• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

niedrogi zestaw nawozów do bubblera

Wyszukiwarka Forumowa:

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
widze ze w tym dziale glownie sie pyta o sprzet , a czy ktos moze polecic jakis tani i sprawdzony zestaw odzywek do hydro a konkretnie do bubblera (jesli to ma znaczenie) ? w sklepach growerskich o dziwo nie widze rozgraniczenia na nawozy dla hydro i do ziemi...

NewHope

Well-known member
Buchów
0
Bo roznicy nie ma. Tylko poprostu musisz sprzet do nawozenia posiadac bo zwykla butla to ciezko. <peace>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
roznicy nie ma ? pomiedzy nawozami do ziemi a nawozami do hydro??

G

Gość

Guest
również podpisuje się pod pytaniem.....

jakiej firmy (raczej te tanie bo fundusze mam mocno ograniczone żeby kupować 2 butelki jakiegoś super canna-papu za 8 dych ) na wega i na flo ?

frubel

Well-known member
Buchów
0
Trio z GHE jako podstawa (jedne z najtanszych i pewne) + canna boost i PK 13/14 ( jak chcesz konkretne zbiory to trzeba zainwestowac) na kopniaka w paly.

G

gowna strugi

Guest
jest seria Canna Aqua jeszcze... po 2 butelki (1l) na WEG i na FLO. Razem jak teraz patrzę wychodzi max. 150 zł (zależy gdzie...)
i to pewnie trzeba traktować jako nawóz bazowy

Hesi Starter do Hydro droższy: około 200zł ale masz już na korzenie ROOT COMPLEX, masz Supervita i POWER ZYME regulujący ph. Czyli na upartego, zaczniesz i skończysz z nim, choć to zależy jaki zbiornik, ile roślin i ile tego będzie schodzić.

co tam jeszcze

GHE Flora Series za max. 100 zł, i to jest i do ziemi i do hydro, masz w środku produkt na korzenie, na wzrost i na kwitnięcie.

No mamy oczywiście Advanced Nutrients, które wszystkim spędza sen z powiek, bo kosztuje jakby sam Dalajlama lał do butelek :D
3 wersje nawozów bazowych: GROW+MICRO+BLOOM, potem Connesair, potem Sensi Grow + Sensi Bloom (ktoś używał z forum, bardzo sobie chwaląc..), no ale to są jakieś wyżyny cenowe, które - jak wspomniałem powodują wysypkę... przynajmniej u mnie.

Dużo, o ile nie wszystko zależy od tego ile krzaków masz w planach, jaki litraż, bo dopiero wtedy wychodzi +/- ile tego zużyjesz. I wtedy wiesz czy możesz łupnąć na początek 'na górkę' coś droższego, czy też powinieneś uwzględniać fakt, że nawóz po prostu Ci się skończy, a wtedy nie ma przebacz... gumę z gaci trzeba będzie opie****ić, żeby starczyło na nowe buteleczki bo planty zdechną. Problem polega na tym, że NIKT tego nie wie, dopóki roślinki nie zaczną jeść, cały system nie wejdzie na własne obroty objawiając swoją specyfikę... itp. itd. także trudno tak wybrać po prostu TAŃSZY, bo może się okazać, że kupisz go więcej... więc warto sprawdzać ile kosztują poszczególne flachy z zestawów, bo np. oddzielnie może ona kosztować dużo więcej, niż gdy brałeś ją w zestawie.. marketing.

Sam mierzę się z tym problemem od jakiegoś czasu, strony sklepów znam na pamięć :)
pozdro <peace>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
No ja mam narazie bublerek na 1.5l to i chyba 5l nawozu na cały grow starczy , skoro się je rozciencza...teraz się gubie w tych wszystkich "podgatunkach" bo ogólnie to myslalem ze poprostu będzie do wyboru nawoz do ziemi,do hydro i np kokosu...atu się mi pokazują ze niby wszystko do hydro ale takie siakie i owakie... Noi zglupialem bo nie kumam czym się różnią... Myśle po prostu kupic jakiś nawoz na weg potem na flo i ew pk 13/14 , supervit i ripen już mam. Da się tak?

G

gowna strugi

Guest
musi się dać :) podstawowy nawóz wegowy, podstawowy nawóz na kwitnienie + ulepszacze... i tu jest eldorado: na korzenie (żeby rosły w pionie, żeby rosły w poziomie), czy tak jakieś "czary mary" na pierwszy tydzień kwitnienia (ciągle się zastanawiam jak bardzo nas w chu*a robią :]), potem spulchniacze topów :), tere fere... no ale w tym całym szaleństwie jest reguła: roślina potrzebuje x i y w tym momencie, a, b i c w innym. Reszta to robota handlowców i dobrego PRu.

Ja na ten przykład myślałem, że ze względu na możliwość fermentacji nawozów organicznych nie stosuje się w hydro. A tu proszę: firmy AGE OLD Organics, Neptune's Harvest, Sunleaves, Maxicrop... co prawda szukam w US, ale są, tańsze, droższe... cała gama.
pozdro <peace>

smoke_christ

Well-known member
Buchów
1
(ciągle się zastanawiam jak bardzo nas w chu*a robią :])

noi mysle ze tu mamy podobne podejscie...bo o ile biohumus chyba by zaczal zyc wlasnym zyciem w takim np bublerze, to florovit (bo taki leje) wydaje sie byc ok - jest niedrogi i mocno stezony wiec teoretycznie wydajny. aczkolwiek moje doswiadczenie jest takie ze zrobilem bubler glownie pod ukorzenianie , a matka juz wtedy kwitla, klony wiec niechetnie sie ukorzeniaja i zdarzylo mi sie takie cos ze PO dodaniu florovitu do wody w bublerze dwa zaczely nagle puszczac korzenie.
niewiem na ile to spowodowane florovitem bylo a na ile zbieg okolicznosci ALE...
natomiast teraz nadal mam kilka klonow (w ziemi i w bublerach) i slabo im idzie (pomimo ze zakupilem clonfix od hesi) wiec nadal nie mam pewnosci ze florovit cos daje w bublerze...

teoretycznie niektore nawozy do hydro nie sa drogie (osobiscie mam wrazenie ze najwiecej daje mocna lampa i dobry trening) aczkolwiek milo sie czlowiek czuje jak zrobi cos swojego...

btw - jest watek o nawozach DIY - czytales i probowales cos?

d3inx

Well-known member
Buchów
1
musi się dać :) podstawowy nawóz wegowy, podstawowy nawóz na kwitnienie + ulepszacze... i tu jest eldorado: na korzenie (żeby rosły w pionie, żeby rosły w poziomie), czy tak jakieś "czary mary" na pierwszy tydzień kwitnienia (ciągle się zastanawiam jak bardzo nas w chu*a robią :]), potem spulchniacze topów :), tere fere... no ale w tym całym szaleństwie jest reguła: roślina potrzebuje x i y w tym momencie, a, b i c w innym. Reszta to robota handlowców i dobrego PRu.

Ja na ten przykład myślałem, że ze względu na możliwość fermentacji nawozów organicznych nie stosuje się w hydro. A tu proszę: firmy AGE OLD Organics, Neptune's Harvest, Sunleaves, Maxicrop... co prawda szukam w US, ale są, tańsze, droższe... cała gama.
pozdro

stosuje sie organiczne w hydro tez

do ziemi sa inne
do kokosu i hydro sa inne

ALE jest jeszcze zbiornik do którego wraca pożywka sa stratne np kokos w doniczce z podstawka sa troche inne
ale można zrobic mniejwiecej uniwersalne

ale to i tak troche przesada bo jak nie ma swiatła, co2 treningu to i nawóz nie pomoże

najwieksza kase zarabiaja na dodatka
zazwyczaj nie duzo daje ten dodatek a już masz ich 10 butelek

G

gowna strugi

Guest
czytales i probowales cos?

Czytałem, ale jeszcze mi daleko do tego. Moja droga growera jest krótka, choć intensywna, a ponieważ miło mi się nią kroczy zapewne problem ten w końcu znajdzie swój moment :D Na razie, po powrocie z urlopu odpalam hydrobudę i skupiam się na tym, żeby nic nie spie****ić. I to już będzie dużo pracy... Jak starczy siana kupię GROW-MICRO-BLOOM z AN, trochę supli już mam, ale na pewno ilość jest za mała więc będę musiał coś dokupić. Wtedy - gdy będę miał butelki na biurku będę rozkminiał składy, stężenia, wydajności, itp. itd.

ale to i tak troche przesada bo jak nie ma swiatła, co2 treningu to i nawóz nie pomoże

też tak myślę... dziś widziałem foty pendejo z outu, który żył własnym życiem, nie był w ogóle pilnowany... krzaki roz***ały mój mózg, tylko dobrze przygotowane dołki, bez spiny... oczywiście to out, hydro TRZEBA pilnować, ale wniosek jest jeden, da się zrobić tak, że bez bujanki po sklepach zbierzesz ukochany POT w godnej ilości. I tego się trzymam :] nie dam się zwariować... chociaż eksperymentalnie Big Buda z AN wale w automaty w plenerze, po***ało mnie chyba hehe :p

T

tomram74

Guest
Jak starczy siana kupię GROW-MICRO-BLOOM z AN
hej majstro,ja cos mys;e ze cos nie tak w twojch obliczeniach
powiedz ile dostajesz za reklame an ......ziom

T

tomram74

Guest
j PIJE TYSKIE ,CZASAMI FULL,ALE KTORE WCHODZI LEPIEJ HE,NIEWOEM ALE KOPIE TAK SAMO.PZDR
za pisanie głupot warn

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół