• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Northern Light: Przenawożenie ?

Wyszukiwarka Forumowa:

kokol

Member
Buchów
0
od dwóch dni zastanawiam się co może jej dolegać dolne partie liści zaczęły żoł-knoć a górne są powiedzmy przesuszone i chropowate jak schabowy xD
ostatni podlewałem ją 5 dni temu nawozem florovit wodę brałem z rzeki a może to jest oznaka jakiegoś niedoboru minerału albo złe pH proszę pomóżcie mi

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Gówniane foty, z daleka widac ze zdrowe, daj makro lisci. Jak dolne liscie żółte to brak azotu

M

Mr. Edek

Guest
No zdjęcia nie dokładnie, ale widać lekkie prze żółknięcie. Podsyp ziemię dolomitem i niech się wchłonie, nie zaszkodzi a pomoże jeżeli to złe pH. Czasami normalnym jest, że konopia podczas kwitnienia, odrzuca nie potrzebne liście poprzez żółknięcie i odpadanie liści.:zjarany:

kokol

Member
Buchów
0
jutro postaram sie zrobic dobre zdjecia makro

---------- Aktualizacja posta 20-07-2012 10:19 ---------- Czas poprzedniego posta 19-07-2012 22:19 ----------

ok fotki są w makro wiec proszę ocenić co może im dolegac ;p

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

Angelus

Member
Buchów
0
Wydaje mi się że póki co nie masz co dramatyzować. Na zdjęciach wyglądają w miarę zdrowo, poczekaj jeszcze parę dni i zobacz co się będzie działo. Od przenawożenia schną i żółkną krawędzie liści, wszystkich zazwyczaj :) Od dołu zazwyczaj żółkną przy niedoborach... A tak w ogóle to z fartem, uprawiasz jedną z moich ulubionych odmian, najarałem się tego w NL konkretnie :D

kokol

Member
Buchów
0
coś mi się wydaje ze to może być niedobór magnezu lub fosforu sytuacja się pogorszyła wiec trzeba coś wykobinować a wykombinowałem ze dam jej wapno budowlane bo dolomitu nie mam i nie mogłem nigdzie kopić w mieście a tu fotki mojego maleństwa i powiedzcie czy to własnie któryś z tych chorób co wymieniłem z góry powiem wam jeszcze ze ona walczyła o życie przez 1 miech nic nie rosła i spadały jej liście robiły się chyba identyczne jak teraz a miała ona wtedy około 10cm i dałem jej w ch*j wapna chyba 3 łyżeczki na 2 litry wody i podlałem ją tym po 3 dniach zdrowa jak ch*j xD Fotki były dzisiaj rano robione^^

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

G

Gość

Guest
doniczka za mala a co do choroby to wydaje mi sie ze to chyba bardziej przelanie lub problem z ph

kokol

Member
Buchów
0
wiec tak około 1h temu podlałem ją 4 wodami 1,5l cisowiankami i dałem po jednej malej łyżece nawozu z dolomitem (florovit uniwersalny w granulkach) wiec pewnie po 3 dniach okażę się czy to pomogło bo z każdym dniem martwię się bo wygloda to teraz okropnie a po drugie myślę ze to jeszcze to jasnej cholery czy to nie herma bo ma bardzo opóźnione kwitnienie od 2 tyg nic nie rosnie tylko stoi w miejscu cos tak jaby kwitła ale powoli

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół