Niedługo koniec zawiasów

Wyszukiwarka Forumowa:

HardkorowyFarmer

Active member
Buchów
0
Cześć. Jak to jest po zawiasach mogę uprawiac normalnie bez streesu? posiadalem boxa 1m2 no i wpadlem ale mniejsza o to dostalem wyrok 1/2 i konczy mi się w tym roku zawieszenie i chciałem odpalić zaś coś :p i myslalem nad uprawą 2.88m2 czy to bezpieczne dla mnie? Jestem uzalezniony od alkoholu ale nie stety od momnetu jak mnie zalapali zas wpadlem w ten ochydny nałóg i Vapowałem się przed złapaniem i nie tykałem alkoholu i teraz chcialbym do tego powrócić do uprawy bo ten ***any wyrok totalnie mnie zdolował i zas zaczolem pić ! Wiem wiem zaraz powiedziecie to do AA ale byłem już i zas piję nie wiem dlaczego tak mam jak zapalę 3 razy w tygodniu to chęć do alkoholu mi przemija a ku**a tak to mysle tylko zeby sie tylko napić i żadne AA mi nie pomoże...

pomozecie mi jak to bezpiecznie uprawiac moze zastosuję uprawe na ledach cob zeby tak do 700w max jechać.

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Po pierwsze mimo że okres zawieszenia minoł, to jeszcze przez pół roku w razie wpadki mogą Ci odwiesić wyrok.
Po drugie jak już ten okres minie to i tak w razie wpadki będzie recydywa, więc nie liczył bym na zawiasy drugi raz.
Rób tak żeby nie wpaść.

HardkorowyFarmer

Active member
Buchów
0
Po pierwsze mimo że okres zawieszenia minoł, to jeszcze przez pół roku w razie wpadki mogą Ci odwiesić wyrok.
Po drugie jak już ten okres minie to i tak w razie wpadki będzie recydywa, więc nie liczył bym na zawiasy drugi raz.
Rób tak żeby nie wpaść.

ale zawsze mozna liczyc na dozor elektorniczny wiesz jak to działa zawsze przyznają? jezeli byla by recydywa? bo druga wpadka?

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Nie orientuje się, czy można dostać dozór elektroniczny w wypadku recydywa. Dużo zależy od miasta w którym jest rozprawa. Inny wyrok dostaniesz w Lublinie, a inny w Szczecinie.
Jeśli chcesz tylko dla siebie, to mały box lub pcbox i siedzieć cicho, powinno wystarczyć. Jeśli masz w planie handel, to nigdy nie będziesz bezpieczny.

19cinek52

Well-known member
Buchów
0
Z dozorem elektronicznym nie jest tak łatwo i nie każdemu przyznają, a żeby starać się o dozór to musisz mieć dobrego papuge bo sam nic nie zdziałasz. Mój ziomek nie dawno miał zakładaną branzolete to zapłacił w chu...j za papuge i po jakimś miesiącu starania udało się, przyjechali na chate zrobili pomiary i go wypuścili.

R

rolnikdolpasz

Guest
To nie kwestia zakładania czarnych scenariuszy-co będzie jak wpadniesz, tylko odpowiedzi na pytania;
-Jak wpadłeś z tym poprzednim boxem?
-Gdzie go trzymałeś?
-Kto miał klucze do pomieszczenia w którym był umiejscowiony Twój poprzedni box?
-Kto wiedział o tamtym boksie?
To ważne, żeby nie było replaya.

Burmistrz

Well-known member
Buchów
0
Czy aby na pewno byleś na terapii czy tylko tak biadolisz ze byłeś. Używkę zastąpić używka beznadziejny pomysł.
Postaw sie w roli sędziny, skoro dostałeś wyrok w zawieszeniu czyli sędzia <daję ci szanse> jeśli teraz za to wpadniesz to dostaniesz bankowo 1 rok wakacji, byś zobaczył co to znaczy życie za kratami, i nie patrz ze wyrok w zawiasach ci się skończył i masz czyściutkie konto.
Dam ci przykład z życia
Kolega za pobicie dostał 2 lata w zawiasach było ok uspokoił się, pokrzywdzony był że tak powiem cały połamany, zawiasy minęły odnowa zaczął pić i wdał się w lekką bójkę poszkodowanemu praktycznie nic nie było mała szarpanina, i dostał 3 lata wiezienia :prisoner-smiley-emo

R

rolnikdolpasz

Guest
Czy aby na pewno byleś na terapii czy tylko tak biadolisz ze byłeś. Używkę zastąpić używka beznadziejny pomysł.
Postaw sie w roli sędziny, skoro dostałeś wyrok w zawieszeniu czyli sędzia <daję ci szanse> jeśli teraz za to wpadniesz to dostaniesz bankowo 1 rok wakacji, byś zobaczył co to znaczy życie za kratami, i nie patrz ze wyrok w zawiasach ci się skończył i masz czyściutkie konto.
Dam ci przykład z życia
Kolega za pobicie dostał 2 lata w zawiasach było ok uspokoił się, pokrzywdzony był że tak powiem cały połamany, zawiasy minęły odnowa zaczął pić i wdał się w lekką bójkę poszkodowanemu praktycznie nic nie było mała szarpanina, i dostał 3 lata wiezienia :prisoner-smiley-emo

Kumple na ławce piją, bo ciepło, no i jak tu się nie napić. Na tej zasadzie to działa. Palenie ok mniej szkodzi, ale tu Masz racje, bo dym to dym i na płuca zdrowy nie jest.
Nie porównuj pobica ze skromną uprawą roślin. Pobicie to znacznie poważniejszy czyn niż uprawa na własne potrzeby gdzie szkodliwość społeczna jest znikoma. Komu to szkodzi, ze Masz coś dla siebie?

Burmistrz

Well-known member
Buchów
0
no jak komu szkodzi nam nie, ale wytłumacz to sędziemu.
skromna uprawa? rozumiem jakiś pc box czy tam 10g suszu, no ale 1m2 i przymierza się do 3m2.
10 donic z mj na własne potrzeby? sędzia debil? jak by dostał kolejne zawiasy to co później? by z 10m2 startował

R

rolnikdolpasz

Guest
no jak komu szkodzi nam nie, ale wytłumacz to sędziemu.
skromna uprawa? rozumiem jakiś pc box czy tam 10g suszu, no ale 1m2 i przymierza się do 3m2.
10 donic z mj na własne potrzeby? sędzia debil? jak by dostał kolejne zawiasy to co później? by z 10m2 startował

Jak wytłumaczysz, że miałeś krzaki dla siebie? - chciałeś sobie okazyjnie przypalać. Nie jesteś uzależniony i nie palisz, bo nawet nie wiesz kto sprzedaje i dlatego chciałeś mieć to dla siebie. To wszystko. Zawiasy+koszta sprawy.
Może być 10donic na własany użytek. A czemu by nie? Nie mówię, że 100donic to własny użytek, ale 10?

Jeżeli nie ma dowodów na handel, to szkodliwość społeczna uprawy na własny użytek jest bardzo znikoma.

Ostatnia edycja:

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Pierwszym razem takie coś przechodzi, ale gdy dochodzi recydywa to już zapomnij o zawiasach. Sąd ci powie że wiedziałeś ci grozi, ale jednak konsekwentnie dalej to robiłeś.
Zrób tak żeby nie wpaść.

Raver

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jak lubisz % to nie sadź w chacie stary bo się w***iesz... jakiego AF na out sobie zrób. I przede wszystkim nie chwal się jak będziesz na***any ;)

ShaCo

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie jak przedmowca. leci jakis ourdoorek maly dla siebie.

R

rolnikdolpasz

Guest
Pierwszym razem takie coś przechodzi, ale gdy dochodzi recydywa to już zapomnij o zawiasach. Sąd ci powie że wiedziałeś ci grozi, ale jednak konsekwentnie dalej to robiłeś.
Zrób tak żeby nie wpaść.

Jak by na zawiasach (okresie próby który nie miną) został zawinięty, to pucha, ale jak zawiasy miną to ok.
To, że załóżmy w przeszłości Gość siedział i ma status Recydywa, to może i sąd by się krzywo patrzył, ale raczej by chłopa za 10roślin na własny użytek do puchy nie wsadzili, żeby karmić go z naszych podatków.
Przecież można starać się nawet po odsiadce o zaświadczenie o niekaralności.

---------- Post Zaktualizowany 13:02 ---------- Data pierwszego postu 12:59 ----------

No to fakt. Na***anemu różne pomysły przychodzą do głowy. Poleci gdzieś z paleniem w kiermanie coś nawywija zawiną go i na chate wjadą. Po pijaku też często jęzor może stać się dłuższy. Trzeba uważać co się gada, bo potem można mieć lipe. Najlepiej jak najmniej gadać ludziom i to podstawa.

Co do outdoora ja osobiście nikomu bym nie polecał. To w chu. roboty i czekania, oraz nie jest 100% pewny. Złodzieje, zwierzyna itp..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół