• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Niedobory ES

Wyszukiwarka Forumowa:

The-Rolnik90

Well-known member
Buchów
0
Witam moja sativa ma 55dni i wykazuje jakies niedobory tylko nie wiem jakie prosze o pomoc .

The-Rolnik90

Well-known member
Buchów
0
pryskam asahi co 2-3 tygodnie biohumus przy kazdym podlewaniu ;/ wiec co ?

Ciastek

Well-known member
Buchów
0
Asahi nie pryskaj już bo ci się roślinka zchermi!może jest przenawozona?

The-Rolnik90

Well-known member
Buchów
0
Biohumusem ? chociaz ostatnio dalem 26 zakretek na 10l wody :D o 6 zaduzo niz producent kaze ale ponoc biohumusa nie da sie przenawozic
a i mam pytanie czy jak ph wynosi 7 to moze zostac jezeli nic sie nie dzieje czy zmniejszyc ?

high head

Well-known member
Buchów
0
Wicewersa, czemu miałaby się shermić? Z tego co wiem asahi powoduje hermienie, gdy roślina jest na flo. Wnioskując po tym, że kolega leje biohumusa, roślina jest na vegu. Myślę, że popaliłeś nawozem. Podlej samą wodą ew. spryskaj asahi. Powinno pomóc. Pozdro

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie, roślinka powinna po woli wchodzić na FLO, a jak wiadomo biohumus nie jest na FLO tylko na WEG. Polecam odstawić biohumusa i podlać czymś na FLO lub samą wodą.

alejasieboje

Well-known member
Buchów
0
Asahi nie pryskaj już bo ci się roślinka zchermi!może jest przenawozona?

Dlaczego wszyscy strasza za Asahi hermi na flo?
95% krzyczy bo gdzies wyczytalo ze "może" hermic, ciekawe czy sprawdzilo.
Ja pryskam 3 rosliny na flo i 0 oznak hermy.

wicewersa - moze Ty doswiadczyles tego na wlasnej skorze a nie wyczytales na forum?

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Ja również pryskałem sporo ASAHI SL podczas FLO i oznak chermienia nie było.

Moby Dick

Member
Buchów
0
Asahi tez pryskam na weg i na flo i powiem ze ten środek rozpie****a roślinę liście zawsze stają na sztorc na drugi dzień i jak jeszcze dotąd nie miałem oznaki her-mienia się przez ten środek :)

alejasieboje

Well-known member
Buchów
0
Panowie, a co ile dni pryskacie asahi na flo?

Zeby nie robic OT.

Tak male niedobory mozesz bagatelizowac, tym bardziej, że zaraz przejdzie na flo i zakres jej potrzeb sie zmniejszy. PH masz ok, lejesz biohumus, nic sie jej nie dzieje :)

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Ja pryskam ASAHI jak jest taka potrzeba, robię coś stresującego roślinkę, lub jak jest gwałtowny spadek temperatury jesienią.

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Ja też nie wiedziałem czy spryskać asahi na początku flo moje pierwsze dwie roślinki, spryskałem i jedna się zhermiła, czyli to nie są bajeczki że hermi :sunny:.

alejasieboje

Well-known member
Buchów
0
Ja też nie wiedziałem czy spryskać asahi na początku flo moje pierwsze dwie roślinki, spryskałem i jedna się zhermiła, czyli to nie są bajeczki że hermi :sunny:.

a moze bez spryskiwania tez by sie zhermila? :>

Marokańczyk

Member
Buchów
0
Witam moja sativa ma 55dni i wykazuje jakies niedobory tylko nie wiem jakie prosze o pomoc .

Jeśli nie przenawożenie a samym biohumusem bys raczej nie przenawoził to moze to byc niedobór cynku (Zn).

Co do asahi to pryskalem nim rosliny które dopiero co pokazaly preflowery i nic sie nie shermilo...

pozdro:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół