w błąd nie jest tu mile widziane, więc koniec tych bzdur. pzdr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół