akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Niedobory Mg, N ? Czy coś innego?

Wyszukiwarka Forumowa:

Zielona_Kola

New member
Buchów
1
https://galeria.haszysz.com/image/ffpc0c
https://galeria.haszysz.com/image/ffpJgL

Siemanko :)
Mam problem z identyfikacją problemu z 2 roślinkami.

[ 2 roślinki ff , dzien 30, ziemia light mix od bio bizza]

Na początku szły ładnie , zostawiłem je na 3 dni przed sylwestrem, i po powrocie zaczeły się problemy, mianowicie całkowicie siadły ,opadniete liscie, zachamowany wzrost , plamy na liściach, żółknięcie liści , zwijanie do dołu, do tej pory był biohumus , 2 razy fish mix lałem, raz cal-mag i 2 razy sól epsom, ph leje na 6.5, ppm staram sie nie wiecej niz 800-900 , podlewanie myśle że ok , do wyschniecia. bryła korzeniowa całkiem solidna ale co z tego jak wygladaja jak wygladaja :( macie jakies pomysły ?

wskazowki: jak zobaczylem oklaplniete liscie , nie wiedzialem czy to blokada wiec jednej dałem tylko wode ppm 50 ( woda demineralizowana) i ph6.5 drugiej dodałem azot i sol epsom, i ta pierwsza 0 efektow dalej zwiedle liscie a ta druga z nawozami lekkko odbila, wiec pozniej jeszcze raz zapodalem im fish mixa w dawach ok 1ml /l i troche epsom , ale bez spektakularnych efektów , tak jakby pomoglo na chwile i dalej stagnacja ... dodam tez ze na poczatku nie mierzyłem ppm i lałem odstana kranowke , dopiero w 10 dniu skalibrowałem urzadzenie i okazalo sie ze woda sama w sobie ma juz 800ppm , mysle ze to moglo cos ja rozregulowac . od tamtego czasu daje wode sklepowa ok 400ppm + ew nawozy

JazdaJazda

Well-known member
Buchów
2,571
Wyglądają jak byś je przelewał . Do tego jakieś kombinacje regulacje chujacje ... Jak używasz organicznego fish mixa to lej tam odstaną kranówkę .

Zielona_Kola

New member
Buchów
1
Myślę że gdyby o podlewanie chodziło to by odbiła szybciej a ona juz 2 tygodnie tak w miejscu w sumie ... Nigdy jej nie przelałem , suszy też nie ma, problem musi być gdzie indziej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół