• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Niedobór czegoś w roślince.

Wyszukiwarka Forumowa:

kocurid

Member
Buchów
0
https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62172/IMG_0462.JPGhttp://
Siema, dzisiaj zajrzałem do growboxa i zobaczyłem że dolne listki wyglądają na zgnitę, czytałem poradnik "Niedobory Roślin 1/2" ale nie mam pojęcia czy ona ma brak azotu/magnezu czy jest po prostu przelana. Prosił bym bardzo o pomoc ! jestem nowicjuszem i chciał bym uzyskać od was jakieś porady.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62172/IMG_0462.JPG
IMG_0459.JPG
IMG_0458.JPG
IMG_0462.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/62172/IMG_0458.JPG

Ostatnia edycja:

Capitan Morgan

Well-known member
Buchów
0
widze ze sie oblozyles keramzytem i teraz moje pytanie czy go wyplukales do utraty koloru ?
samego czystego - swiezo kupionego keramzytu nie mozna klasc wprost na zimie gdyz zmienia ph + pobiera substancje odzywcze z gleby !!. nalezy go plukac tak dlugo az woda w ktorej przebywa nie wyplucze wszystkich zbednych substancji czyli az nie bedzie bezbarwna
po wrzuceniu go do wody nabiera ona koloru rdzawgo/glinianego
pluczemy keramzyt minimum 24h czesto zmieniajac wode
prosze to zapamietac byc moze to jest przyczyna problemu

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
nie przesadzaj - mi sie nie chciało płukać keramzytu i jakoś nie zaszkodziło

Raf_rk w kazdym wyspiarskim growshopie przy zakupie keramzytu powiedza ci aby go porzadnie przeplukac 24-48h z czesta zmiana wody
kazdy wyspiarski grower ci to powie - na ich doswiadczeniach sie opieram
moze polskie maja inne wlasciwosci moze to zalezy od producenta ale ja kupowalem je w 3 roznych miastach w 3 roznych shopach i zawsze slyszlem to samo - plukanie do utraty koloru
stosuje to do teraz i jest ok nie probowalem bez plukanki
Raf_rk byc moze zaaplikowales go w mniejszej ilosci niz kolega gdyz u niego straty nie sa az tak wielkie
pozdrawiam
Może i masz rację. nie wiem, w każdym razie dzięki za wyjaśnienie - łap bucha.

Ostatnia edycja:

kocurid

Member
Buchów
0
Dzieki za odpowiedz, Tak masz racej nie płukałem go, już go wyjmuje i zrobię tak jak mówisz zobaczymy czy to coś da, w sumie stało się to po włożeniu go. Dzieki za zainteresowanie, jeżeli ktoś twierdzi inaczej proszę o wypowiedzenie się na ten temat. Dzieki

Capitan Morgan

Well-known member
Buchów
0
Raf_rk w kazdym wyspiarskim growshopie przy zakupie keramzytu powiedza ci aby go porzadnie przeplukac 24-48h z czesta zmiana wody
kazdy wyspiarski grower ci to powie - na ich doswiadczeniach sie opieram
moze polskie maja inne wlasciwosci moze to zalezy od producenta ale ja kupowalem je w 3 roznych miastach w 3 roznych shopach i zawsze slyszlem to samo - plukanie do utraty koloru
stosuje to do teraz i jest ok nie probowalem bez plukanki
Raf_rk byc moze zaaplikowales go w mniejszej ilosci niz kolega gdyz u niego straty nie sa az tak wielkie
pozdrawiam

kocurid

Member
Buchów
0
Kermazyn już się płuczę zobaczymy czy jej się polepszy.
Mam jeszcze takie pytanie, moja roślinka ma 15 dzień i mam jedzonko dla niej "Terra Flores" mogę już jej to zarzucić? I jeżeli rozrabiam to na 2 litry wody to zużywam najpierw 2 litry i potem robię przerwę na 3 podlania ?

Capitan Morgan

Well-known member
Buchów
0
najpierw zbadaj wlasciwosci ziemi ph i zawartosc substancji odzywczych
nie nie mozesz dac terra flores to jest nawoz na kwitnienie a twoja 15 dniowa roslinka potrzebuje odzywki na wega jak canna vega/biocanna vega lub hiszpanski produkt ONE1 - innych nie znam wiec nie pomoge

kocurid

Member
Buchów
0
Okej , dzięki za porady. Dam znać jutro czy się polepszyło jej troszkę,kremazyn wsadzę jutro wieczorem jak popłuczę się dobrze. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
czym ja podlewasz, jakie swiatło, temp .... .? nawoziłeś je czymś, ile mają?

kocurid

Member
Buchów
0
Podlewam ją odstaną wodą, CFL 65w 6400k nie nawoziłem niczym, Dzisiaj jest 16 dzień.

zdjęcia z dzisiaj
IMG_0465.JPG
IMG_0464.JPG
IMG_0463.JPG

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
No i po tym ostatnim zdjęciu WEDŁUG MNIE wszystko jest jasne - za blisko światła! Za gorąco mają, palą się.
Wiem, że to świetlówka, ale one też grzeją.
Liście wyciągnięte do góry, te żółknące końcówki - oddal trochę lampę, daj roślinie 5-10 cm luzu.

kocurid

Member
Buchów
0
Tak też zrobiłem od razu po zrobieniu zdjęcia :p podniosłem lampę, ale żeby za gorąco miała to mi się nie wydaje i raczej by nie zaczęło by się to od dołu.

G

Gość

Guest
Kurde, z tym płukaniem keramzytu to żeście mi niezłego ćwieka zabili. Ja nie płukałem, ale rośliny już na nim z tydzień są i nic się z nimi nie dzieje. Wręcz przeciwnie - rosną żwawo i już pachną (nawet nie mają 3 tygodni)... i co, mam teraz dopiero wypłukać? To chyba bez sensu już.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Kurde, z tym płukaniem keramzytu to żeście mi niezłego ćwieka zabili. Ja nie płukałem, ale rośliny już na nim z tydzień są i nic się z nimi nie dzieje. Wręcz przeciwnie - rosną żwawo i już pachną (nawet nie mają 3 tygodni)... i co, mam teraz dopiero wypłukać? To chyba bez sensu już.
Jak nic złego się nie dzieje - to nie cuduj. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - jak to mówią.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół