akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Niskie geny i słaby zapach

Wyszukiwarka Forumowa:

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Witam, może zechcielibyście się podzielić swoim doświadczeniem i polecić jakąś odmianę głownie o słabym zapachu. Oczywiście większość zależy od fenotypu jednak są takie z większą tendencją i mniejszą.
Tak samo ze wzrostem oczywiście trening i głownie rozmiar doniczki ma duże znaczenie, jednak tak samo geny pomagają w osiągnięciu konkretnego celu.
Było kilka tematów tego typu jednak mamy już prawie końcówkę roku 2017 dobrze by było odświeżyć kilka odmian.
Czy któryś z was miał do czynienia może z pink plant od eva seeds?
mam boxa 30x30x60 dobrze by było pomieścić coś fajnego bez codziennego łamania łodyg i przypalania szczytów.

Łodyga2

stuck on the trip
Buchów
6
każde zioło będzie czuć bez filtra na flo, a jak już założysz filtr to co za różnica

Aerith

Well-known member
Buchów
0
każde zioło będzie czuć bez filtra na flo, a jak już założysz filtr to co za różnica
wyraziłem się jasno post wyżej, tylko po to żebyś napisał taką odpowiedź? :pl:
Może chodzi o to, że na niektóre wystarczyłaby sama mata, a na inne już kupne rzeczy typowo pod grow?
A może zapach byłby tak lekki i owocowy, że i filtr byłby zbędny?
nie będę drugi raz pisać tego samego o potencjale i genach.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Łodyga ma rację, bez filtra i tak się nie obejdzie. Jak zrobiłem kiedyś filtr z maty to bez wymiany raz na tydzień i tak waliło trawą w całym mieszkaniu. Lepiej kupić filtr w growshopie i mieć spokojną głowę. Każda odmiana pachnie trawą, mając krzaka bez filtra nie będzie Ci pachnieć mandarynkami w domu.

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Łodyga ma rację, bez filtra i tak się nie obejdzie. Jak zrobiłem kiedyś filtr z maty to bez wymiany raz na tydzień i tak waliło trawą w całym mieszkaniu. Lepiej kupić filtr w growshopie i mieć spokojną głowę. Każda odmiana pachnie trawą, mając krzaka bez filtra nie będzie Ci pachnieć mandarynkami w domu.

No dobrze, ale nie wystarczy zamontować filtra węglowego żeby 100% zapachu nagle znikło. coś co wydaje z siebie mniej zapachu będzie bardziej filtrowane.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
No dobrze, ale nie wystarczy zamontować filtra węglowego żeby 100% zapachu nagle znikło. coś co wydaje z siebie mniej zapachu będzie bardziej filtrowane.

Jak nie ? Odpowiednio dobrany filtr do boxa pochłonie 100% zapachu i nikt mi nie wmówi że nie. Masz ziomek 0,09m2, ja mam ziomków z boxami po kilka m2 i problem zapachu nie występuje.
Skoro w boxie 3 x 3m filtr pochłonie 100% zapachu to w boxie 30 x 30cm też.

Aerith

Well-known member
Buchów
0
Jak nie ? Odpowiednio dobrany filtr do boxa pochłonie 100% zapachu i nikt mi nie wmówi że nie. Masz ziomek 0,09m2, ja mam ziomków z boxami po kilka m2 i problem zapachu nie występuje.
Skoro w boxie 3 x 3m filtr pochłonie 100% zapachu to w boxie 30 x 30cm też.

Zdam się na twoje doświadczenie i przyznam Ci racje. Widocznie mój filtr własnej roboty był spie****ony i lepiej kupić gotowca typowo pod grow.
A może problemem jest zbyt duży wyciąg ? takie coś mam w tym maluszku 150m3/h (i o dziwo problemów z wilgocią nie było)

oczywiście teraz filtr kupiłbym o takiej samej przepustowości.

D

DarkMessiah

Guest
Jedna z odmian jest PolarExpress bardzo niska i prawie wogole nie pachnie.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Przy 150m3 wyciągu dałbym filtr o przepustowości 200m3 i problem zapachu zniknie w 100%.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Niekoniecznie, wlot pasywny to też jakaś nieszczelność boxa a jednak zapach nim nie ucieka. Podciśnienie w boxie wytworzone przez went wylotowy załatwia sprawę nawet przy nieszczelnym boxie ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół