• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Niedobór azotu, magnezu, złe ph?

Wyszukiwarka Forumowa:

paradoksalny

Well-known member
Buchów
0
Na początku chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post. Forum przeglądam już jakiś czas, ale dopiero problem nakłonił mnie do rejestracji. No to do rzeczy:

Sorry za jakość zdjęć, ale robione telefonem. Roślina po LST, szczyt wyskoczył do góry i się rozgałęził natomiast "niżej" pojawiło się właśnie to. Liście wyżej zaczynają trochę tego łapać. LST robione 9 dni temu, dodałem też wtedy wszystkim roślinom (2x sezonówka, 1x autoflo) florovit do roślin kwitnących w granulkach. Dawka według zaleceń producenta (dziura, wrzucam granulke, dwie, trzy, zaklepuje; na górze kilka też dorzuciłem).
Zdjęcia całej rośliny:

Liczę na waszą pomoc, jutro chciałbym już w jakiś sposób zareagować.

paradoksalny

Well-known member
Buchów
0
Czytałem poradnik chorób dość dokładnie, ale zbyt dużo zdjęć jest tam do siebie podobna i dlatego nie byłem niczego pewien, wolałem spytać. Dzięki za odpowiedź, dziś podsypie dolomitem i podleje wodą z dolomitem również. Postawiłbym buchy, ale chyba jeszcze nie mogę (przynajmniej nie widzę takiej opcji).

paradoksalny

Well-known member
Buchów
0
No więc podsypane dolomitem było dość sporo na drugi dzień po ostatnim moim poście. Deszczu trochę spadło więc zapewne do niższych partii korzeni chociaż trochę dotarł. Mimo to niedobór się rozwija, chyba pomału, ale coraz bardziej się obawiam, że roślina mi padnie. Wstawiam dodatkowe fotki i mam kilka pytań.
1.Czy to na pewno jest niedobór magnezu przez złe ph? Może macie jakieś inne opinie? Jakie mogą być inne przyczyny, niedobory?
2.Czy dolomitem nie przesadziłem? Wiem, że trudno go przedawkować, ale da się, a to pierwszy out.
3.Inne rośliny rosną w takiej samej mieszance gleby, również rosną w wkopanych podziurawionych od dołu workach, również były pryskane asashi i też dostały florovit. Podlewane tą samą wodą, jeśli podlewałem je sam (opady też takie same :D) Może to po prostu jakieś słabe nasiono? Ale ta roślina na początku miała najlepszy potencjał :)

Zdjęcia:

@up, Cała roślina

@up, kilka liści

@up, dolomit posypany przed i po podlaniu.

Aha, żółte odbarwienia są suche. ***ać te liście? Liczę na porady! :)

D

delete

Guest
Dolomit mógłbyś przemieszać z wierzchnią warstwą gleby, Możesz pourywać te najbardziej uszkodzone liście i zrób oprysk siarczanem magnezu (jest dostępny w prawie każdym ogrodniczym!).

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół