• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

nornice co radzicie?

Wyszukiwarka Forumowa:

JebaneSlimaki

Well-known member
Buchów
0
jak radzicie sobie z nornicami? mam problem na spocie swoim, trutka w pojemnikach, pulapki obok plantow nie skutkuja.

nornice co tydzien likwiduja mi pare roslin, odkad jest tak goraco sie rozbestwily i poprostu ogryzaja co popadnie. u***uja planta przy samej ziemi.
stracilem tak juz szesc 2 tygodniowych automatow :pl: i pare sezonowek. juz niewiem co mam robic.
spot patelnia. slonce od switu do nocy, brak slimakow, wiec z niego nie zrezygnuje, pozatym roslinki zwykle tez tam siedza i cierpia bo nornice podgryzaja im lodygi. (wyglada to tak ze roslina sie lamie w miejscu podgryzienia) juz sa duze niektore na ponad metr i 1,5cm lodygi maja a nornicom to nie przeszkadza.

wiec pytanie: ma ktos wyprobowany sposob na nornice?

prosze o sprawdzone sposoby nie chce slyszec ze "dziadek kumpla mojego szwagra mowil po pijaku ze na nornice dobra jest benzyna wlana do nory"

prosze nie odsylac do dzialu szkodniki, sporo sposobow poprostu nie do zastosowania na spocie 100m^2. siatka naokolo kazdego planta tez nie do zorganizowania.

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Mam w donicach jakieś gryzonie, sa norki ale zwierzyny nie widziałem.... Nic zlego nie robią, nooo troche keramzytu zniknęło :freak:
Może sróbuj zawinąć siatkę dookoła łodygi a górną jej krawędź wywiń na zewnątrz widzialem patent na ślimaki chyba u Green Dragon'a ;)
BTW; nie myśłałes żeby je karmić. Miseczka z żarciem, zboża, nasiona etc. Jak sie przywyczają i będa szamć możesz wtedy dodać jakiś bonus (trutka)
siatka naokolo kazdego planta tez nie do zorganizowania.
Ech wyedytowałeś i mój pomysł odpada ;)
Powodzenia

Gouryella

Member
Buchów
0
mi na jednym spocie zjadły wszystkie, na drugim jeden plant podgryziony ale zostawiony...
dzisiaj wysmrodziłem tam różnymi rzeczami m.in. podpałką do grilla w płynie bo śmierdzi niesamowicie...
Zobaczymy jakie będą efekty ale przy okazji wskocze do ogrodniczego i popytam o jakieś odstraszacze... :)
Myśle że to ostatnie bedzie najlepszym rozwiązaniem...

kaku007

Member
Buchów
0
kup sobie karbit w ogrodniczym pow ze na krety wsyp troche do tej nory i zalej woda i napewno sie wyniosa ja tak zrobilem i mam teraz spokój ;):zjarany:

JebaneSlimaki

Well-known member
Buchów
0
a jak nie wiem gdzie w pobliżu są nory ?

mam to samo. pare nor moge zlokalizowac. ale jest ich mnustwo. a jak juz pisalem 100m^2 do zabezpieczenia.

kup sobie karbit w ogrodniczym pow ze na krety wsyp troche do tej nory i zalej woda i napewno sie wyniosa ja tak zrobilem i mam teraz spokój ;):zjarany:
jezeli dziala to w norach nie zadziala pod plantami :/ karbit dziala wydzielajac acetylen w polaczeniu z woda. czyli musze zlokalizowac wszystkie nory i tam to powsypywac :/ (ponownie duzy spot nornic od za***ania a co za tym idzie i nor) moze puszki poprzecinane, wygiete ostra krawedzia na zewnatrz wokolo lodygi zamiast ogrodzenia pod kazdym plantem by zadzialaly? :spalony: poprostu wyczerpuje pomysly. :pl:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół