• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

nowy licznik jakie zagrozenie?

Wyszukiwarka Forumowa:

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
mam pytanie czy ktos wie jakie zagrorzenie plynie w miescie posiadajac nowy licznik pradu chyba najnowszy elektorniczny taki
jesli zuzycie jest 600 watow 18 h dziennie -maly bloczek

co te liczniki o mnie mowia frustruje mnie ten temat straszliwie

sid000

Well-known member
Buchów
0
ch*j ale wiem jedynie to że są za***iste robisz malutką dziurkę u góry i masz prąd za Free wystarczy mały drucik potem zatapiasz to plastikiem odpowiednim szlifujesz ładnie żeby nie było nic widać i nic ci nie robią :D
tylko oczywiście jak masz tak że elektryk niema dojścia do górnej części licznika ani nie masz go w bloku na klatce ;)

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Co do twojego pytania 600W nie jest to duży pobór prądu jeżeli o to Ci chodzi,sama pralka pociągnie z 1000W lodówka też gdzieś koło tego.

sid000

Well-known member
Buchów
0
na odkurzaczu mam 1500 W ale to chodzi o zużycie Energi które jest non stop wyższe od 600W nie mamy włączonego odkurzacza ani pralki przez 18 Godzin :D

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Niby nie ale zauważ,że ludzie w bloku mają dzieci,które dosyć często siedzą na komputerze,ktoś tam jeszcze ogląda TV więc zbiera się.Taki pobór to jeszcze nic przywalić się mogą jeżeli będziesz coś kombinował,lub nie płacił na czas :spalony:
Poczytaj sobie nie raz ludzie z forum lecą na hardkorze,typu wynajmują pomieszczenie w bloku tylko do uprawy itp. A w nim np.2x1000W HPS'Y już nie licząc wentylacji i innych bajerów<lol>

żululu

Well-known member
Buchów
0
mam pytanie czy ktos wie jakie zagrorzenie plynie w miescie posiadajac nowy licznik pradu chyba najnowszy elektorniczny taki
jesli zuzycie jest 600 watow 18 h dziennie -maly bloczek

co te liczniki o mnie mowia frustruje mnie ten temat straszliwie

Dopuki regularnie placisz za prad to elektrownia ma to w dupie ile zuzywasz.

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
elektrownia tak, milicja nie ;)
Ale 600 to nie jest ilość która by niepokoiła, farelki czy piece olejowe mają po 1000- 2000 i chodzą na okrągło jak komuś zimno ;)

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
elektrownia tak, milicja nie ;)
Ale 600 to nie jest ilość która by niepokoiła, farelki czy piece olejowe mają po 1000- 2000 i chodzą na okrągło jak komuś zimno ;)
raczje nie na okrągło;p ale boiler np. tak.

OGOLNIE BZDURY PISZECIE i mówi wam to energetyk. POLICJA NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z PRĄDEM,

MARTWCIE SIĘ LEPIEJ ŻE ZNAJDA NIEDOPAŁKI PO LOLKACH POD WASZYM BALKONEM!!! :spalony:

G

Gość

Guest
no też sie zastanawiam nad tym czy przy 600 w bedzie przypał ale w sumie rachunki ok 200 zł wzrosna bo chyba kWh kosztuje ok 50+ gr
nie myle sie panie elektryk?? <shiza>

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
40-50 groszy.

no nic czas pokaze co to bedzie hehe ;)
dzieki za odzew wszystkim

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Prosto licząc niech to będzie flo:
12*30*0,6*0,5zł= 108 zł za miesiąc,

ilośc godzin dziennie*ilośc dni w miesiącu*moc lampy w kW (600W=0,6kW)*cena energii.

Ogólnie każde mieszkanie, każdy dom, firm itp ma w warunkach przyłaczeniowych podaną moc która moze wykorzysywać.

I w wiekszosci mieszkań nie wykorzystujemy nawet połowy tego.... .

Jeżeli ktoś nie ma kombinacji z elektryką i nie wypie****a mu co chwile głównego bezpiecznika (tu już by trzeba było mieć co najmniej z 10 takich 600W) to nie ma się czym martwic, bo wszystko idzie zgodnie z założeniami projektowymi które ktoś lata temu zrobił lepiej lub gorzej... .

Podejrzewam ze jak sa te banki do wody z podgrzewaniem i chłodzeniem to będzie jak dwie takie lampy np. ... .

A nawet jakby ktoś za dużo używał to najwyżej dostanie kare od elektrowni ( za nie dotrzymanie warunków umowy - dla prywatnych osób sie nie zdarza)i na tym koniec, potem trzeba się dowiedzieć czy jest mozliwosc zwiększenia mocy przyłącza... .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół