akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

niedobór azotu i fosforu jaki nawóz ?

Wyszukiwarka Forumowa:

szildaniel

Active member
Buchów
0
Witam.

Zdiagnozowałem u swoich roślin niedobór azotu i fosforu, rośliny znacznie zahamowały swój wzrost wegetatywny do tego usychają dolne liście, zaczynając od końcówek liści. Jaki tani i dostępny nawóz polecacie na uzupełnienie tych niedoborów ?

PEACE

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
a co to za różnica skoro chodzi o nawozy?

szildaniel
Kup sobie biohumusa forte/extra albo planton k

Znacząca bardzo bo w oucie dodatkowo bardzo możliwe jest chu**we PH gleby przez co są spowodowane nie dobory -.- więc nie gadaj że nie ma różnicy.

Wstaw jakieś zdjęcia czy coś łatwiej będzie pomóc i zdiagnozować czy to na pewno są niedobory tych minerałów czy może coś innego ;)

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Jest bardzo duża różnica ! Nie chce mi się pisać dlaczego. Poczytaj w internecie.

szildaniel

Active member
Buchów
0
Outdoor, nie mam możliwości zrobienia zdjęć, ale wykluczam złe PH bo podsypuje co tydzien dolomitem rosliny, kupiłem nawóz NPK 6-3-6,5 "BIO FLORIN Superkoncentrat" spryskalem tym rosliny, zobaczymy może uda się je uratować.

POZDRO

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Do upraw out stosuje się nawozy w formie granulek. Rozpuszczająsię one po kilku dniach a więc jednodniowy deszcz nie będzie miał znaczenia. Radzę poprosić jakiegoś rolnika albo odwiedzić sklem że sprzedają nawozy dla rolników (nie ogrodników) z azotem i fosforem. Kiedyś była taka instytucja AGROMA ale nie wiem czy jest teraz.

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
Do upraw out stosuje się nawozy w formie granulek. Rozpuszczająsię one po kilku dniach a więc jednodniowy deszcz nie będzie miał znaczenia. Radzę poprosić jakiegoś rolnika albo odwiedzić sklem że sprzedają nawozy dla rolników (nie ogrodników) z azotem i fosforem. Kiedyś była taka instytucja AGROMA ale nie wiem czy jest teraz.

Nawozy w fromie granulatu i tak są rzadko stosowane bo albo są chujowej jakości, albo łatwo z nimi przesadzić, najczęściej się stosuję w płynie i do glebowo, ponieważ dłużej działa i dorosła roślina przyswoi więcej potrzebnych jej do rozwoju wartości niż młoda, która dobrze przyswaja nawozy z oprysku ;).

A z dolomitem trzeba również uważać, bo możesz przesadzić i zablokuję ci wchłanianie niektórych minerałów. ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół