nasiona marihuany

Noc w dzien

Wyszukiwarka Forumowa:

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
od wczoraj zaczalem naswietlac mojego planta 12/12 tylko ze swiatlo mam wlaczone w nocy a w dzien moja roslinka ma noc. i tu pojawil sie u mnie problem-przez wloty od wentylacji do mojj roslinki dociera swiatlo i onasie do niego wyciaga. co zrobic? dodam ze nie moge naswietlac roslinki w dzien poniewa w dzien moj brat przychodzi z kolesiami a oni nie moga widziec ze w szafie pali sie jakies swiatlo :/

C

canabuz

Guest
chyba sporo osob ma dzien w noc, m.in. ze wzgledu na temperature i to co wlasnie napisales - zeby koledzy sie nie zorientowali ze cos sie swieci, kreci, wydaje odglosy czy pachnie znajomo...
i to ogolnie jest dobry sposob, ale te otwory musisz na bank starannie zakryc.
ch.uj z tym ze sie rosliny wyciagaja, swiatla nie moze byc w nocy wcale bo tak to nie zakwitna porzadnie, albo wcale, albo z wielkim opoznieniem

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
heh, no wlasnie co zrobic teraz? myslalem nad zamontowaniem takiego kolanka, albo dluzszej rury zeby swiatlo nie dochodzilo, otwory sa umieszczone tak ze ich nie widac(ale swiatlo tam dochodzi), z reszta chodzi mi tylko o to ze nie ma byc widac swiatla.wiec co mam zrobic?

B

blancik

Guest
Tak jak piszesz z tą rurą, tak zrób, lub miejsce a raczej strona gdzie masz te otwory dobrze czymś przysloń.

R

rasta

Guest
ja mam jeszcze lepszy pomysl. kolanko to dobre rozwiązanie ale może to niepowstrzymać calego swiatla. jeśli by tak bylo to najlepiej pomalować wewnętrzną stronę kolanka i rury wentylacyjnej farbą w sprayu czarną matową.

G

Green

Guest
dobrze kombinujesz zrob light trap czyli polapke na swiatlo z dwoch kolanek niewiem czy jedno wystrczy pokambinuj sam, a napewno dojdziesz do zadowalajacego rezultatu

pozdr.

L

Lift

Guest
Kolanko bedzie dobre zaluz je eylotem przeciwnie do swiatla.
Tak jak na rysunku.
PzDr... :queen:

B

blancik

Guest
Spróbuj tak-wedlug uznania-dziala 100%

weś ze 3-4 kolanka piędziesiątki i polącz je w ten sposób.

clear.gif

Po tem jedną część przymocój do otworu gdzie wentylek, a drugą dobrze zakamufluj i będzie ok.

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
jedno kolanko mam nadzieje ze mi wystarczy, bo na twoja konstrukcje blancik nie mam miejsca tyle =) heh ale to na pewno by powstrzymalo promienie sloneczne :pr:

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
jeszcze przydalo by sie jakos uszczelnic (zeby swiatlo nie uciekalo) i gitara gra ;]

B

blancik

Guest
Shogo napisał:
jeszcze przydalo by sie jakos uszczelnic (zeby swiatlo nie uciekalo) i gitara gra ;]

specjalnie zostawilem szczelinke zeby swiatlo wlasnie bylo widać, ale jak przycisne to bajka.

[ Dodano: 2006-08-14, 17:30 ]
zrobilem test na tylko dwuch kolankach i swiatlo niestety widać jest jeszcze, ale w dzień to raczej nieluknie chyba nikt bo aż tak mocno niedaje.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół