akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

niski box - jakie nasiona?

Wyszukiwarka Forumowa:

Sezowaty

Member
Buchów
0
Cześć,

W mieszkaniu jedyne miejsce jakie mogę przeznaczyć na indoor boxa to szafka w komodzie o wymiarach 40x40x50, przy czym nie zamierzam wykorzystywać całej powierzchni 40x40 (mam 4 doniczki po 15 cm średnicy, też nie muszę wszystkich czterech). Mam 3 lampy Philips Tornado 32W po 2255 lumenów. Generalnie po odjęciu wysokości doniczki i lampy zostaje jakieś 35 centymetrów na roślinkę. Oczywiście wentylacja też będzie, z 3 wentylatorów.
Czy nie jest to za mała wysokość? Chciałem spytać, jaką odmianę polecacie zasadzić, by można było hodować do takiej wysokości. Nie czytałem za dużo o różnych treningach, czy jest gdzieś opisany sposób na podcinanie roślinki?
Chciałbym by ktoś po prostu doradził mi, jak to dobrać - czy do takiej powierzchni po ziarenku do doniczki czy mniej roślinek, czy użyć 3 lamp czy tylko dwóch czy coś. Jutro mają mi przyjść wentylatory, na dniach powinienem wszystko poskładać i mogę wysłać zdjęcie jak to wyszło :)

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Troche nisko, ale da sie to ogarnac, ale tylko z dobrym treningiem. Nie bede wklejal linkow bo mi sie nie chce, ale wygoogluj sobue takie treningi: topping, lst - jezeli wybierzesz standardowa odmiane a nie automata to mozesz ciac (topping) i naginac (lst), jak auto to tylko lst.
Co do samych roslin: ja bym wrzucil dwie sztuki sezonowek, jakies szybko kwitnace indyjki. Poszukaj w seedbankach czegos, co wg producenta kwitnie do 60 dni i jest 100% indica.
Co do samych lamp to moze okazac sie za malo, ale przelicz sobie "kalkulatorem lumenow", ktory jest na tym forum. Strzelam, ze bedziesz potrzebowal 4 szt. 32w

Sezowaty

Member
Buchów
0
Przeliczyłem, minimum to 4800, średnie to 6400, więc na tą powierzchnię wystarczą, ale mogę też dokupić czwartą lampę. Z tych najoptymalniejszych nasion to chyba pasuje auto lowryder z genami santa maria. Chociaż auto bubble gum też dobrze brzmi, obydwa mają głównie indicę.
W każdym razie - dwa nasiona stykną, trzy już się raczej nie zmieszczą?

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,533
Odznaki
3
Dawaj White Russiana, łatwy w uprawie i dobrze klepie. :D

Sezowaty

Member
Buchów
0
White Russian z opisu fajny, ale da radę go trenować by miał te maks 35-40cm?

qqto

Olej system sraj przez okno-kiblowa wena.
Buchów
14
z niewielkiego doświadczenia napiszę.
Zrób 2 roślinki. jak padna to 2 kolejne zrobisz.
Ja zaczynałem od automatów. wyszły ładne troszke z moca słabe ale żywe.
Sprawdź przelicznik. dużo poczytaj. sporo sie w głowie przejasnia.
ja tez pytałem na poczatku a w sumie wszystko napisane.

Ja zaryzykowałem. 2 automaty na mniejszyj przestrzeni i przeżyły. Ale wiem że wielu poczatkującym gina pierwsze roślinki.
Pe@ce

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół