nasiona marihuany

Nietypowa uprawa

Wyszukiwarka Forumowa:

CZy uważasz, że to dobry pomysł?

• Łącznie głosujących
    4

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Witam.

Planowałem zrobić w tym roku Indoor, ale niestety nic z tego raczej nie wyjdzie... Więc postanowiłem ostro wziąć się za przygotowania do przyszłego OUT'a. W mojej głowie zaświtał taki oto pomysł:

Mam w domu akwarium, ok 70 l., do oświetlane pięcioma kompaktami OSRAM 1100 lum. Jak narazie trzymam tam tylko Salvię, która sobie świetnie w tych warunkach radzi.
Myślałem o tym, aby zrobić tam mini-wentylację z dwóch wentylów komputerowych, dostarczyć C02 i skiełkować kilka ziarenek konopii. Wiem, że przy takich warunkach nie uzyskam prawie nic palenia, ale interesują mnie tylko nasionka. Chciałbym od razu po jakichś 2 tygodniach dać światło 12/12 i przeznaczyć wszystkie roślinki na nasiona, które wykorzystam na przyszłego OUT'a.

Mam co do tego kilka wątpliwości. Czy z tak uzyskanych nasion wyrosną mi później normalne roślinki, czy może jakieś mutanty? Jak sądzicie, czy to wg Was to dobry pomysł?

H

haszyszekk

Guest
Lepij kup jakiś femi, posadź i zróc klony na outa... w takim akwarium akurat by sie ukorzeniły... (trzymasz w akwarium matki i np. na początki maja bierzesz mase kostek z wełny czy coś innego i jedziesz z segmentowaniem całych rołin na klony, które po ukorzeninienu pojda na outa :) Wtedy masz pewne roślinki i same żeński. pzdr

Kostek

Weteran
Buchów
17
Narazie zacząłem kiełkować 4 nasionka "no name", które wygrzebałem z towaru od dila. Swoją drogą to był bardzo dobry towar. Jeszcze zobacze, jak to wszystko będzie...

Odpowiedz mi tylko na to, czy z tak uzyskanych nasion wyrosną w przyszłości pełnowartościowe roślinki?

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Kostek napisał:
czy z tak uzyskanych nasion wyrosną w przyszłości pełnowartościowe roślinki?

Tak :) A jeżeli o chodzi o pestki co wydłubałeś od dila to uważaj żeby to ie były hermy ;) POzdro

Kostek

Weteran
Buchów
17
Te pestki znalazłem w NAPRAWDĘ dobrym paleniu.

Wrzuciłem je w mokrą husteczkę i czekam, aż wykiełkują.

Kostek

Weteran
Buchów
17
Nasiona nie wykiełkowały. Nie ma co się dziwić, w końcu były wygrzebane z wora...

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Przejdź do tego co mówił Bogusik. Kup pare femi pestek, wykiełkuj je w styczniu, w lutym porób klony i masz od za***ania żeńskich roślin, które lepiej sobie poradzą w środowiku out'a, bo będą większe.

C

czarny_mis

Guest
Zgadzam sie z pozostalymi.Najlepiej zainwestuj w dobre nasionka w dobre oswietlenie w dobrego boxa i potem miec zarombiasty stufik a nie bawic sie w jakies hermy i przemyslowki :thumright:

Kostek

Weteran
Buchów
17
czarny_mis napisał:
...a nie bawic sie w jakies hermy i przemyslowki :thumright:

A gdzie jest mowa o hermach i przemysłówkach? Może coś przeoczyłem :lol:?

C

czarny_mis

Guest
Kostek napisał:
czarny_mis napisał:
...a nie bawic sie w jakies hermy i przemyslowki :thumright:

A gdzie jest mowa o hermach i przemysłówkach? Może coś przeoczyłem :lol:?

Nobo jaki dil dawal by ,,dobre''nasionka do stufiku?t\To wlasnie bardzo prawdopodobre ze to byly albo hermy albo przemyslowki :thumright:

Kostek

Weteran
Buchów
17
Nie no, bez przesady. Najprawdopodobniej było to przypadkowe zapylenie. Jedno nasionko było chyba nie dojżałe, jedno lekko nadpalone, a pozostałe dwa pewnie słabej jakości. Ale to nic, przecież nic mi nie szkodziło spróbować. Niedługo będę miał lepsze nasiona.

porto

Well-known member
Weteran
Buchów
0
w swoim życiu spotkałem kilka razy nasiona w palonku i tak raz to fajnie wykiełkowało ale jak wsadziłęm do ziemi to już lipa koniec a drugi raz miałem kilka nasion odm dila razem z palemniem( miał ziarniste palonko zle dobre dlatego postanowiłem je chodować) ale z kilku rosły mi 3 ale to były takie warunki że w wiarereczkach po śledziach je trzymałem i naświetlałem pod lampką od biurka jak miały jakieś 20-25cm to już jednego razu zbyt mocno się zbliżyły do lampki i się usmarzyły i tu też był koniec.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół