• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Oświetlenie i pytanie początkującego!!!!

Wyszukiwarka Forumowa:

sd

Well-known member
Buchów
20
1) jest wydajniejsza i energooszczędna
2) potrzebujesz z 5 świetlówek po 20w daje to 6000 lumenów box jest za niski daj z 20-30 cm wyżej
palenia dóżo to z tego niebędzie może jakies 15-30 gramów

Grower

Banned
Buchów
4
Ok Dzięki za wyjaśnienie ......a co do wysokości boxa to nie mam jak zwiększyć wysokości i nie mam jak zrobić innego boxa ponieważ starzy mogą się skapować i nic z hodowli nie wyjdzie ....moze jak mi się uda przejąć szafe wys 145 szer 66 dł 50 to zainwestuje w HPS .....ale to dopiero w dalszej przyszłości :( ale mam nadzieję że wyhoduję moze i mało ale za to za***istego palenia :D :lol: :eek:

S

Sed

Guest
No faktycznie masz małego :mrgreen: Boxa musisz skombinować coś większego tak gdzieś z 1m bo 52cm :mrgreen: odlicz jeszcze ze 20cm na doniczki i z 15cm na oświetlenie to troche mało dla roślinki miejsca zostanie.
pepes napisał:
ponieważ starzy mogą się skapować i nic z hodowli nie wyjdzie
Starym musisz jakąś srube wkręcić bo predzej czy póżniej coś wyczają :wink:

Grower

Banned
Buchów
4
Sed napisał:
musisz skombinować coś większego tak gdzieś z 1m
No ale narazie nie mam nic większego :( ale czy przy ostrym trenowaniu (i kiedy trenowanie zacząć) to powinno coś z tego wyjść ........ale neiwiem narazie musze żyć na tym co mam ;] szkoda..... :oops:

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
jak dla mnei to troche poroniony pomysl :/ przemysl tyo jeszcze dobrze... stracisz tylko o hajs i nasionka :/
Pokombinuj jeszcz epozdro!

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Tak... Jendrol ma racje. Przygotu jsie porzadnie... kup dobrego HPS'a zaloz wentylacje i wyzsza szafke. Dopiero jak przygotujesz wszystko mysl o nasionach. Ja zrobilem ten blad ze wykielkowalem nasiona jak box nie byl zrobiony i staly 60cm pod lampa przez co sie cholernie wyciagnely.

Grower

Banned
Buchów
4
No to musze jakoś zająć szafe u mnie w pokoju ......ale to będzie ciężko zrobić ale jak trzeba to trzeba :D palenie musi być :D

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
pepes napisał:
nie mam jak zrobić innego boxa ponieważ starzy mogą się skapować i nic z hodowli nie wyjdzie

Nie da rady na dluzsza mete ukryc przed starszymi roslin. Mozna oklamac, ze uprawia sie cos innego. Ale jaki bedzie twoj zal gdy ci wy***ia rosliny (wiem z wlasnego doswiadczenia) jezeli ci nie pozwola to szykuj outdoor. Juz niedlugo bedzie. Kup porzadne nasiona i jedziesz. Taka moja rada.

Albo pogadaj ze starymi.

Grower

Banned
Buchów
4
Dzięki......na outdoorka już mam zaplanowanego i miejscowe mam suuper ......troche daleko ale bez żadnych nieproszonych złodzieji :D

[ Dodano: 2005-12-29, 18:42 ]
......na outdoorka już mam zaplanowanego i miejscowe mam suuper ......troche daleko ale bez żadnych nieproszonych złodzieji :D

[ Dodano: 2005-12-29, 19:04 ]
sory za powtórzenie ale coś mi się net ciął :cry:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Pepes według mnie mzoesz zostawic ten box i zakupic nasionka dostosowanej do niskich boxow roslinki a mianowicie lowryder ... roslinka rosnie ladnie szybko i palenia jest 10-15g z jednej ... tylko zamontowac bys musial troche swietlowek a potem chociaz 70w hps ;) LR nie rosnie wysoko - okolo 30 cm czasem 40

Grower

Banned
Buchów
4
Świetlówki bede kupywał niedługo i je jak najszybciej zamontuje...ale ile roślinek mi wejdzie do tego boxa?? :roll:

K

krystian0311thc

Guest
mam takie pytanie od kiedy zacząc naswietlac swoją rosline

P

Power

Guest
krystia0311thc:
Czytaj forum wszytko masz tam opisane, ale bede dobrym growerem i ci pomoge
Rosline naswietla sie jak tylko kielek wyjdzie na wacie czy tam husteczce i wlozysz go do ziemi mzoesz oswietlac zanim przebije sie przez ziemie lub juz po jego pzrebiciu, ale lepiej zanim sie pzrebije :)

Tomi

Well-known member
Buchów
5
Witam!
Czy wystarczy jeśli będę używał oświetlenie Hps 250w czy lepiej by było najpierw na czas wegu.dać MH 250w?

K

krystian0311thc

Guest
zalezy w jakiej wielkości pomieszczenia ile masz krzakuw

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół